Vineri,
10.07.2020
Cer Senin
Acum
29°C

Interviu cu Iuliu Mureșan: ,,Am găsit condiții destul de proaste la echipă"

05 Iulie 2019 14:48

Interviu cu Iuliu Mureșan: ,,Am găsit condiții destul de proaste la echipă

Iuliu Mureșan a acordat un interviu pentru Turnul Sfatului, în care vorbește despre viața în Sibiu și schimbările pe care le-a făcut la echipă. Directorul executiv al FC Hermannstadt povestește și despre ceea ce se întâmplă în spatele meciurilor echipei.

Câte zile pe săptămână petreceți în Sibiu? Faceți naveta la Cluj?

Nu pot spune că fac naveta, dar mai merg pe la Cluj când îmi permite timpul. Cel puțin cinci zile, dacă nu chiar șase pe săptămână stau în Sibiu.

Cum vă priește Sibiul? Cum găsiți orașul în comparație cu ce se întâmplă la Cluj?

Știam Sibiul cât de cât, am mai fost de câteva ori. Este un oraș foarte curat. Și Clujul este curat dar nu la fel. Oamenii sunt civilizați, cel puțin spectatorii de la fotbal sunt așa cum mai rar întâlnești pe stadioane. Centrul vechi cu Piața Mare, Piața Mică au foarte multe restaurante, e chiar mai frumos și mai mare decât centrul Clujului. Oricum sunt două orașe de o calitate foarte bună. M-am simțit adoptat din prima în acest oraș.

Ce faceți prin oraș, vă oprește lumea pe stradă să vă țină de vorbă despre fotbal? Aveți restaurante, cafenele preferate?

Da, mă oprește adeseori lumea pe stradă. Când au fost ultimele partide, cea cu Călărași și cea de baraj cu U Cluj, foarte multă lume mă oprea pe stradă și mă rugau ca dacă echipa retrogradează, noi să nu plecăm. M-am bucurat și am simțit o apreciere pentru tot ceea ce am făcut până acum în fotbal. Chiar treceam într-o zi pe stradă prin Piața Mare și era o femeie care m-a recunoscut spre surprinderea mea. Mi-a mulțumit că am venit la Sibiu și am rămas foarte impresionat de reacțiile oamenilor.

Îmi plac foarte mult restaurantele cu specific italienesc, cele cu specific românesc și am frecventat destul de des și localurile cu tematică sportivă, unde am văzut și câteva meciuri.

Cât de susținută vi se pare echipa? Mă refer la sponsori, instituții, în comparație cu ce știți că se întâmpla la Cluj? Spre exemplu, ați avut vreodată o discuție personală cu primarul Sibiului?

Din partea sponsorilor echipa este susținută destul de bine, le și mulțumesc pentru sprijinul acordat. S-a alocat și din partea Consiliului Local o sumă, dar banii sunt greu de folosit. Nu am discutat până acum cu primarul Sibiului, dar mi-am propus să am o discuție pentru a încerca să eficientizăm toate aceste etape. Ar fi extraordinar dacă s-ar putea scurta termenele și dinamiza toată treaba.

Realist vorbind, acum că știți stadionul, jucătorii, ce potențial pe termen lung are FC Hermannstadt? Cum ar putea arăta echipa peste cinci ani?

Pe termen scurt este important că am reușit să salvăm echipa de la retrogradare, chiar dacă cu emoții. Am găsit condiții destul de proaste la echipă, să fiu sincer, lipseau multe lucruri, dar încet, încet s-au îmbunătățit. Văd Sibiul ca în 2-3 ani să fie o echipă cu prezență stabilă în play-off și de ce nu, tot ce e mai sus de aici.

Anul trecut vorbea cineva de cupele europene și apoi aproape am retrogradat. Ne-am hazardat?

În primul an de Liga 1 este foarte greu să vorbești despre așa ceva, nu e realist. Consider că a fost un hazard în acele declarații, poate vin odată cu lipsa de experiență, nu știu ce să zic.

Bianca Laura Lăpădat

de Bianca Laura Lăpădat

Sport, Sănătate Telefon: 0769 28 1942 E-mail: bianca[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

rosu

Acum 1 an

"Stiam Sibiul cât de cât, am mai fost de câteva ori. Este un oraș foarte curat. Și Clujul este curat dar nu la fel. Oamenii sunt civilizați, cel puțin spectatorii de la fotbal sunt așa cum mai rar întâlnești pe stadioane. Centrul vechi cu Piața Mare, Piața Mică au foarte multe restaurante, e chiar mai frumos și mai mare decât centrul Clujului." In sfarsit un cunoscator al Clujului isi spune parerea. Clujul este un oras plin de taranoi plus o mana de IT-isti. In plin centru, s-a trantit dita-mai catedrala ortodoxa, iar in multimea de oameni necajiti din imprejurimi, care coboara din troleu, turistii se pierd. Poate citesc si "fanii" Clujului de pe forum.
Raspunde

ger

Acum 1 an

Immer wieder, Immer wieder, Immer wieder Hermannstadt !!!
Raspunde

Arga

Acum 1 an

@rosu Pentru ca partea de taranoi din Cluj țin cu U Cluj. El a fost la CFR ;)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus