Duminică,
23.01.2022
Innorat
Acum
-4°C

Cum e văzut Sibiul de cea mai mare agenție de presă din China

Cum e văzut Sibiul de cea mai mare agenție de presă din China

Xinhuanet, cea mai mare agenție de presă din lume, scrie zilele acestea despre o serie de evenimente din Sibiu. Agenția notează faptul că președintele Institutului Confucius a semnat un nou acord cu China în ceea ce privește medicina, iar o companie chineză prezintă un spectacol în Muzeul din Dumbrava.

Constantin Oprean tocmai a semnat un acord privind cooperarea cu medicina tradițională Chineză. Oprean a vorbit despre implicațiile acestui acord dar și despre modul în care sibienii pot înțelege cultura chineză.

“Cultura este sufletul unei țări și al unei națiuni. În viitorul apropiat vom experimenta farmecul medicinei chineze din România. Dezvoltarea rapidă în China nu numai că a rezolvat problema alimentelor și a îmbrăcămintei, a și construit țara în cea de-a doua cea mai mare economie din lume. Daca doriți să înțelegeți China de astăzi, trebuie să mergeți în China pentru a vedea cu ochii voștri”, declară Constantin Oprean, președintele Institutului Confucius din Sibiu, în presa chineză
În plus, în 23 iunie, Sibiul a fost iluminat cu 20 de seturi de felinare colorate provenite din orașul Zigong, recunoscut pentru cultura lanternelor. Zigong este un spectacol unic, care ajută la înțelegerea culturii Chineze. Pentru acest eveniment 12 membri ai echipei specializate în acest tip de decorațiuni au lucrat mai mult de 20 de zile pentru a pregăti panourile cu LED.

Jiang Yu, ambasadorul chinez în România, a declarat la ceremonia de deschidere că schimburile între oamenii celor două țări au reprezentat întotdeauna o accepțiune mai largă a publicului și o influență socială, față de alte domenii. Frumusețea spectacolului oferit de Zigong a fost apreciat în Sibiu mai ales de copii, conform  Xinhuanet.

“Spectacolul de lanterne din această seara este dincolo de imaginația oricui”, a declarat un cuplu, în timp ce copilul lor le cerea să meargă în China pentru a vedea mai multe felinare, transmite presa chineză.

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

3 comentarii

ochiu de la cucuvea

Acum 2 ani

Xinhuanet, cea mai marie .....schimburile între oameni celor două țări ..... înțelegerea culturii Chineze. Trei citate din articol. Și da, bacalaureatul la română este in 1 iulie
Raspunde

yyy

Acum 2 ani

"acord privind cooperarea CU medicina tradițională Chineză." ok... institutele Confucius sunt, in lume, varful de lance al spionajului chinezesc, pentru cine are urechi sa auda
Raspunde

BauBau

Acum 2 ani

Exact de comunistii astia si abuzurile lor avem nevoie...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus