Joi,
25.04.2024
Innorat
Acum
7°C

Băutura la volan a făcut din nou victime. Trei tineri au ajuns la spital, în weekend

Băutura la volan a făcut din nou victime. Trei tineri au ajuns la spital, în weekend

Doi pasageri și un șofer au ajuns la finalul săptămânii trecute în spital, din cauza accidentelor provocate de consumul de alcool la volan. Vinovați au fost doi tineri, de 34 și 25 de ani, care s-au urcat băuți la volan. Unul din accidente a avut loc în orașul Sibiu, pe Rahovei.

Sâmbătă pe duminică noaptea, în jurul orei 4:30, în municipiul Sibiu, un localnic în vârstă de 34 de ani, în timp ce conducea un autoturism pe strada Rahova, a pierdut controlul direcției de deplasare, a lovit un autoturism parcat, apoi a intrat în coliziune cu un copac, relatează IPJ Sibiu. În urma evenimentului a rezultat rănirea unuia dintre pasageri, un sibian în vârstă de 20 de ani, care a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale suplimentare.

În urma testării alcoolscopice a șoferului a rezultat o concentrație de 1,37 mg/l alcool pur în aerul expirat, în cauză întocmindu-se un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului.

Cel de-al doilea caz a fost înregistrat duminică seara, în jurul orei 23:45, pe strada Principală din satul Poiana Sibiului. Un localnic în vârstă de 25 de ani, în timp ce conducea un autoturism, a pierdut controlul direcției, a lovit un cap de pod și apoi a intrat în coliziune cu zidul unui imobil. În urma evenimentului a rezultat rănirea conducătorului auto și a pasagerului, tot localnic, în vârstă de 21 de ani, care au fost transportați la spital pentru îngrijiri medicale.

La testarea alcoolscopică a celui care a condus autoturismul a rezultat o concentrație de 0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat, arată sursa citată. Drept urmare, s-a întocmit dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunilor de vătămare corporală din culpă și conducere sub influența alcoolului.

Maraton de șoferi beți pe străzile din județ

Aceștia nu au fost singurii șoferi legitimați de autorități și prinși băuți la volan.

Vineri noaptea, în municipiul Sibiu, în urma testării alcoolscopice a unui sibian în vârstă de 43 de ani, aflat la volanul unui autoturism pe Șoseaua Alba Iulia, a rezultat o concentrație de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a refuzat recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii nivelului alcoolemiei în sânge, în cauză fiind deschis un dosar de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii prevăzute de art. 337 din Codul Penal.

În aceeași noapte, în jurul orei 04,30, în municipiul Sibiu, pe strada General Magheru, polițiștii rutieri au depistat un alt șofer aflat sub influența alcoolului. Este vorba despre un sibian în vârstă de 25 de ani, care a prezentat o concentrație de 0,67 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Duminică dimineața, în jurul orei 02:00, în municipiul Sibiu, polițiștii au oprit pentru control un autoturism condus pe Calea Cisnădiei de către un tânăr în vârstă de 21 de ani, din județul Neamț. Testarea alcoolscopică a șoferului a rezultat într-o concentrație de 0,79 mg/l alcool pur în aerul expirat.

La aceeași dată și oră, în localitatea Șelimbăr, pe Prelungirea Bvd. Mihai Viteazu, polițiștii Biroului Rutier Sibiu au oprit pentru control un autoturism condus de către un sibian în vârstă de 55 de ani. În urma testării alcoolscopice a bărbatului a rezultat o concentrație de 1,09 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală privind săvârșirea infracțiunii de conducere sub influența alcoolului pentru toți cei menționați mai sus.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Cris

Acum 4 ani

E plină lumea de cretini....permis confiscat pe viața le-ar trebui !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus