Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
22°C

Pâine cu semințe de cânepă sau iaurt cu ciuperci. Studenții de la Industria Alimentară și-au prezentat lucrările de diplomă

Pâine cu semințe de cânepă sau iaurt cu ciuperci. Studenții de la Industria Alimentară și-au prezentat lucrările de diplomă

Studenții din ultimul an care au absolvit domeniul alimentar în cadrul Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului a Universității ”Lucian Blaga” din Sibiu și-au realizat lucrările de diplomă sub formă gastronomică.

Potrivit administrației instituției, pentru realizarea produselor inovative, studenții absolvenți ai specializărilor Ingineria Produselor Alimentare, Controlul și Expertiza Produselor Alimentare, Biotehnologii în Industria Alimentară, Inginerie și Management în Alimentație Publică și Agroturism au utilizat ingrediente locale.

lucrare gastronomie 2

Conducerea facultății și a universității au degustat și analizat atât produse tradiționale precum Salamul de casă, dar mai ales produse cu elemente inovative. Printre acestea s-au găsit pâine graham cu semințe de cânepă, batoane de cereale cu Aronia, paste făinoase cu morcovi, jeleuri de smântână cu cacao, dropsuri cu păstură, praline cu muguri de pin, iaurt cu ciuperci, lapte bătut cu ovăz, ciocolată cu diferite adaosuri, brânzeturi cu pastă moale din lapte de bivoliță etc. O parte din produse au fost prezentate în competiții la nivel național, precum Ecotrophelia 2019 sau Innovation Labs 2019.

lucrare gastronomie 3

„Dorim ca acest eveniment să devină tradiție în facultatea noastră, pentru că astfel putem să ne bucurăm și să etalăm rezultatele muncii noastre, studenți și cadre didactice laolaltă”, a declarat decanul Facultății de Științe Agricole, Industrie Alimentară și Protecția Mediului, Camelia Sava.
Lucrările au fost realizate sub egida ”Hasso Plattner”, fiind un mod de a marca programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus