Vineri,
05.06.2020
Innorat
Acum
21°C

Interviu cu Alexandru Papadopol: “Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe din țară”

30 Iunie 2019 07:25

Interviu cu Alexandru Papadopol: “Sibiul este unul dintre cele mai frumoase orașe din țară”

Filmul “Arest” a avut proiecția în cadrul Festivalului Internațional de Film Transilvania și urmează să aibă premiera internațională la Festivalul de la Karlovy Vary. Alexandru Papadopol joacă rolului arhitectului Dinu în cel de al doilea lungmetraj al regizorului Andrei Cohn. Actorul a rămas poreclit Papi după rolul lui Dan Bratu din “Numai Iubirea” (2004).

Pelicula îl urmărește pe arhitectul Dinu Neagu, acțiunea începe în august 1983. Dinu, soţia şi cei doi copii petrec câteva zile la mare pe o plajă de nudişti de lângă o zonă industrială. Înapoi la Bucureşti, Dinu este arestat şi dus la secţia de poliţie, unde împarte o celulă cu Vali, colaborator al Securităţii. Pe măsură ce timpul trece, situaţia devine tot mai absurdă. Filmul a câștigat premiul Zilele Filmului Românesc pentru secțiunea Lungmetraj în 2019.

După film am stat de vorbă cu Alexandru Papadopol. Un om simplu, tăcut și prietenos, așa l-am găsit pe actor pe holul Teatrului Gong.

Ai revenit în postura arhitectului, mai în glumă mai în serios, ne așteptăm la o reprofilare? De ce te urmărește această meserie? Da, rolul de arhitect (râde). Andrei Cohn a vrut să aleagă o meserie care presupune minuțiozitate față de rudimentul celuilalt personaj. Presupun că acesta a fost argumentul, oricum trebuia să fie un artist, să fie un om care trage tușe subțiri. Una este când se întâmplă acest lucru unui vulcanizator, de exemplu, și alta este când se întâmplă unui arhitect, adică unui om care lucra într-un mediu destul de steril. Cum ai descoperit personajul și cum te înțelegi cu Dinu? Destul de dificil, nu a fost un personaj simplu de depistat pentru că era pus în niște circumstanțe pe care trebuia doar să mi le imaginez. Domne ferește să le trăiești. Orice fel de personaj se descoperă în timpul repetițiilor, eu am repetat două-trei luni aproape pentru a îl înțelege, să spun așa, pe Dinu. Se mai descoperă lucruri și în timpul filmărilor, în funcție de celălalt personaj, în funcție de reacția pe care o ai față de partenerul cu care joci. Cum a fost arestul? Am filmat aproximativ 30 de zile, am filmat într-un platou din Buftea. Studiourile acelea sunt părăsite și era foarte frig. Au fost niște condiții de filmare destul de grele, dar care pe mine m-au ajutat mult. Presupun că nici în aresturile alea de pe vremea lui Ceaușescu nu era vreo fericire să stai. Întuneric, dar un mediu foarte fertil și izolat pentru a face un film bun. Cum e la Sibiu? Știu că ai fost de mai multe ori, poți să ne spui și câteva locuri preferate? Am mai fost la TIFF Sibiu, de vreo două ori cred, la TIFF-ul mare merg încă de la prima ediție când am jucat în filmul <<Occident>> al lui Cristian Mugiu. Îmi aduc aminte că a luat și premiu pentru cel mai bun film. Pe scurt TIFF-ul îmi este un loc cunoscut mie în orice oraș s-ar afla. Sibiul se știe că este unul dintre cele mai frumoase orașe din țară, e normal să te simți bine aici. Când trec prin Sibiu îmi place să vizitez Piața Mare, Parcul Sub Arini, Muzeul Satului și apoi pe lângă, Ocna Sibiului, la Păltiniș am fost, m-am tot plimbat. Când plec vara din Sibiu merg pe Transfăgărășan, este o zonă care îmi place mult.

Din distribuția filmului fac parte actorii Alexandu Papadopol și Iulian Postelnicu (Vali), împreună cu Andras Hathazi, Liviu Pintilieasa, Sorin Cociș, Alin Florea și Marian Alexoaia.

Sursa foto

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

5 comentarii

BauBau

Acum 11 luni

Asta nu era in nu stiu ce telenoveala gagiul Zavorancei ''veverita''?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

verificati daca nu credeti

Acum 11 luni

Dragi liceeni! Luni este bacalaureatul la romnână. Să nu faceti greseli ca cele pe care le face tanti Laicauf pentru că ar fi jenant . Priviti exemplele din articol : -Papadopol joacă rolului lui arhitectului ( corect este : joacă rolul arhitectului), TIFF-ul îmi este un loc cunoscut mie ( pleonasm, pronumele in dativ mie este folosit inutil, dubleaza pronumele îmi. Daca așa a spus actorul, e grav si pentru el.
Raspunde

lingvist sibian

Acum 11 luni

E actor, avea un dialog informal! Herrare humanum est! Acum ati lasat-o pe Viorica si va legati de Papadopol!
Raspunde

Inca un hedonist

Acum 11 luni

" sm mai fost la Tiff" . JENANT, avand in vedere ca are copilul pe humatate sibian.
Raspunde

Sufana Ghe

Acum 11 luni

Cine este popodopol?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus