Sâmbătă,
19.09.2020
Innorat
Acum
12°C

Instanța de la Alba Iulia, în cazul lui Mustață,  consilierul urmărit penal în Dosarul Maricuța: ”este incompatibil”

01 Iunie 2019 18:19

Instanța de la Alba Iulia, în cazul lui Mustață,  consilierul urmărit penal în Dosarul Maricuța: ”este incompatibil”

Urmărit penal în dosarul Maricuța, Nicolae Mustață a fost declarat și incompatibil de către Agenția Națională de Integritate. Mustață a contestat în instanță raportul ANI, iar prima hotărâre a fost dată săptămâna aceasta.

Nicolae Pavel Mustață a fost declarat incompatibil în urma unui raport dat publicității de către ANI în noiembrie anul trecut. La mijlocul lunii decembrie, Mustață a atacat în instanță raportul la Curtea de Apel Alba Iulia, ai cărei magistrați au dat prima hotărâre din acest dosar în cursul acestei săptămâni. ”Respinge acţiunea în contencios administrativ formulată de reclamantul Mustață Nicolae Pavel în contradictoriu cu pârâta Agenția Națională de Integritate ca neîntemeiată. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la comunicare”, se arată în extrasul din hotărâre publicat de instanța de la Alba Iulia.

Jumătate de milion de lei. Contracte cu firma fiului

Inspectorii ANI au fost sesizați asupra posibilei situații de incompatibilitate în care se află Nicolae Pavel Mustață de către un grup de cinci consilieri locali din Șelimbăr, în urma publicării, de către actuala conducere a Primăriei Sibiu, a contractelor încheiate și a plăților efectuate în ultimii cinci ani de către administrația celei mai bogate comune din județ. La un an de la sesizare, cei de la ANI au descoperit că merită făcută și o sesizare la Parchet. “În mandatul 2012 – 2016, societatea comercială M & M Construct Serv S.R.L., la care fiul persoanei evaluate deținea calitatea de asociat și funcția de administrator, a încheiat 10 contracte comerciale cu Primăria comunei Șelimbăr în valoare de 546.578,51 lei, încălcând astfel dispozițiile art. 90 din Legea nr. 161/2003. De asemenea, întrucât în declarațiile de interese depuse în perioada 2012 – 2015, persoana evaluată nu a menționat contractele încheiate de societatea comercială cu Primăria comunei Șelimbăr, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sibiu, în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea infracțiunii de „fals în declarații” prevăzută de dispozițiile art. 326 din Legea nr. 286/2009 privind Codul penal“, se arată într-un comunicat dat publicității de către ANI, la finele anului trecut.

Consilierii locali care au redactat sesizarea către ANI referitoare la Nicolae Pavel Mustață spun că acesta ar mai avea și alte posibile situații prin care intră în conflict cu legea. “Noi am sesizat ANI și pentru faptul că Nicolae Mustață este angajat al Ocolului Silvic drept paznic de vânătoare, angajat cu jumătate de normă. Iar la Ocolul silvic respectiv este acționar și Șelimbărul“, explica Doru Șandru, unul din cei cinci consilieri locali ai Șelimbărului care au sesizat ANI.

Urmărit penal în Dosarul Maricuța

În urma cercetărilor derulate în cazul cunoscut public sub numele Dosarul Maricuța, procurorii anticorupție de la Alba Iulia l-au pus sub urmărire penală și pe Nicolae Mustață. Considerat un interpus al fostului primar Dan Maricuța în tranzacțiile cu terenuri, DNA l-a pus sub urmărire penală pe Nicolae Mustață sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat și pentru complicitate la abuz în serviciu.

Mustață a fost ales consilier local al Șelimbărului în urma alegerilor din 2016, în cadrul cărora a candidat independent. Anul trecut, după sesizarea transmisă ANI, Mustață s-a înscris în PSD.

Sursa foto: Facebook/Nicolae Mustață

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Wadim Korneliu

Acum 1 an

PSD, partidul slugilor sii detinutilor!! Ahahahahahahahaha Ahahahahahahahah Jahahahhaha
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus