Duminică,
02.10.2022
Parțial Noros
Acum
15°C

Primele declarații ale lui Bokor de la preluarea atribuțiilor de primar al Sibiului: „E o situație nedreaptă”

Primele declarații ale lui Bokor de la preluarea atribuțiilor de primar al Sibiului: „E o situație nedreaptă”

Viceprimarul Sibiului Corina Bokor, care a fost votată de consilierii locali pentru a prelua atribuțiile de primar după suspendarea lui Astrid Fodor din funcție crede că ordinul prefectului a creat o „situație nedreaptă”. Aceasta spune că nu intenționează să propună noi proiecte sau decizii, continuând să gestioneze proiectele care sunt în derulare în oraș.

Amintim că astăzi, 5 iulie, Consiliul local Sibiu s-a întrunit în ședință extraordinară pentru a-i delega, prin vot secret, unuia dintre viceprimari - Corina Bokor sau Tiberiu Drăgan - atribuțiile de primar. Funcția a devenit vacantă după ce pe 2 iulie prefectul de Sibiu, Adela Muntean, a emis ordinul de suspendare din funcție a lui Astrid Fodor, în baza unei decizii judecătorești definitive. În ședința de astăzi au fost prezenți 20 de consilieri locali din 23, iar 15 dintre ei au votat-o pe Corina Bokor.

corina bokor primar interimar (2)

După ședință, Turnul Sfatului i-a solicitat un scurt interviu Corinei Bokor:

Cât timp credeți că va dura interimatul dvs.?

„Conform prevederilor legale, sunt 30 de zile în care instanța trebuie să se exprime. Poate fi chiar mai repede - deci, până la clarificarea juridică a situației. Eu sper că această situație nedreaptă să se rezolve cât de repede, pentru ca doamna primar Fodor să-și reia funcția în care au ales-o sibienii”.

În această perioadă v-ați gândit la modul în care veți activa, mă refer la continuarea proiectelor sau inițierea altor noi?

„Eu îmi voi continua activitatea ca și până acum, coordonând serviciile care îmi sunt mie atribuite (Corina Bokor are în subordine Serviciul de Autorizare și Control, Serviciul pentru Situații de Urgență și Biroul Gospodărire - n.n.) și preluând, bineînțeles, și serviciile pe care le coordonează doamna primar. Nu va fi ușor, va fi un volum mai mare cu gestionarea proiectelor, dar sunt sigură că voi avea sprijinul colegilor din primărie care sunt foarte bine pregătiți; avem o echipă foarte bună și sunt sigură că mă vor ajuta pentru a duce la îndeplinire toate activitățile și pentru a nu bloca activitatea curentă”.

Adică o să continuați ceea ce acum este în derulare, nu aveți în vedere începerea unor noi proiecte?

„Bineînțeles . Nu avem ceva nou. Sunt proiectele care sunt în curs de desfăurare, lucrările care sunt planificate. Nu se pune problema să vin eu cu ceva nou, nici nu se acționeză așa. Normal ar fi ca toți să facă așa, dar politica Formului e foarte clară - noi continuăm proiectele, nu venim acum cu alte idei. Nici nu se poate, pentru că sunt proiecte în derulare. Avem foarte multe proiecte locale de peste 400 de milioane de lei care sunt deja în curs de derulare sau în etapa precontractuală. Deci, suntem foarte avansați”.

Ați vorbit cu doamna Fodor de când prefectul a emis ordinul de suspendare, ce v-a transmis?

„Da, am vorbit. După cum a declarat și dânsa, va ataca în instanță ordinul și va solicita suspendarea acestui ordin”.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

10 comentarii

Nicu

Acum 3 ani

Dpdv juridic capitolul Fodor e inchis,ANI nu se joaca,doar o ingerinta a politicului in actul de justitie mai o poate aduce inapoi pe Fodor!Ii recomand doamnei Bokor daca a preluat functia de primar sa fie primar!
Raspunde

eugen

Acum 3 ani

Dpdv juridic doamna Fodor are dreptate, si justitia o s-o repuna in functie. Doamna Fodor a respectat exact cerintele legii cand a trebuit sa faca parte din consiliul de administratie de la liceul Brukenthal (functie neremunerata). Din pacate ANI se ocupa cu astfel de jocuri in loc sa-si faca treaba si sa vada de problemele adevarate din tara. Va rog sa nu confundati lucrurile. In acest caz nu discutam despre competenta sau nu a doamnei Fodor in a administra primaria ci de o sanctiune dictata pentru o situatie de acum 5-7 ani, situatie intervenita din cauza ca legile de atunci se bateau cap in cap. Doamna nu o sa mai candideze in primavara, dar e nedrept ca prefectura PSD sa o indeparteze asa.
Raspunde

Alzara 1918

Acum 3 ani

Dpdv juridic de ce a fost condamnat Virgil Popa membru in CA al unei Grădinițe , interzicându-i -se tri ani orice candidatura ?
Raspunde

Un Sibian

Acum 3 ani

Ei, și (prefectura) PSD știe că Fodor n-o să mai candideze, dar cu manevra asta, sfârșindu-i în maniera asta mandatul lui Fodor, PSD lovește, prin extensie, și în FDGR. Oricine va fi canditatul de la anul din partea FDGR, va porni cu șanse mai mici, tocmai din cauza acestui incident.
Raspunde

Sibian la care i a ajuns

Acum 3 ani

Fidor... Bokor... ce mai conteaza? Oricum suntem condusi de oameni fara nici o abilitate. In plus discutam despre juridic, dar de ce nu pot alesii locali sa stea sa se gandeasca si sa munceasca pt functia in care au fost alesi si in schimb trebuie sa se bage in seama prin tot felul de consilii? Vi se pare ca au facut tot si acum nu mai au ce face?
Raspunde

zexe

Acum 3 ani

Da, drept ar fi să te cari și tu, că ești la fel ca Frau cealaltă, valoare în administrație zero.
Raspunde

TiTi

Acum 3 ani

Ce te opreste bah comunistule sa pleci tu ? Oltenia, Rusia, Corea de nord te asteapta !
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus