Miercuri,
26.03.2025
Cer Senin
Acum
13°C

Colegiul „Gh. Lazăr”, cel mai bun liceu din Sibiu. „Este o promoție foarte bună”

Colegiul „Gh. Lazăr”, cel mai bun liceu din Sibiu. „Este o promoție foarte bună”

Opt medii de 10 au fost obținute de elevii sibieni la examenele de Evaluare Națională la sfârșitul acestui an școlar. Astăzi au fost publicate rezultatele înainte de contestații. Șase dintre acestea sunt ale tinerilor de la Colegiul Național „Gh. Lazăr”.

Cei opt elevi au fost notați cu 10 atât la proba de matematică, cât și la cea de limba română. Bogdan Ştefan Aron, Maria Crina Creţu, David Ştefan Geamănu, Mara Mirişan, Maria Alexandra Şerban și Maria Sînziana Șoaita sunt cei șase elevi de la „Lazăr” care au luat note maxime, alături de colegii lor de la Școala gimnazială „Nicolae Iorga” (Andrei Sas) și de la Liceul Teoretic „Constantin Noica” Sibiu (Andreea Maria Vlad).

„Suntem foarte mândri de ele. Ne bucurăm de la ora 12 fără zece când le-am văzut publicate de minister, apoi am avut și noi acces la ele. Ne bucurăm foarte tare, sunt realmente niște rezultate deosebite. Vă spun sincer, ne-am așteptat să fie rezultate foarte bune, din ceea ce ne-au spus copiii după ce au terminat probele - că s-au descurcat și că majoritatea subiectelor au fost ușoare, sub nivelul a ce se așteptau. Oricum, este și o promoție foarte bună; s-a lucrat cu ei din clasa a 5-a.

Gabriel Negrea, director liceu lazar

Am spus din totdeauna că sunt trei factori care contează pentru a obține rezultate bune: elevul - să fie motivat să învețe; părintele - care să-l susțină pentru învățare și profesorul, evident, care să îl ajute să progreseze. Chiar suntem mândri de ei; și avem copii care au început modest clasa a 5-a, a 6-a și pe parcurs s-au redresat și acum au rezultate extraordinar de frumoase” - Gabriel Negrea, directorul Colegiului Național „Gh. Lazăr”.

Foarte aproape de a obține medii de 10 au fost alți cinci elevi - trei de  la același colegiu „Gh. Lazăr” și câte unul de la Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” și de la Școala gimnazială „Nicolae Iorga”.

Astfel, topul celor mai bune școli din județul Sibiu, după media obținută de elevi la cele trei probe de Evaluare Națională, este incontestabil condus în acest an de Colegiul Național „Gheorghe Lazăr” (șase medii de 10), urmat surprinzător de de o instituție de cartier - Școala gimnazială „Nicolae Iorga”, dar și de Liceul Teoretic „Constantin Noica” - ambele cu câte o medie de 10. Urmează Colegiul Național „Samuel von Brukenthal” unde nouă elevi au obținut medii mai mari de 9,50; Școala gimnazială nr. 8 Sibiu, Școala gimnazială Talmaciu, Școala gimnazială „Ioan Slavici” Sibiu, Școala gimnazială „I.L. Caragiale” Sibiu; Școala gimnazială „Mihai Viteazu” Șelimbăr etc.

În ceea ce privește unitățile de învățământ care au un procent de promovare a examenului de 100%, printre acestea se numără: Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr” Sibiu, Colegiul Național ”Samuel von Brukenthal” Sibiu, Școala Gimnazială ”Ioan Slavici” Sibiu, Școala Gimnazială ”Bathory Istvan” Mediaș, Școala Gimnazială Blăjel, Școala Gimnazială Bruiu, Școala Gimnazială Cîrța, Școala Gimnazială Curciu, Școala Gimnazială ”Mihai Viteazu” Șelimbăr și Școala Gimnazială Veștem.

La polul opus, unitățile de învățământ în care niciun elev nu a obținut media de cel puțin 5 la examenul de Evaluare Națională pentru clasa a VIII-a, sesiunea iunie 2019 sunt: Școala Gimnazială Nr. 11 Sibiu, Școala Gimnazială Chirpăr, Școala Gimnazială Dobârca, Școala Gimnazială Daia, Școala Gimnazială Hoghilag, Școala Gimnazială Ighișu Nou, Școala Gimnazială Laslea, Școala Gimnazială Mălâncrav, Școala Gimnazială Merghindeal, Școala Gimnazială Roșia și Școala Gimnazială Valchid.

Precizăm că la probele de Evaluare Națională din 2019, în județul Sibiu au fost înscriși 3.001 elevi. Din aceștia, s-au prezentat 2.772 elevi. După evaluarea lucrărilor scrise, 2099 elevi (75,72%) au obținut o medie de peste 5, iar 673 elevi (24,28%) au obținut o medie sub nota 5. La examenul de Evaluare Națională din 2018, procentul elevilor care au obținut o medie de cel puțin nota 5 a fost de 76,81%.(2028 elevi), arată datele transmise de Inspectoratului Școlar Județean Sibiu.

http://www.turnulsfatului.ro/2019/06/25/rezultate-evaluarea-nationala-2019-in-sibiu-69-note-de-10-si-1-413-note-mai-mici-de-5/

Pe discipline, au obținut o notă de cel puțin 5: 2302 elevi (82,48%) la limba și literatura română, 1869 elevi (67,40%) la matematică, 278 elevi (93,29%) la limba germană maternă și 6 elevi (100%) la limba maghiară maternă. Nota maximă, 10, au obținut-o 30 de elevi la limba și literatura română; 37 de elevi la matematică și 2 elevi la limba și literatura germană maternă.

Precizăm că elevii care nu sunt de acord cu nota primită pot depune constestații azi, între orele 14.00 și 20.00, în centrele de examen, iar rezultatele finale, după soluționarea contestațiilor, se vor afișa în 29 iunie.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Dacă ți-a plăcut, distribuie articolul și prietenilor tăi

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

6 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Relucu Giupana

Acum 5 ani

Avem si din Poiana elevi la Lazar, dovada ca inteligenta si banul merg mana in mana!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

rosu

Acum 5 ani

Acuma, de cand ma stiu, la Lazar mereau tocilarii cu cosuri pe fata. Nimic nou.
Raspunde

wut

Acum 5 ani

asta ca si cum nota din catalog ar fi o reflectie a inteligentei... :))))) ceea ce nu e
Raspunde

Copilarii pierdute in ambitiile unor parinti

Acum 5 ani

Copii cu cifoza, scolioza (intr-un procent infiorator) si ochelari. Meditatii la greu, uneori din primele clase, si nu ma refer la afterschool. Nu doar cu cate un profesor ci cu doi profesori la aceasi materie, chiar si cu profesori de la clasa. O adevarata industrie. Nefiscalizata. Nimeni nu vorbeste la sedinte de efectele devastatoare si ireversibile pe care le provoaca oboseala, crearea unor "realitati" si asteptari deformate pentru copii. La sedinte se vorbeste exclusiv de excursii. La Praga, Paris si alte locatii preferate de bugetari ai statului posesori de agentii turistice. In invatamant, unde toata lumea are pretentii de intelectual (desi absolvent de facultate nu este egal cu intelectual) nu se vorbeste de etica, de conflicte de interese si de incompatibilitati. Cel putin nu in timpul anului scolar. Probabil e un subiect ptr cele 3-4 luni de vacanta... Acestea sunt subiecte destinate doar cetatenilor care de cele mai multe ori nu au nici atatea pretentii si nici nu ameninta (eventual sunt ei amenintati) cu greve, numiti functionari sau politicieni, si doar intervalului orar de emisiuni politice de la TV. In restul timpului, probabil toata lumea e ocupata cu educatia copiilor :)!!!
Raspunde

Zigma

Acum 5 ani

Rezultatele acestei evaluari releva nivelul meditatiilor, nicidecum a vreunui liceu/colegiu.... Din pacate ...
Raspunde

RaluD

Acum 5 ani

Soaita Maria Sinziana este numele corect al elevei mentionate...haideti sa i laudam corect pana la capat pe toti.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus