Joi,
06.05.2021
Innorat
Acum
11°C

Topul motivelor pentru care se strică telefoanele în Sibiu: “Cam toate sunt o apă și un pământ”

Topul motivelor pentru care se strică telefoanele în Sibiu: “Cam toate sunt o apă și un pământ”

De când a început vara sibienii sar cu telefoanele în piscină, sau se așază pe ele. În ciuda reclamelor de la TV, niciun telefon modern nu este cu mult mai breaz decât altul. Acestea sunt primele concluzii după ce am stat de vorbă cu un specialist în reparat telefoane.

Astăzi am fost pe strada Ocnei la Old GSM, unul dintre cele mai cunoscute centre de reparații telefoane din Sibiu, și am stat de vorbă cu un specialist în reparații de telefoane. Am descoperit că nimic nu ne salvează când vine vorba de săritul în apă cu telefonul la purtător.

Chiar și cele mai noi modele smartphone nu scapă de refacere datorită lichidelor, mai ales în timp verii. Huawei, Samsung, Iphone și Nokia sunt în topul telefoanelor care trec pragul magazinului de reparații.

“Cel mai des se repară telefoanele uzuale, Iphone, Samsung, Nokia, Huawei. Chiar și modele astea mai noi pentru că oamenilor le cad pe jos și mai ales în perioada de vară,  mai sar cu ele în apă. Perioada verii cele mai frecvente motive sunt astea cu apa”, spune Florin Vintilă, specialistul cu care am stat de vorbă.old gsm ocnei-1

Am întrebat care telefon a fost văzut cel mai rar în centrul de reparații, Vintilă mi-a explicat că toate au apărut la un moment sau altul și din acest motiv nu poate numi un model care să fie mai bun. Iphone-ul este, în schimb, alegerea lui personală.

“Cam toate sunt o apă și un pământ, cam toate au trecut pe la reparații, chiar și Allview, toate sunt foarte bune ca generații, toate au cam aceleași procesoare. Pe scurt toate sunt cam aceleași. Mie îmi place mai mult Iphone-ul că are rezistență mai bună”, continuă specialistul
Singurul mod în care ne putem salva telefonul mobil este atenția, în special la apă. O metodă de protecție sunt husele de spate care protejează telefonul la impact.
„Atenție la apă și la căzături. Altceva nu ai ce face. Cele mai sigure huse sunt cele care acoperă spatele și au un pic de bordură care trece și peste display și la colțuri sunt mai groase. Acelea sunt cele mai rezonabile”, spune Vintilă Florin.
Cele mai multe cereri ale magazinului sunt pentru recuperarea de date. Nu în toate cazurile se poate realiza un astfel de procedeu, depinde de procesor. Pentru ca datele să fie recuperabile procesorul trebuie să fie funcțional.

“Cele mai multe cereri sunt de a recupera datele din telefoane. Sunt unele telefoane la care se poate face asta, sunt unele la care nu se poate face asta. Dacă de exemplu placa e funcționabilă poți să le extragi dar dacă nu chiar nu mai ai ce face”, explică specialistul în reparații de telefoane.

old gsm ocnei 3

Una dintre poveștile memorabile ale magazinului Old GSM este legată de un Iphone 4. În urmă cu patru ani un client a venit cu un telefon îndoit la centrul specializat, telefonul căzuse de la etajul șapte și a fost o adevărată provocare să îl repare. Dar a reușit!

“Sunt tot felul de probleme. A căzut un Iphone 4 de la etajul șapte, când erau ele, acum vreo patru ani. Telefonul era îndoit ca o scară dar l-am reparat și a funcționat”, povestește amuzat specialistul.

old gsm ocnei 4

Cele mai scumpe reparații pot ajunge la 1.000 de lei, pentru schimbarea display-ului unui Iphone dar în general serviciile se rezumă la o sumă modică. “Oameni nu bagă bani în asta, display-ul este cel mai scump, la un Iphone poate ajunge la 1.000 de lei”, declară Vintilă Florin.

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

1 comentarii

Erlkonig

Acum 1 an

Hmmm, ce "destepti" sunt si ziaristul si interlocutorul. Toate sunt la fel, ca se strica daca le bagi in apa. Pai asa si Loganul e la fel ca Mercedesul, ca daca intri cu ele in lac, si la unul si la altul se strica motorul. Halal
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus