Iulia și Ionuț au preluat o afacere de la un prieten, cu aproape 10.000 de Euro, acum vreun an. Nu știau la ce să se aștepte sau dacă business-ul va supraviețui în mâinile lor, dar și-au dorit să facă ceva pentru sibieni și pentru a încuraja mișcarea. Nu mică le-a fost mirarea să descopere că lucrul fain pe care au vrut să-l facă în comunitatea lor a fost tare apreciat.
Echipa Pinion Sport este formata din Iulia, o sibiancă de 27 de ani, instructor și antrenor secund de schi, și Ionuț, care la 32 de ani face parte și din echipa Arena Platoș Păltiniș. Activitatea lor se schimbă în funcție de sezon. Dacă vara repară biciclete, iarna pregătesc ski-urile și snowboard-urile clienților lor.
Iulia s-a întors în țară după ce a fost plecată mai bine de șapte azi peste granițe. Își dorea să-și transforme pasiunea pentru ski în job. Pe de altă parte, Ionuț mereu avusese tangențe cu lumea bicicletelor, așa că atunci când s-a născut ideea ca cei doi să se combine și să facă o afacere, totul a părut firesc.
„Ne-am combinat atât viețile cât și plăcerile și s-a ivit să putem cumpăra afacerea de la un prieten de-al nostru care s-a reorientat”, povestește Iulia.Un alt motiv pentru care au preluat această afacere a fost faptul că și-au dorit foarte mult să susțină mișcarea cumva, să-și lase amprenta. „Am făcut asta și din dorința de a susține cât mai mult mișcarea, așa-zisa bicicleală la servici, cumpărături etc. Pe lângă asta, Sibiul are prea puține ateliere de reparații biciclete și service ski și snowboard”, explică cei doi.
De la plăcere la o afacere de aproape 10.000 de Euro
Pasiunea celor doi sibieni pornește încă din copilărie. Unul a crescut în lumea bicicletelor iar celălalt a învățat din familie ce înseamnă plăcerea de a meșteri.
„Ionuț este cel mai priceput. El se învârte și este activ în lumea bicicletelor încă de când s-a început construirea Dirt Park-ului (Pădurea Dumbrava) apoi s-a perfecționat într-un service de biciclete din Germania. Mie mi-a plăcut mereu să meșteresc la lucruri de băieți, așa ca îl supravegheam atentă pe tata când ne pregătea ski-urile pentru concurs și când mai schimba câte o camera sau un cauciuc la bicicletă”, povestește Iulia.
Cei doi se simt norocoși că au avut șansa să cumpere elementele de bază ale afacerii „de-a gata”. „Am cumpărat Pinion Sport cu aproximativ 8.000-10.000 de Euro. Desigur, încă ne dezvoltăm și încercăm să ne implicăm cât mai mult în evenimentele din Sibiu și împrejurimi, care au legătură cu bicicleala și ski-ul, drept urmare costurile cresc încă”, spune tânăra.
Cerințele sibienilor sunt dintre cele mai variate
Sibienii vin cu diverse cerințe, spun cei doi. Fie vor să își regleze bicicletele pentru că nu le-au folosit pe perioada iernii, fie vor să își înnoiască piese.
„Observăm că majoritatea sunt preocupați de o bună și corectă funcționare a bicicletelor.”Cea mai dificilă „operație” a avut loc pe bicicleta unui client care voia să îi facă un upgrade. „Un domn a vrut să își upgradeze bicicleta cu o urechiușă de schimbător diferită față de cea originală. După îndelungi căutări și încercări, am ajuns să facem urechiușa cerută de acest domn la strung”, explică cei doi.
Pinion Sport se găsește pe str. Abrud Nr. 1, Sibiu din aprilie până în octombrie, iar pe perioada iernii doar cu programări telefonice sau pe Facebook.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Vizualizari: 3737
Ultimele comentarii
Acum 3 ore
Emil
Acum 4 ore
Sibian
Acum 4 ore
Costea
Acum 4 ore
Idgf
Acum 4 ore
Cititor