Luni,
06.12.2021
Ceata
Acum
4°C

Promovarea lui Dragnea la TVR: Cum argumentează șeful instituției prezența fostului lider PSD în emisiunea „Viața satului”

Promovarea lui Dragnea la TVR: Cum argumentează șeful instituției prezența fostului lider PSD în emisiunea „Viața satului”

În luna mai, în plină campanie electorală pentru alegerile europarlamentare, ministrul Agriculturii, Petre Daea, și fostul lider al PSD, Liviu Dragnea, apăreau în două emisiuni consecutiv difuzate la TVR, postul public de televiziune. În „Viața satului” aceștia au fost lăudați de participanții la emisiune, iar cei doi oficiali au făcut numeroase promisiuni. Una dintre emisiuni a fost difuzată pe 19 mai, fiind filmată în Poiana Sibiului.

După difuzarea celor două emisiuni în care apăreau Dragnea și Daea - prima dată în Colibași, Giurgiu, și a doua oară în Poiana Sibiului - președintele/directorul general  al Societății Române de Televiziune a fost întrebat în Parlament de ce instituția publică „a fost pusă total în slujba liderului PSD, Liviu Dragnea” și „de ce aceste emisiuni nu au fost marcate cu însemnul P de la publicitate electorală”. „Mi-ați amintit de TVR din perioada comunistă când la TVR în vedeam doar pe Ceaușescu”, i-a replicat deputatul liberal Florin Roman directorului general al TVR, Doina Gradea.

În răspunsul său, preșdeintele și directorul general al Societății Române de Televiziune a spus că prezența celor doi oficiali social-democrați în emisiunile postului public a fost legală, chiar dacă era campanie electorală. Gradea a făcut referire la regulile de desfășurare în audiovizual a campaniei electorale pentru alegerea membrilor din România în Parlamentul European, în care se menționează că la emisiunile de promovare electorală, la cele de dezbatere electorlaă și la spoturi electorale au acces „numai candidații și reprezentnații competitiorilor electorali”.

„În același timp, Decizia CNA stabilește un regim derogatoriu pentru candidații care dețin funcții publice, prin care aceștia pot avea intervenții în direct sau înregistrate și în alte emisiuni (...), strict în probleme legate de exercitarea funcției lor”,  citează Doina Gradea. „(...) reiese că prezentarea unor persoane care ocupă funcții publice - în speța naostră: dl. Petre Daea, ministrul Agriculturii în actualul guvern, și dl. Liviu Dragnea, președinte al Camerei Deputaților(...) - în emisiuni informative (cum este și emisiunea „Viața satului”) nu este în niciun fel interzisă”, a adăugat Gradea.

http://www.turnulsfatului.ro/2019/05/18/frigarui-mamaliga-bulz-ce-le-a-promis-dragnea-oierilor-din-poiana-sibiului/

Amintim că fostul lider al PSD a venit cu un șir de promisiuni electorale în Poiana Sibiului: subvenție pentru mieluțe și subvenții de 2 lei pe kilogramul de lână. Astfel, Liviu Dragnea a marcat județul Sibiu pe harta călătoriilor sale electorale prin țară pentru a-și promova partidul și candidații social-democrați la alegerile europarlamentare. A doua zi după alegeri, Dragnea a fost condamnat la 3 ani și 6 luni de închisoare.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

6 comentarii

yyy

Acum 2 ani

nu s-a pus prob de "legalitate" ci de tratament egal si unitar. jigodism 101
Raspunde

Toma

Acum 2 ani

Explicatia e mult mai simpla!Sunt institutii ale statului in Romania puternic politizate:CCR,CNA,Avocatul Poporului,TVR sau SRR care totdeauna vor da dreptate doar celor care i-au numit in acele functii!Ii vedeti vreodata obiectivi pe Dorneanu,Ciorbea,Doina Gradea sau Georgica Severin?Nu vedeti ce-a facut si Tudorel Toader?Cu ce-s mai bune astfel de institutii decat Antena3 sau RomaniaTV?Si in al doilea rand orice partid ajuns la guvernare isi promoveaza oamenii si ideile proprii,calcand totul in picioare.
Raspunde

Radu

Acum 2 ani

Oare or sa mearga consatenii care au participat la evenimet sa-l viziteze pe Daddy sa-i duca niste urda si un balmos si sa-l intrebe de materializarea promisiunilor?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Hai sa vorbim de Dragnea sa nu vedem incompetenta primăriei noastre

Acum 2 ani

Lasati-l naibii pe Dragnea! Vedeți ca suntem tot orașul sub ape din cauza unei ploi torentiale de juma de ora,asta sa ne spuneti: cum e posibil în capitala europeana sa fim inundati in halul asta după o ploaie bună. Sa ne spuneți ce firme au făcut dezastrul asta în orașul nostru.De ce i-a angajat primăria? În loc sa cereți explicații, stimați ziariști, voi va ocupați de Dragnea,de ce a venit la Sibiu.Chiar nu contează de ce.Contează sa ne explice primăria de ce trăim coșmarul inundațiilor duna o ploaie mai serioasa,coșmarul aglomerației și așteptării cu orele în trafic,coșmarul aruncării bolnavilor la groapa de gunoi în timp ce mollul l-au făcut în mijlocul orașului.De bună organizare a orașului,primăria noastră se ocupa,nu Dragnea!
Raspunde

Hai sa nu promovam puscariasi banditi ai neamului romanesc

Acum 2 ani

Cum ar mai fi si asta ?
Raspunde

Jon Lemon

Acum 2 ani

Mafia are seful in parnaie....dar tot mafie e si isi respecta crezul...acela de a indoctrina pana la disparitie poporul roman. Asta e mafia bolsevica instalata in 1946.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus