Miercuri,
18.05.2022
Acum
0°C

Tinerii din România, interesați de Științele militare la Sibiu: patru candidați pe un loc

Tinerii din România, interesați de Științele militare la Sibiu: patru candidați pe un loc

Peste 1.000 de absolvenți de liceu s-a însris pentru un loc la Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" din Sibiu, fiind interesați de științele militare. Instituția a înregistrat în acest an cea mai mare concurență din ultimii 10 ani - patru candidați pe un loc.

"Nivelul concurenţei a fost de maxim 14,2 candidaţi pentru un loc, ceea ce a evidenţiat faptul că Academia Forţelor Terestre 'Nicolae Bălcescu' a lansat o ofertă educaţională foarte atractivă pentru tinerii absolvenţi de liceu din întreaga ţară şi că se bucură de un prestigiu deosebit în cadrul instituţiilor de profil. La MApN au participat la concursul de admitere 1.020 de candidaţi, iar concurenţa cea mai mare a fost la domeniul ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică (4,41/pe loc). La MAI au participat la concursul de admitere 105 de candidaţi, iar concurenţa cea mai mare a fost la domeniul ştiinţe administrative (14,2/loc). La STS au participat la concursul de admitere 34 de candidaţi, iar concurenţa cea mai mare a fost la domeniul Contabilitate (2,25/loc). La SIE au participat la concursul de admitere şase candidaţi, iar concurenţa cea mai mare a fost la domeniul ştiinţe administrative (1,66/pe loc). La SIE au participat la concursul de admitere cinci candidaţi, iar concurenţa cea mai mare a fost la domeniul ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică (5/pe loc)", a precizat, luni, Daniel Dorobanţu, citat de Agerpres.
Potrivit acestuia, numărul candidaţilor la admiterea la Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" de la Sibiu a crescut cu 40% în acest an, faţă de 2018.

La concursul de admitere din acest an, şapte dintre candidaţi au reuşit performanţa de a fi declaraţi "ADMIS" cu nota maximă 10,00. Cea mai mică medie de admitere în acest an, la respectiva academie militară, a fost de 5,20.

La concursul de admitere s-au înscris, prin intermediul Centrelor zonale de selecţie şi orientare, 1.323 de candidaţi şi s-au prezentat la sediul academiei pentru participarea la concurs 1.170 de candidaţi dintre care, cei mai mulţi, 1.020, la Ministerul Apărării Naţionale.

Concursul de admitere la Academia Forţelor Terestre "Nicolae Bălcescu" s-a desfăşurat în perioada 19-21 iulie, pentru ocuparea unui număr de 300 de locuri puse la dispoziţia absolvenţilor de colegii cu diplomă de Bacalaureat. Admiterea s-a organizat pe patru domenii de studii (Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică, Inginerie şi management, Contabilitate şi ştiinţe administrative) pentru MApN şi patru beneficiari (MAI, STS, SIE, SRI şi ANP).

Anterior, rectorul instituției, Ghiță Bârsan, a declarat pentru Turnul Sfatului că o astfel de concurență nu s-a mai înregistrat din anul 2010.

http://www.turnulsfatului.ro/2019/07/17/interes-pentru-studii-militare-la-sibiu-o-astfel-de-concurenta-a-mai-fost-in-2010/

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

2 comentarii

sergent major

Acum 2 ani

Interesati mai ales de salariu si de pensionarea la 50 de ani. Nicaieri in lume, dar nicaieri, militarii nu se pensioneaza la 50 de ani...
Raspunde

unu

Acum 2 ani

Cred ca 90% din cei admisi sunt din sudul tarii; atata stiu ei, au comanda in sange. Sunt cei mai periculosi cand ajung pe functii cat de mici! Cei mai orgoliosi, cei mai lipsiti de cultura, cei mai mandri, cei mai aroganti, cei mai dificili. Astia in caz de razboi se dovedesc cei mai incompetenti! Vedeti ce s-a intamplat pe Valea Oltului cand sudistii, cu comanda sudista, au atacat austro-ungaria! Nu a ramas picior de soldat roman sudist, in viata! Asta ne asteapta si pe noi in caz de razboi, sub comanda olteneasca! Vedem ce se intampla acum si in politica sub aceeasi comanda olteneasca!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus