Luni,
24.06.2024
Cer Senin
Acum
21°C

Klaus Iohannis solicită desființarea Secției Speciale. ”Guvernul PSD-ALDE a primit un nou cartonaș roșu de la organismul anticorupție al Consiliului Europei: GRECO”

Klaus Iohannis solicită desființarea Secției Speciale. ”Guvernul PSD-ALDE a primit un nou cartonaș roșu de la organismul anticorupție al Consiliului Europei: GRECO”

Președintele Klaus Iohannis a solicitat miercuri PSD-ALDE desființarea Secției Speciale de anchetare a magistraților. Șeful statului a criticat guvernul Dăncilă pe tema justiției, după ce a publicat marți raportul GRECO. „Guvernul PSD-ALDE a primit un nou cartonaș roșu, de această dată de la organismul anticorupție al Consiliului Europei: GRECO. Concluziile celor două rapoarte adoptate la 21 iunie și publicate ieri cu o întârziere semnificativă de către guvern arată încă o dată multiplele prejudicii aduse de guvernul PSD-ALDE în ultimii doi ani prin modificarea legilor justiției și a codurilor penale. Mesajul transmis de cetățeni la referendum se regăsește pe deplin în acest concluzii. Este extrem de îngrijorător că din cauza propriilor intrese al guvernării PSD ALDE, România contină să se afle în atenția organismelor europene. Procesul de legiferare în România nu s-a îmbunătățit, consultările publice și transparența sunt practici ignorate, constanta este adoptarea de OUG în domenii importante. Asta constată GRECO”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

Șeful statului susține că actualul guvern acționează împotriva voinței și intereselor românilor. ”Dacă Guvernul PSD-ALDE își permite însă să ignore voința propriilor cetățeni, nu este de mirare că doar 4 dintre cele 13 recomandări GRECO au fost apreciate ca fiind implementate satisfăcător. Observațiile extrem de dure ale GRECO se înscriu în aceeași notă cu cele ale concluziilor raportului MCV și cu cele cuprinse în opiniile Comisiei de la Veneția. În vreme ce toate organismele europene semnalează constant Guvernului României că așa-zisa reformă din domeniul justiției merge într-o direcție greșită, PSD-ALDE ignoră toate aceste avertismente care arată că direcția in care vor ei sa indrepte România este una greșită. Prin pasivitatea ei, majoritatea PSD-ALDE acționează în continuare împotriva voinței și intereselor românilor”, a mai spus Klaus Iohannis.

Raluca Turcan: PNL a depus încă din februarie proiectul pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție

Președintele PNL Sibiu, Raluca Turcan, a declarat marți că România ar fi putut evita criticile din Raportul GRECO dacă Senatul ar fi aprobat proiectul de lege depus de PNL privind desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. "Secția pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție putea fi desființată încă de la începutul anului, dacă Senatul ar fi aprobat proiectul de lege depus de PNL! GRECO dă dreptate PNL – această secție este o anomalie. România este un stat democratic. PSD și ALDE au crezut că se pot folosi de această ”poliție politică pentru magistrați” pentru a-și albi dosarele penale. La referendumul din 26 mai, românii au spus foarte clar – politica trebuie să-și ia mâinile de pe legile justiției! Știind că doamna Dăncilă nu va desființa această secție, PNL a depus, încă din februarie, un proiect legislativ pentru desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. Proiectul a fost adoptat de Camera Deputaților în 7 mai și este blocat de dl. Tăriceanu la Senat”, a declarat Raluca Turcan.

Liderului grupului PNL din Camera Deputaților i-a solicitat președintelui Senatului, Călin Popescu Tăriceanu desființarea Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție. ”Acum este cel mai bun moment în care Călin Popescu Tăriceanu poate să își testeze papionul de pro-european pe care îl etalează la recepții cu oficialități europene. Îi solicit să convoace imediat sesiune extraordinară a Senatului pentru a da votul final asupra acestei legi", a susținut Raluca Turcan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

3 comentarii

Cetățean

Acum 4 ani

Dar dansul se poate amesteca în justiție? Și CSM ului da indicații și guvernului să dea OUG uri pe justiție(acum au voie de la dansul), etc. Nu se pune! Pas cu pas, totul se rezolva sau nu.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

rahoviceanu

Acum 4 ani

Nu moe caii cand vor cainii, Klausi!
Raspunde

Huaba

Acum 4 ani

Incet , incet Klausi se desfiinteaza singur - si asta este bine asa ... pas cu pas !!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus