Duminică,
21.04.2024
Partial Noros
Acum
6°C

VIDEO-Patru pui de barză salvați în ultima clipă dintr-un cuib în flăcări

VIDEO-Patru pui de barză salvați în ultima clipă dintr-un cuib în flăcări

Patru pui de barză au fost aproape de moarte azi-noapte, după ce cuibul în care se aflau a izbucnit în flăcări. Din fericire, pompierii, alături de alte ajutoare, au reușit să îi salveze, iar acum se află în grija Mirunei Gritu, de la Prietenii Berzelor Cristian.

Noaptea trecută a fost una plină de emoții pentru reprezentanții Asociației Prietenii Berzelor. Patru pui de barză au fost aproape să moară arși de vii într-un cuib din Orlat. Din fericire, oamenii s-au mobilizat rapid, iar o barză a rămas în cuib să protejeze micuțele înaripate, totul culminând cu salvarea puilor. Aceștia au suferit arsuri, dar au șanse de supraviețuire.

„Au fost momente grele când așteptam pompierii și auzeam puii clămpănind în cuib. Una dintre berze a rămas în permanență la cuib chiar și atunci când focul s-a întețit. Cu sprijinul echipei SDEE Transilvania Sud Filiala Sibiu s-a întrerupt furnizarea curentului electric și pompierii au putut interveni pentru stingerea incendiului. Au fost preluați 4 pui de barză toți cu arsuri la nivelul corpului și picioarelor cel mai mic dintre ei fiind cel mai grav ars. Puii vor rămâne în grija noastră până când vor putea fi eliberați. Mulțumim frumos echipelor SDEE Transilvania Sud Filiala Sibiu și ISU Sibiu care au intervenit azi noapte”, transmite Miruna Gritu, pe pagina de Facebook a asociației.

Activitatea asociației noastre are loc exclusiv pe bază de voluntariat. Dacă doriți să dați o mână de ajutor, o puteți face folosind informațiile de mai jos:

BANCA: BRD SIBIU

IBAN (LEI): RO60BRDE330SV29845983300

SWIFT: BRDEROBU

PayPal: [email protected]

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

.....

Acum 4 ani

Felicitări tuturor celor implicați!
Raspunde

EU

Acum 4 ani

Vai sărăcuții. Bine ca au reușit sa ii salveze.Ar fi foarte frumos sa ne țineți la curent cu starea lor de sănătate,unii dintre cititori pot fi interesați, printre care eu,sunt.
Raspunde

Și eu

Acum 4 ani

Bravo acestor oameni minunați, merita fiecare donație ! Dacă vrem sa donam din impozit cei 3.5% putem la ei sau doar 2% ?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus