Joi,
26.05.2022
Acum
0°C

Interviu cu sibianul din naționala U21, Cătălin Căbuz: ”Suporterii din Sibiu sunt fantastici”

Interviu cu sibianul din naționala U21, Cătălin Căbuz: ”Suporterii din Sibiu sunt fantastici”

Originar din Avrig, Cătălin Căbuz este unul dintre fotbaliștii care au reușit să aducă Romania pe lista celor mai apreciate echipe de la Campionatul European U21. Alături de colegii săi de la națională, sibianul a obținut rezultate remarcabile în acest sezon. Până de curând portarul lui FC Hermannstadt, Căbuz a mai jucat până acum la Viitorul (2014-2016), CSM Râmnicu Vâlcea (2016-2017) și Chindia Târgoviște.

Cătălin ne-a povestit într-un scurt interviu despre cum e atmosfera la naționala U21 și ce înseamnă pentru el atât echipa de club, cât și cea a României.

Felicitări pentru performanță! Te așteptai la asemenea rezultate?

Mulțumesc! Știam de la început că suntem capabili să ne luptăm cu oricare dintre echipele de la euro. Am avut încredere în noi și am reușit  ce ne-am propus.

Cum e trecerea de la atmosfera de pe Municipal, când se lupta pentru salvarea de la retrogradare, la semifinala unui campionat European?

E o atmosferă extraordinară. Sunt momente unice in viață. Cu siguranță nu voi uita niciodată această etapă minunată din viața mea, o voi păstra în suflet mereu. Când ai ocazia să fii acolo pentru a-ți reprezenta țara o faci din inimă.

cabuz nationala

Ce mesaj ai pentru tinerii și copiii din Avrig, ori din județul Sibiu, care te văd ca pe un model în viață, ai reușit să pleci de jos și să ajungi la cel mai înalt nivel?

Sunt bucuros că am ajuns un model de urmat. Pentru a ajunge la perfomanțele mele trebuie să muncească foarte mult, să pună suflet în ceea ce fac, să asculte de antrenori și cel mai important, să creadă în visul lor. Nimic nu e imposibil atâta timp cât îți dorești cu adevărat.

Îți dorești să continui la Sibiu, la FC Hermannstadt? Sau poate după vei vrea un transfer în afară? Ai primit vreo ofertă până acum?

M-am simțit foarte bine la Sibiu, dar deocamdată nu mă pot pronunța. După ce voi ajunge în țară voi vedea ce oferte am și voi lua o decizie.

cabuz romania

În ultimul an ai avut ocazia să te antrenezi, din cauza lucrărilor la stadion, pe diferite terenuri de prin Sibiu și mărginime. Cum ai caracteriza starea materială și susținerea de care se bucură sportul la Sibiu?

Mi-aș fi dorit să putem juca meciurile pe Municipal, să nu trebuiască să fim tot în deplasare, deoarece publicul sibian merită din plin. Suporterii din Sibiu sunt fantastici. La fiecare meci jucat acasă au reușit să umple tribuna și să ne încurajeze, în modul acesta participând și ei la rezultate. Asta a contat foarte mult pentru echipă, am reușit împreună cu ei să ne menținem in Liga 1. Pe această cale țin să le mulțumesc. Sper că se va rezolva cât mai repede problema stadionului, e foarte greu să joci tot în deplasare, mai ales când știi că acasă ai juca cu stadionul plin.

Cum e sa te împarți între echipa de club și cea a naționalei? Care dintre ele necesită mai mult efort?

Este o onoare de fiecare dată când sunt selecționat, de aceea nu îmi e greu și mă împart cu drag. Ambele necesită același efort. Încerc să dau tot ce am mai bun din mine la fiecare antrenament sau meci, atât pentru echipa națională cât și pentru e echipa de club.

Sunteți catalogați ca noua generație a României care face performanță la acest nivel după cea a lui Hagi, cum te simti știind că faci parte din ea și că ai muncit și tu pentru asta?

Sunt bucuros să fac parte din această generație. Suntem o echipă unită, muncitoare și devotată. Am crezut în noi de la început și suntem fericiți că am reușit să facem o țară întreagă mândră. Sperăm să surprindem în mod plăcut în continuare.

Următorul meci al Naționalei U21 va fi împotriva Germaniei în această seară de la ora 19.00.

catalin cabuz

Interviu realizat de Bianca Lăpădat

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Bianca Laura Lăpădat

de Bianca Laura Lăpădat

Sport, Sănătate Telefon: 0769 28 1942 E-mail: bianca[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus