Miercuri,
23.09.2020
Cer Senin
Acum
21°C

Pietonal înseamnă pietonal. Primăria modifică hotărârea privind Piața Huet

25 Iunie 2019 16:22

Pietonal înseamnă pietonal. Primăria modifică hotărârea privind Piața Huet

După o lună de când Piața Huet a devenit pietonală, în sensul că autoritățile locale au decis să interzică accesul mașinilor, Primăria revine asupra deciziei. Autoritățile vor să clarifice situația: nu numai mașinile n-au acces în Piață, dar și celelalte vehicule.

Piața Huet a fost închisă pentru automobile în perioada summit-ului informal al liderilor UE care s-a desfășurat la Sibiu. Consilierii locali au adoptat o hotărâre la o săptămână de la eveniment prin care Piața Huet să rămână un loc interzis mașinilor - nici cei care locuiesc acolo nu mai pot parca în Piața Huet.

http://www.turnulsfatului.ro/2019/05/15/hotarare-piata-huet-devenit-zona-pietonala-consilier-local-si-noi-unde-mai-parcam/

În hotărârea Consiliului local Sibiu din 15 mai 2019 se menționa că „începând cu intrarea în vigoare a acestei hotărâri în Piata Huet din municipiul Sibiu nu se vor mai parca mașini, sens în care vor fi eliminate marcajele locurilor de parcare”.

Prin proiectul de hotărâre propus pentru ședința din 27 iunie, cuvântul „mașini” este substituit cu „vehicule”. „Dat fiind faptul că prin adoptarea HCL 175/2019 s-a dorit interzicerea oricărui tip de parcări î Piața Huet, coroborat cu faptul că motocicletele, motoscuterele, mopedele sunt considerate vehicule în toată terminologia de specialitate care reglementează circulația pe drumurile publice se impune înlocuirea termenului de mașini cu cel de vehicule”, argumentează reprezentanții Serviciului public de poliție locală al mun. Sibiu.

Tag-uri: Piața Huet

Vizualizari: 4725

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor
Telefon:
0757201737

Comentarii

12 comentarii

vasile

Acum 1 an

inseamna ca si bicicletele... baic frendli... :(
Raspunde

IOO

Acum 1 an

Vehiculul (din franceză véhicule, latină vehiculum) este un sistem mecanic construit pentru a se putea deplasa pe o cale de comunicație, cu sau fără mijloace de autopropulsare, prin rulare, alunecare sau plutire și utilizat pentru transportul de persoane sau bunuri ori pentru efectuarea de servicii sau lucrări. DECI NICI BICICLETELE!
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Hermanndorf

Acum 1 an

Fodor, cel mai incompetent primar din istoria Sibiului din 1191 incoace! Echipa din primarie, sub nivelul celei din primaria Vascautii din Vale! La anul, daca impotriva ei candideaza un ghibort, votez ghibortul!
Raspunde

Sibiu= lipsa viziune

Acum 1 an

Doar ca o parere. Pe weekend sa fie Piata Mica libera fara acces auto . Sa poti sta la terasa fara ca toti agitatiii sa urce cu viteza panta si dupa sa ambaleze cautand locuri de parcare fix langa masa unde isi beau frappe-ul.
Raspunde

Sibiu = lipsă de viziune 2

Acum 1 an

Piața aia ar arăta cu totul altfel fără jungla aia de mașini. Și da, să iei masa printre mașini nu e deloc plăcut.
Raspunde

Klaus

Acum 1 an

One square done, time for the next. The cars in Piața Mică make it look disgusting and horrible. I'm Shocked the City allows people to park so close to the centre. Ban cars, build safe cycle infrastructure and increase frequency public transport and that will be a start.
Raspunde

xyz

Acum 1 an

Din partea mea sa faca toata zona centrala pietonala, dar cu o conditie. Sa faca parcari. Aaaa...nu au unde? Nu poti obliga pe nimeni ca locatar sa isi lase masina la 1-2 km de casa.
Raspunde

psc

Acum 1 an

@xyz Ar fi suficient loc pentru parcari subterane pe mai multe niveluri: Cazarma 90, Piata Teatrului, Piata Cibin, Piata Garii, Independenta, poate si pe acel loc viran (care e viran de ani buni) de la intersectia Constitutiei cu 9 Mai sau Constitutiei cu Magheru. Pentru riverani ar putea fi o solutie abonamente la pret redus la aceste parcari pentru a incerca eliberarea strazilor si din orasul de jos. Centrul vechi (ma refer la orasul de sus) nu e atat de mare incat sa nu te poti descurca fara masina. Si daca ai avea de mers 1km pe jos...cat poate sa dureze? 10-15 minute? Piata Mica arata oribil cu masinile parcate acolo si tot centrul vechi ar putea fi valorificat mult mai bine daca ar deveni pietonal.
Raspunde

IOO

Acum 1 an

Cazarma 90 ar fi locul ideal DAR niste minti bolnave au clasat pivnita ca monument istoric de maxima importanta (nu glumesc). Asa ca primareasa va merge ca de obicei cu masina la servici iar prostii vor lasa masinile tot mai departe pentru ca deh... sa nu deranjam turistii si sa fie frumos peisajul la terase...
Raspunde

lui psc

Acum 1 an

Mai psc,TU mergi cate cel puțin 1 km zilnic la fiecare drum de acasă la mașină personala și ( încă un km când te întorci),de la mașină pana acasă? Sau doar dai sfaturi altora? Dacă asa faci tu,bravo ție, dar nu obliga și pe alții sa facă la fel.Dacă TU nu faci asa,atunci taci în p....mea !
Raspunde

EU

Acum 1 an

De ce nu ieșiți mai în strada sa protestanți ca vi se încalcă drepturile? Mari fraieri sa acceptați voi proprietari asa ceva! Astia de conduc primăria sunt mai comuniști decât toți comuniștii.Chiar asa de orbi sunteți de nu-i vedeți? V-au pus valul pe ochi cu spectacole peste spectacole,senzaționalul urs etc și gata,uitați cine sunt și cat rău va fac zilnic.... De ce nu ieșiți în strada toți proprietarii care nu va mai puteți folosi de drepturile voastre? De ce nu chemați televiziunile naționale, toate,sa vadă toată tara cum nu va mai lasă să vă folosiți mașinile,în ce zgomot traiti din cauza vesnicelor festivaluri,cum la o ploaie mai serioasa se inunda tot,ce aglomerație infernala este și va mai fi ca se construiește încontinuu și sa-i faceți de c...cu felul lor de a conduce și a-și bate joc de oameni? I
Raspunde

Hotulescu

Acum 1 an

de geaba bagi strimbe, suzinator de PSDist, mai plimba ursul
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus