Vineri,
07.10.2022
Cer Senin
Acum
18°C

“Toți împreună, toți egali"- Activitate de job shadowing pentru elevii cu cerințe speciale

“Toți împreună, toți egali

În perioada 13-24 mai 2019 Școala Gimnazială nr 21, Sibiu, prin coordonatorul proiectului - director prof. Tetileanu Cerasela Mihaela,în colaborare cu „Agrupamento de Escolas de Penacova”, Portugalia, a desfășurat o activitate de job shadowing de două săptămâni, care le-a oferit prilejul cadrelor didactice participante de a-și îmbogăţi cunoştinţele metodice - profesionale și personale, culturale şi lingvistice cu accent pe  metodele de lucru cu elevii cu cerinte educaționale speciale. Dascălii au primit informaţii cu privire la sistemul de învăţământ portughez,  valorile şi tradiţiile culturii portugheze şi au  participat la evenimente cultural - artistice atât în Penacova, cât și în Coimbra, Porto, Figueira da Foz, Fatima sau  Nazaré.

Obiectivul proiectului a vizat nevoia unor abordări didactice interesante, atractive, pentru fiecare elev, cu finalitate practică, cu tentă terapeutică, holistică și apare ca o necesitate a creșterii eficienței actului educativ. Este nevoie la noi de abordarea specifică și diferenţiată a elevilor cu nevoi speciale, reducând astfel riscul de abandon şcolar la nivel local, găsirea unor metode de a atrage și de a menține elevii la școală.

Obiectivul general al proiectului  este dezvoltarea profesională şi personală a cadrelor didactice prin participarea la activități de observare în străinătate, cu scopul de a învăța noi metode activ - participative utilizate în activitățile de predare-învățare-evaluare pentru a crește interesul tuturor elevilor în dezvoltarea personală și profesională,  reducând astfel absenteismul şi abandonul școlar -obiectiv identificat cu ţinta strategică nr.2 din planul de dezvoltare instituțională a școlii aplicante pentru orizontul de timp 2017-2021.

Printre obiectivele specifice ale proiectului s-au numărat: dezvoltarea  competențelor profesionale și personale pentru cei opt profesori care lucrează cu elevii cu nevoi speciale din instituție, ducând la îmbunătățirea stilului lor de predare; realizarea pentru anul școlar 2019-2020 a unui ghid de bune practici cu metode de predare-învățare aplicabil elevilor cu cerințe speciale; creșterea gradului de încredere în forțele proprii pentru elevii cu nevoi speciale integrați  în învățământul de masă al școlii aplicante; promovarea, valorificarea și dezvoltarea dimensiunii europene în educație în rândul profesorilor din școală prin diseminarea,  valorizarea informației/ bunelor practici însușite prin stagiul de observare în cadrul proiectului finanțat prin Programul ERASMUS+, având ca rezultat final obținerea titlului de Școală Europeană.

poza mama

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus