Luni,
05.12.2022
Parțial Noros
Acum
9°C

Curtea de Conturi verifică modul în care școlile au cheltuit „Banii de liceu”

Curtea de Conturi verifică modul în care școlile au cheltuit „Banii de liceu”

Odată cu apropierea sfârșitului de an școlar, la nivelul școlilor începe colectarea tuturor documentelor care atestă plata ajutorului financiar în programul „Bani de liceu” pentru elevii din clasele a IX-a și a X-a. Cu această ocazie, auditorii Curții de Conturi se află în plin proces de verificare a modului în care au fost declarate cheltuielile în cadrul acestuia.

„Vă rugăm mult să respectati întocmai algoritmul de denumire al documentelor și categoriile respective (I, II, III, IV) și să vă asigurați că documentele sunt complete și scanate corespunzător, ca să nu mai fie necesar să revenim apoi cu alte solicitări de completare a acestora. Solicităm liceelor aceste documente încă de acum, având în vedere că urmează perioada de concediu ce va urma pe perioada vacanței”, este apelul Inspectoratului Școlar Județean Sibiu către conducerile instituțiilor de învățământ.

Apelul vine în contextul în care Ministerul Educației Naționale a transmis o adresă IȘJ-urilor din țară în care informază că în perioada 23 aprilie - 30 iunie 2019 Autoritatea de Audit a Curții de Conturi desfășoară o misiune de audit la nivelul ministerului, care viează verificarea cheltuielilor declarate Comisiei Europene pentru proiectul „Acces egal și participare a elevilor la învățământul liceal prin programul național „Bani de liceu”.

Precizăm că Ministerul Educaţiei desfășoară de peste 12 ani Programul naţional de protecţie socială "Bani de liceu", prin care acordă un sprijin financiar pentru elevii din licee. Prin adoptarea Hotărârii de Guvern 712/2018, începând cu anul școlar 2018-2019, fiecare beneficiar va primi lunar, pe toată durata cursurilor, în situația respectării tuturor condițiilor legale prevăzute, suma de 250 lei/lunar. Pe lângă indexarea aceste sume, a fost majorată și valoarea plafonului maxim de acordare a bursei de la 150 lei la 500 lei/membru de familie, dată fiind necesitatea de a corela plafonul de acordare a sprijinului cu situația economică actuală.

În județul Sibiu, în anul școlar 2018-2019, au fost 172 de beneficiari de „Bani de liceu”.

Până acum documentele cerute de IȘJ au fost transmise de catre Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Terezianum Sibiu, și Liceul „Timotei Cipariu „Dumbrăveni”.

FOTO principală: pedagoteca.ro

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus