Vineri,
02.06.2023
Partial Noros
Acum
14°C

VIDEO Material asfaltic aruncat în râul Cibin. Garda de Mediu Sibiu: „Acel material putea fi reutilizat”

VIDEO Material asfaltic aruncat în râul Cibin. Garda de Mediu Sibiu: „Acel material putea fi reutilizat”

Un sibian a postat ieri pe Facebook un scurt video în care surprinde un utilaj ce se debarasa de material asfaltic în albia râului Cibin. Indignați de imagini, internauții au reacționat rapid și au transmis mai multe sesizări la Garda de Mediu, specialiștii instituției fiind deja în teren.

Filmulețul a strâns în mai puțin de 24 de ore peste 200 de distribuiri, mai multe comentarii și reacții din partea utilizatorilor Facebook. Mihai Mareș, cel care a surprins momentul în care materialul asfaltic a fost aruncat în albia Cibinului, la podul rutier de pe DN1 ce traversează râul, spune că a fost impresionat de cât de repede au acționat oamenii.

„E un iureș întreg, a fost o avalanșă de sesizări la Garda de Mediu Sibiu. Mă bucur să vad că internauții au reacționat rapid și au pus umărul ca situații de genul acesta să fie sancționate prompt”, spune Mihai.
Despre imaginile surprinse, bărbatul mărturisește că este indignat de ceea ce a văzut și așteaptă soluționarea problemei. „Utilajul de frezare arunca materialul asfaltic peste balustradă, direct în râu. De necrezut, mai ales că utilajul e conceput tocmai ca să colecteze materialul frezat pentru reutilizare! Primul impuls a fost cel tradițional, adică să opresc și să îl iau la rost, însă mă bucur să văd că instituțional cazul a fost preluat deja de Garda de Mediu și aștept rezolvarea sesizării. Unii organizează campanii de igienizare a râurilor României, în timp ce alții arunca nonșalant hidrocarburi în apa, adică... otravă! ”, spune Mihai, un mare pasionat de ape repezi, căpitan al echipei naționale de rafting, ce tocmai a obținut locul 5 la sprint la Campionatul European, cel mai bun rezultat al României.

Contactat de reporterul Turnul Sfatului, Dragomir Constantin, directorul Gărzii de Mediu Sibiu, spune că instituția va lua măsurile ce se impun, după vizita care tocmai a fost desfășurată în teren, la locul semnalat de sibian.

„Colegii noștri au fost deja acolo, așteptăm să se întoarcă din teren. De asemenea, operatorul economic responsabil va fi invitat la sediu și se vor lua măsurile necesare în acest caz. Acel material chiar putea fi reutilizat inclusiv ca umplutură pentru numeroasele drumuri din județul nostru care sunt pline de gropi. Luăm în considerare inclusiv o colaborare cu Apele Române pe acest caz, întrucât utilajul se debarasa de materialul asfaltic în albia râului Cibin”, spune Dragomir Constantin.

Reprezentanții instituției vor reveni cu concluziile vizitei în teren și cu măsurile pe care le vor considera necesare în acest caz.

 

Video: Facebook/Mihai Mareș

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

15 comentarii

un sas

Acum 3 ani

MAI CRIMINALILOR.....
Raspunde

sibianca

Acum 3 ani

Precis se va da o amenda de 2 lei pentru acea unitate si cazul se va inchide. Tipic romanesc.
Raspunde

Inconstienta Prostia

Acum 3 ani

Tipic firmelor facute de ghiolbani cu 2 clase care nu respecta nimic, dar au pe cineva la stat care le-a dat un cotnract. Ar trebui reziliat contractul si sa plateasca personal amenda, pe langa firma si operatorul acelui uitlaj.
Raspunde

MB

Acum 3 ani

Raspunde

Sergiu

Acum 3 ani

Si daca nu putea fi reutilizat se putea arunca pe marginea drumului????
Raspunde

S

Acum 3 ani

Nu se reintroduce exilul ca pedeapsa? Eu i-aș alunga pe ăștia din România. Să-i ia cine vrea.
Raspunde

Dracu

Acum 3 ani

Pai cine sa vrea?
Raspunde

sibian

Acum 3 ani

excelent! nu avem autostrazi dar asfaltam cibinul. sau e o noua solutie la traficul aglomerat din sibiu
Raspunde

Decebal

Acum 3 ani

Bine ar fi sa vina cineva sa filmeze si zona răului Cibin in Turnisor, cand are țiganii cablaje ..... si cei de la apele Române sa actioneze . Felicitări celor cate atrag atenția astfel de evenimente si de data asta si celor de la Garda de Mediu care au venit sa vada despre ce e vorba.
Raspunde

un sibian

Acum 3 ani

Nu, nu trebuie alungați, dar pedepsele sa fie drastice... nici in alte tari nu sunt mai civilizați, dar amenzile sunt uriașe... iar poliția și institutiile statului isi fac bine treaba... nu bătaie de joc ca la noi... coruptie si amenzi de 2 lei....
Raspunde

Sibiu

Acum 3 ani

Doamne cat mai induri atatia nesimtiti? Tara prostilor si a nesimtitilor
Raspunde

T

Acum 3 ani

Ne batem joc de natura, dar atunci cand natura o sa-si bata joc de noi (oamenii) o sa fie jale. Deja incepe.
Raspunde

MB

Acum 3 ani

EDUCATIE ~ EDUCATIE ~ EDUCATIE!!
Raspunde

un sibian

Acum 3 ani

povesti nemuritoare cu garda de mediu!!! anul trecut cei care au marcat strazile din imediata vecinatate a parcului Sub Arin au aruncat resturile de vopsea in parc (inclusiv galeti goale, etc.)...am facut poze si am sunat la garda de mediu...m-au aburit de numai...ii cam deranjam cu "problema mea"...IGNORANTI si INCOMPETENTI!!!
Raspunde

MB

Acum 3 ani

@un sibian Nu te lasa! Este datoria ta ca un cetatean bun: la care ii pasa de comunitatea ta. BRAVO! NEVER GIVE UP!!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus