Sâmbătă,
05.12.2020
Parțial Noros
Acum
13°C

Actrița Carmen Florescu la Sibiu: “Vreau să simt mai mult pulsul orașului”

28 Iunie 2019 19:39

Actrița Carmen Florescu la Sibiu: “Vreau să simt mai mult pulsul orașului”

Cu ocazia Festivalului Internațional de Film Transilvania, am stat de vorbă cu actrița, Carmen Florescu interpreta rolului Cristina din filmul “Parking”.

Parking are proiecția vineri, 28 iunie, în Avrig la Palatul Brukenthal și duminică, 30 iunie în Piața Habermann. Este cel de al patrulea lungmetraj semnat de regizorul, Tudor Giurgiu după: “Legături Bolnăvicioase”, „Despre Oameni și Melci” și „De Ce Eu?”. Filmul este o adaptare a romanului “Apropierea” scris de Marin Malaciu-Hondai în 2010. Regizorul spune că a adoptat personajele cu mare drag și sfială.

„Întâlnirea cu Marin Mălaicu-Hondrari mi-a dat ocazia să înțeleg mai bine ce se întâmplă cu un emigrant aflat la mii de kilometri depărtare de casă. De la dorința de a nu deranja, de a trece neobservat, până la frica de a te îmbolnăvi și a nu mai putea lucra, teama de eșec sau insucces. Am adoptat deopotrivă cu drag și sfială personajele lui și mă bucur că, în fine, aventura acestui poet bistrițean idealist și visător vede lumina ecranului”, declară Tudor Giurgiu pentru tiff.ro
“Parking” este un film făcut în Spania. Iar actori au fost nevoiți să facă naveta între cele două țări. Actrița, Carmen Florescu, care interpretează rolul soției protagonistului, a zburat două weekenduri la rând în Spania. “Am avut două zile de filmare cam în două weekenduri consecutive. A fost plăcut, a fost minunat pentru că mine nu îmi place deloc toamna iar la noi era noiembrie, ploua și era destul de nasol. Și a fost superb, în sensul că mă pregăteam de repetiții, începusem să mă întâlnesc cu actorii să discut cu Tudor deci nu avea cum să fie altfel”, povestește actrița. Conform lui Tudor Giurgiu, actorul din rolul principal, Mihai Smarandache a învățat limba spaniolă în doar o lună și jumătate.

“Îl văzusem în teatru și îmi plăcea de el, inițial m-am bucurat când am auzit că o să lucrez cu el dar nu îl cunoșteam personal. Și a fost super tare pentru că atunci când ne-am întâlnit și am făcut cunoștință și a fost haios”, continuă Carmen Florescu

“Și vreau să simt mai mult pulsul de la Sibiu”

Conform artistei au existat modificări de scenariu pe parcursul filmărilor ș montajului. Ea spune că personajul ei, Cristina, ar fi trebuit să fie mult mai vulcanic.

“Dacă ar fi să intrăm în detalii, eu nu aș fi fost atât de cuminte și inițial, o să spun niște secrete, personajul nu era atât de cuminte. Eu veneam un pic și... bine, nu o păruiam pentru că nici eu nu aș fi făcut asta în realitate, pentru că în realitate nu aș fi avut o problemă cu ea, aș fi avut o problemă în principal cu el, ea ar fi putut fi oricine. Ca la orice filmare se produc schimbări, se poate schimba raportul dintre personaje, se pot scoate scene chiar și după ce le-ai filmat. În momentul în care intri în asemenea proiect îți asumi că se poate întâmpla și oricum am avut încrede în Tudor așa că pot să zic că m-a deranjat lucrul acesta. Da, veneam și eram mult mai vocală, o făceam pe ea să tacă și îl luam pe el să vorbim separat după care aveam o discuție puțin mai lungă dar pentru economia filmului și pentru că Tudor știe mult mai bine ce trebuie să se întâmple cu filmul, atunci lucrurile s-au schimbat puțin. Asta e Cristina cu asta am defilat”, mărturisește actrița. Carmen spune că se simte bine în Sibiu deși doar în urmă cu câteva zile a plecat de la FITS.

“Am venit foarte curioasă pentru că nu am mai venit la TIFF Sibiu, tocmai am fost la Festivalul Internațional de Teatru și abia aștept să vad, vreau să văd și niște filme. Și vreau să simt mai mult pulsul de la Sibiu”, spune entuziasmată artista.
Cel de-al patrulea lungmetraj semnat de Tudor Giurgiu spune povestea lui Adrian, un poet din Sângeorz-Băi care emigrează ilegal în Spania anului 2002. Ajuns în Cordoba, se angajează paznic de noapte într-un parc auto iar existența lui pendulează între imposibila poveste de dragoste cu o cântăreață spaniolă și dorul de casă, de familie. Călătoria lui în căutarea marii iubiri se va transforma într-o poveste surprinzătoare, sensibilă și plină de provocări.

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus