Joi,
28.03.2024
Cer Senin
Acum
7°C

”Bubuielile” care au trezit Sibiul: Exerciții cu aruncătorul de grenade

”Bubuielile” care au trezit Sibiul: Exerciții cu aruncătorul de grenade

În cursul nopții de miercuri spre joi, în mai multe cartiere ale Sibiului au putut fi auzite o serie de zgomote puternice provenind dinspre zona poligonului de la Poplaca.

Rețelele de socializare au fost pline în această dimineață de mesaje confuze și de mirare cu privire la sursa zgomotelor din noapte. Nu puțini au fost sibienii care s-au arătat indignați de faptul că sunt treziți din somn, în vreme ce alții s-au arătat speriați. Sunete s-au putut auzit în jurul orei 04:00 din majoritatea cartierele Sibiului.

Mulți sibieni s-au plâns că nu au putut dormi, ori că s-au trezit copiii din somn.

67230435_1919811884785923_862855098655571968_n

Nu au întârziat să apară nici variate teorii conspiraționiste, cum că zgomotele țin de viitorul centru NATO care urmează să fie găzduit de orașul nostru.

67061465_2421321507944880_3236540986075119616_n 66767437_1324659657691267_6182734301675651072_n

În realitate, explicația este mult mai simplă și vine de la Academia Forțelor Terestre. Conform procedurilor din cadrul Ministerului Apărării Naționale, studenții anului I aflați în modulul de pregătire practică trebuie să execute și trageri pe timp de noapte, iar în noaptea de miercuri spre joi ele s-au executat cu un tip nou de armament. Exerciții de acest tip au loc periodic, însă de cele mai multe ori cu armament ușor, ale cărui urmări fonice nu ajung până în Sibiu.

”Trageri pe timp de noapte s-au mai executat, ele au loc în fiecare an, dar cu armament de infanterie ușor. Noaptea trecută tragerile s-au executat cu aruncătorul de grenade AG7 și reprezintă o activitate foarte importantă pentru pregătirea studenților noștri. O astfel de tragere, cu acest tip de armament, mai este programată în luna noiembrie”, a declarat pentru Turnul Sfatului lt.col. Daniel Dorobanțu, șef birou Secretariat, Registratură, Informare și Relații Publice în cadrul Academiei Forțelor Terestre.
 

Sursa foto

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

19 comentarii

Ghita

Acum 4 ani

@Armata: exercitiile se pot face in lunile de iarna dupa ora 18 cand deja este intuneric si nu deranjati tot orasul.
Raspunde

Dan Cimpoca

Acum 4 ani

Exercitiile de genul acesta trebuie facute intr-un poligon mai indepartat, nu in imediata apropiere a orasului. Nu e firesc sa treziti un oras intreg ca faceti exercitii. O fi ea armata, dar cu ordinea si linistea publica cum ramane??!
Raspunde

Ioana

Acum 4 ani

Dar dacă ar fi avertizat populatia prin intermediul presei și radioului, inainte sa se intample, cum ar fi fost civilizat? Poate data viitoare....
Raspunde

Ingineru

Acum 4 ani

Poligonul e prea aproape de oraș. Mai bine să meargă să facă trageri în poligonul de la Cincu!
Raspunde

Puscas Marin

Acum 4 ani

Si nu ati putea face aceste trageri cu aruncatoare de grenade in alt poligon care sa nu fie langa oras ? Parca acolo trebuia sa fie un spital, dar generalii gen "Talpan", nu si nu....
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

POVEST NEMURITOARE!!!
Raspunde

Ned Umi Ritu

Acum 4 ani

n absolut niciun ordin, lege sau alt act normativ nu scrie ca tragerile de noapte TREBUIE facute in cel mai apropiat poligon de o zona urbană. deci decizia de a folosi Poligonul POPLACA este luata cu rea credintă, cu dusmanie fată de sibieni sau in cel mai bun caz este o dovada de autism. Cum mama naibii sa nu realizezi ca deranjezi peste 150 de mii de oameni ? de ce nu i-a dus in Cincu sau in Cartisoara ?
Raspunde

Localnic Sibiu

Acum 4 ani

Ce avantaj avem noi cetatenii Sibiului platitiri de impozite,ca suferim zgomotulu dupa orele 22 seara a avioanelor,aeropotului,armatei din poligonul Poplaca.REPET platim impozite ca sclavii? Chiar nu se gaseste nimeni sa ne apere cauzele? Chiar suntem de baie de joc pt autoritatile Sibiene si din Romania? Luati bani de la oameni degeaba.Politia nu face nimic,primaria nu face nimic,aeroportul nu face nimic decat ignora tot Sibiul,armata nu face nimic in favoarea cetatenilor .Cetatenii din SB nu merita poluarea care este.De ce credeti ca 3 sibieni sunt diagnosticati cu cancer zilnic?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gogu plimbaretu

Acum 4 ani

Ce probleme aveti domnule !!!!. Voi astea nu aveti incarcatura de va treziti noaptea de la niste mici pocnitori. Pai domnii astea va pregatesc ptr exercitiile militare care urmeaza cand vom fi comandament nato si voi deja ati inceput sa va vaitati ca niste babe. Atunci vor fi si tancuri si transportoare de ce numai cei din sud sa se trezeasca cu tancul in holda si cu rachete in curte ?????!!!!! si noi vrem asa ceva. Daca vreti "sa scapati" votati psd - astea ne scot si din nato si din ue si ne dau si gratis rusiilor hai dinamoooo.
Raspunde

Se poate mai mult

Acum 4 ani

Nesimtire maxima! Pentru astfel de trageri folositi alte poligoane, nu cele aflate la cateva sute de metri de oras! Pe timpul verii, tragerile de noapte se pot face si la ora 21.30 cand se intuneca. Este acelasi intuneric ca si la ora 4 dimineata. Nu au avut nici o jena ca au trezit si au tinut treji zeci de mii de oameni care locuiesc in zona si care dimineata trebuiau sa mearga la serviciu si din a caror impozite se platesc salariile acestor bravii aparatori ai patriei. Poate la tragerile anuntate din noiembrie vor tine cont de aceasta problema si le vor programa la orele 18-19 cand se intuneca. Autoritatile locale nu au nici un cuvant de spus in toata povestea asta?
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 4 ani

Ce tanc sau blindat mai poate poate fi pus ''cu rotile-n sus'' cu un AG7 ?Poate T47 si TAB-ul din anii 80.In Afganistan mai nimereau cite un GAZ da' cam atit.Se mai face instructie cu baioneta la arma si Uraaaa cind ataci transeea inamica sau ati mai evoluat si voi?
Raspunde

@Till...

Acum 4 ani

De acord cu tine!AG7 este la fel de "modern"si in pas cu noutatile ca si baioneta!De ce nu reanfiintati arma cavalerie?Este mai putin galagioasa, mai putin costisitoare si mai pitoreasca!Iar in plus v-ar aduce unele castiguri bune:ati putea inchiria caii la nunti pentru nostalgici!
Raspunde

Alzara 1918

Acum 4 ani

Mutați Poligonul și dați terenul orașului !
Raspunde

Ciufulici

Acum 4 ani

Defapt au inceput in jurul orei 03:30, pe la 04:00 era foc dupa foc....se auzea in Strand bine, imi inchipui cum se auzea in cartierele spre padure
Raspunde

Popo

Acum 4 ani

N-ai cu cine ... :-( ... Vedeti cum isi parcheaza masinile pe St cel Mare , cei care urmeaza aceasta Academie , si va lamuriti care e nivelul .
Raspunde

hohoho

Acum 4 ani

Mai nou, turnulsfatului cenzureaza la greu comentariile :)) Bravo!
Raspunde

Turut Florin

Acum 4 ani

Am facut stagiul militar exact in aceasta unitate militara si am avut sedinte de tragere pe timp de noapte in poligonul Poplaca. Dar stimati ofiteri ai Armatei Romane, incepeam tragerea seara dupa asfintit si nu se prelungea in noapte, nicidecum dimineata la 3-4. Se tragea inclusiv cu AG-ul. Am "noroc" ca locuiesc in V Aurie, asa ca m-am bucurat foarte mult. Continuați tot asa bravi aparatori ai tarii !
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Gigi Contra

Acum 4 ani

Cand a fost FITS ( festivalul de teatru ) si la 12 noaptea a fost focul de artificii in centrul orasului de ce nu a comentat nimeni pe facebook?
Raspunde

Huaba

Acum 4 ani

BINE !! ar trebui mai multe trageri pt cei din valea aurita !! Baga mare IOANE :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus