Marţi,
06.12.2022
Ceata
Acum
6°C

Zeci de străini vin la Sibiu să învețe limba română

Zeci de străini vin la Sibiu să învețe limba română

Româna nu este o limbă ușor de învățat. O spun chiar profesorii. Însă, acest lucru nu-i oprește pe străini să învețe să vorbească și să scrie în limba noastră. Aproape 40 de străini vor participa la Sibiu, la o școală de vară de limba română. Aici, vor face cursuri, dar vor participa și la multe activități precum proiecții de filme sau vizite la muzeu.

Singura școală de limba română pentru străini din țară va organiza între 29 iulie și 9 august o serie de cursuri la Sibiu.

„Vor fi aproximativ 35 de străini, din multe țări: SUA, Germania, Austria, Franța, UK, Belgia etc, iar programul presupune cursuri de limba romana pentru străini (30 de ore pentru începători, intermediari, avansați), plus activități culturale de promovare a orașului Sibiu (vizite la muzee, vizita ghidata a centrului, proiectii de filme la cinemateca)”, spune Mona Pologea, organizatorul școlii de vară.

Facebook: Rolang School Facebook / Rolang School

Anul acesta va avea loc a noua ediție a școlii de limba română pentru străini, Sibiul fiind singurul oraș din țară unde se organizează.

„Noi oferim cursuri de limbă pentru străini în București, însă vara organizăm această școală la Sibiu. Am ales Sibiul din mai multe motive. Noi iubim Sibiul. Ma simt ca acasă aici. Are ceva deosebit. Este diferit de toate orașele din țară. E diferit și de Brașov și de Timișoara”, mai spune Mona Pologea.

Din experiența pe care o are, organizatorul școlii de vară spune că nu e deloc ușor pentru străini să învețe limba română.

„Este greu să înveți româna pentru că este o limbă cu multe probleme de gramatică. De exemplu, pluralul substantivelor este foarte dificil pentru ei, mai ales cu cele trei genuri: masculin, feminin, neutru. Apoi, pe măsură ce ei avansează și probleme lor sunt altele. Mai au probleme la conjunctiv persoana a III-a, fac multe dezacorduri și tot așa. Gratica este provocaatoare, dar încet încet se obișnuiesc. Este incredibil progresul lor. Mulți încep de la zero și nu știau nimic când au venit la noi și la sfârșit de modul știu să comande la resturant în română, știu să ceară un bilet de autobuz. Unii au progreat foarte mult și au ajuns traducători”, mai spune Mona Pologea.

La școala de vară de limba română se poate înscrie oricine are peste 18 ani, iar prețul pachetului de bază este de 295 de euro.

Sursa foto

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Vizualizari: 2242

Comentarii

1 comentarii

Nairam

Acum 3 ani

Es wäre zu schön gewesen, hätte man auch erfahren können, wo man sich für die Sommerschule anmeldet.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus