Marţi,
27.09.2022
Ceata
Acum
11°C

Una din străzile către viitorul nou mall intră în modernizări. După ce se deschide mall-ul

Una din străzile către viitorul nou mall intră în modernizări. După ce se deschide mall-ul

2,5 milioane de lei, fără TVA, este bugetul alocat de Primăria Sibiu pentru contractul de modernizare a străzii Fabricii, scos la licitație zilele trecute. Lucrările nu vor începe, însă, până la preconizata deschidere a noului centru comercial de pe strada Lector, mall înspre și dinspre care se va circula și pe strada Fabricii.

Sectorul de stradă vizat de lucrările de modernizare cerute de Primăria Sibiu este cel cuprins între străzile Lector și Hermann Oberth, cu o lungime de 318 de metri. Totodată, în cadrul contractului intră și zona din spatele blocului cu nr. 2 (cel dinspre fosta fabrică Trei Stejari), unde vor fi amenajate parcări și legătura dintre strada Fabricii și strada Simion Mehedinți.

Lucrările vizează atât refacerea infrastructurii rutiere pentru trafic mediu, cât și a trotuarelor pe ambele părți, a unor parcări înierbate și amenajarea de spații verzi. “Pe suprafața spațiilor verzi vor fi plantați 45 de pomi, din specia Magnolia Gradiflora“, se mai arată în memoriul tehnic al lucrărilor. Caietul de sarcini solicită și refacerea rețelelor de iluminat public stradal, dar și amplasarea tubulaturilor pentru cablajul metropolitan.

Mai întâi se deschide mall-ul, apoi se închide strada

Potrivit cerințelor din caietul de sarcini, lucrările ar trebui finalizate în termen de cel mult trei luni de la data atribuirii contractului, garanția solicitată lucrărilor fiind de cinci ani de la recepție. Doar că licitația pentru desemnarea constructorului are termenul-limită de depunere a ofertelor stabilit pentru ziua de 5 august 2019. Iar din estimările administrației locale, evaluarea ofertelor, atât din punct de vedere tehnic, cât și financiar se va încheia la începutul lunii decembrie 2019. Ceea ce face ca, eventuala atribuire, semnarea contractelor și emiterea ordinului de începere a lucrărilor să se realizeze doar în cursul anului 2020.

În vara acestui an, investitorii noului mall vor realiza și un sens giratoriu În vara acestui an, investitorii noului mall vor realiza și un sens giratoriu

Asta în condițiile în care mall-ul de pe strada Lector (cel de la Podul Gării) are termen de finalizare a lucrărilor în luna noiembrie, după care ar urma deschiderea. Strada Fabricii va fi una din din principalele căi de acces înspre și dinspre viitorul centru comercial. De altfel, cei de la NEPI, proprietarii viitorului mall, vor realiza în vara acestui an un sens giratoriu la intersecția străzii Fabricii cu strada Hermann Oberth. Accesul în viitorul centru comercial se mai poate realiza și pe bulevardul Corneliu Coposu.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

victor

Acum 3 ani

sunt curios, ca nu se vede bine in plansa de mai sus, in "jurul" sensului giratoriu mai sunt prevazute... trotuare, piste de biciclisti...? sau e prea mult... baic frendli...
Raspunde

victor

Acum 3 ani

si, nu inteleg, izvorului va avea si o banda de circulatie spre balea? se desfiinteaza parcarile laterale de pe izvorului? salvarile pe unde vor merge? si un sens giratoriu cu diametru de 6x2 metri?
Raspunde

Iooo

Acum 3 ani

Pe zi ce trece, actuala administratie da dovada de tot mai multa incompetenta. Chiar nu se mai pot corela lucrarile in orasul acesta!?
Raspunde

Babu

Acum 3 ani

Sensul giratoriu este la intersectia cu Fabricii nu cu Izvorului. Deci mai jos cu 25 metri. Se va crea si o noua cale de acees in spital printre cele 2 cladiri existente ale spitalului.
Raspunde

Beezon

Acum 3 ani

E normal sa se faca dupa..... daca il fac acum, il vor deteriora camioanele care lucreaza la mall. Ce atata mister ?
Raspunde

EU...RO...PA

Acum 3 ani

Strazi scapate din pachetele de reabilitare a strazilor din zona, executate cam in perioda 2006 2007 si care deja sunt pline de tot felul de reparatii prost facute pentru ca au fost din nou sapate pentru te miri ce gaz, apa etc. Anul 2019, la nici 5 km de Piata Mare mai exista strazi de pamant, noroc cu Mallul (Str. Fabricii, Str Socului- locul de cafea al politistilor locali, Str Depoului). Strada Gheorghe Titeica care nu a fost facuta in acea perioada fiind considerata buna, in special trotuarele aproape de intersectia cu Balea sunt praf, mamicile care vin cu carucioarele in parcul din apropiere circula pe strada, pentru ca este imposibil sa circuli pe trotuar. Este chiar zona unde oapenii din garda d-lui presedinte stau de cele mai multe ori.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus