Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
16°C

„Hai la drum cu bicla”: 4 ore de biking și picnic, organizate de preoții din Gușterița pentru copii de 1 iunie

„Hai la drum cu bicla”: 4 ore de biking și picnic, organizate de preoții din Gușterița pentru copii de 1 iunie

Ziua Internațională a Copiilor poate fi sărbătorită nu numai în Piața Mare cu înghețată și dulciuri, dar și într-un mediu prietenos - util și relaxant. Preoții de la Parohia Ortodoxă Română Sibiu-Gușterița au decis să organizeze patru ore de drumeție, pe biciclete, prin împrejurimile cartierului la care îi invită pe toți doritorii care au cel puțin 10 ani. „Nu uitați de echipamentul de protecție, apa, sandwich-ul și voia bună!” este îndemnul acestora.

afis biserica gusterita bicla

Activitățile organizate în Gușterița sunt bine cunoscute de oamenii din cartier: cei doi preoți ai parohiei, Alexandru Ioniță și Marius Tofan, sunt inițiatorii a mai multor evenimente pentru comunitatea locală, inclusiv pentru tineri. Spre exemplu, ultimul mare proiect demarat în Gușterița a fost „Dă-i de GUSTerița!”. Este vorba despre transformarea unei case veche din preajma Bisericii într-un muzeu, unde copiii vor învăța să gătească. Până la reabilitarea vechii case, acolo tinerii doritori sunt implicați în diverse activități de grădinărit, iar ulterior vor culege propriile roade.

„Noi avem deja o tradiție - încercăm ca mereu de 1 iunie să oferim ceva pentru copii pe lângă activitățile obișnuite pe care încercăm să le facem săptămânal. Ne-am gândit la ceva mai deosebit pentru acest weekend și am zis să ieșim în natură. Anul trecut am făcut o drumeție pe jos. Aici avem o persoană în comunitatea noastră care cunoaște foarte bine zona și sub îndrumarea lui anul acesta am zis să o descoperim pe biciclete”, ne-a spus preotul Marius Tofan.

Traseul pregătit pentru evenimentul de pe 1 iunie va începe la Biserica Ortodoxă din Gușterița, va continua pe Napandoala (terasele de nisip ale carierei din Guşteriţa) - Adăpostul de câini - Piatra Vânătorului - Drum forestier - Canton etc. „E și de urcat, și de coborât. Nu va fi foarte greu, dar oricum trebuie un pic de forță, de aceea recomandăm ca să vină copiași măcar de cel puțin 10-11 ani. O să ne oprim și la un picnic, unde o să mai povestim, o să mai facem jocuri de team-building, după care o să ajungem înapoi. Seara, în jur de ora 4-5, copiii vor juca fotbal pe terenul Pensiunii Carmen, pe care proprietarii ni-l pun la dispoziție”, a adăugat pr. Tofan.

Părintele spune că preconizează ca la drumeție să participe minim 15 copii, iar dacă va ploua, atunci evenimentul va fi amânat pentru weekendul următor.

„Peste toate acestea, ideea este ca între copii să se închege o prietenie, să fie un mediu de tineri care să înțeleagă că Biserica nu e doar pentru moși, nu e doar un loc al plânsului și al tristeții, ci și al bucuriei și al voii bune”, explică Marius Tofan.

Tot pe 1 iunie, preotul Alexandru Ioniță, care conduce Corul de copii Dia.Logos le va oferi acestora o excursie la Alba Iulia și la Mănăstirea Râmeț ca și cadou.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

8 comentarii

S

Acum 4 ani

Ce-i asta, o gluma?! La Sibiu se zice bitza, nu bicla! Sau tzoacla. Terminați cu sudismele.
Raspunde

2cents

Acum 4 ani

Din pacate nici tu nu glumesti cu comentariul asta. Faci icter daca vezi un cuvant ne-"arian"? Parca usereii nu sunt asa nationalisti, dimpotriva chiar. Tu nu pari a te incadra la cea mai de baza regula a lor
Raspunde

Laudabil

Acum 4 ani

Bicla, bitza, bicicleta, trotineta, oricum i se spune, felicitari acestui preot minunat care face activitati si proiecte laudabile pentru comunitatea sa! Spre deosebire de antescriitorul, care, probabil mai are putin si ii plesneste o vena de plictiseala si romanism abject! Sa reduci o astfel de relatare la un amarat de termen, dandu-te mare ardelean, inseamna ca esti un retard prapadit caruia ii curge din gura!
Raspunde

S

Acum 4 ani

@2cents Esti prost și mai și semnalizezi. Normal ca nu glumesc. Ce treaba are usr? Aici e vorba de a fi ardelean, nu de partide. Iar dacă ar fi vorba de partide, fii sigur ca PSD sunt aia care au vrut sa bage pumnul în gura ardelenilor, nu usr, unde e libertate, nu turma de oi. Ce trebuie sa ne bage noua pe gat cineva sudisme de ale lor?! Noi ii punem sa vorbească ca noi?! Ardealul liber!!!!
Raspunde

2cents

Acum 4 ani

Din pacate tu semnalizezi zilnic: xenofob pana la maduva si activist userist
Raspunde

S

Acum 4 ani

Tzoacla, tzoacla, tzoacla 4 ever.
Raspunde

S

Acum 4 ani

@laudabil Am redus io? Aia m-a deranjat, ce te freacă grija? Era vorba de ce termen folosesc ziariștii ăștia, nu de conținutul articolului. Si ce ai cu retardații, nazistule? Poate încerci sa vii în secolul 21 și în UE cu mentalitatea, cretinule.
Raspunde

S

Acum 4 ani

Și probabil vor să-i spele pe creier pe copii cu ortodoxism lor, dacă tot ma provoci cu conținutul articolului. Șerpi ce sunt, cu religiile lor de rahat.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus