Luni,
15.08.2022
Cer Senin
Acum
22°C

Investiții de peste 6 milioane lei, planificate la ULBS în 2019. Când va fi gata noul cămin studențesc

Investiții de peste 6 milioane lei, planificate la ULBS în 2019. Când va fi gata noul cămin studențesc

Pentru anul 2019 administrația Universității „Lucian Blaga” din Sibiu vrea să execute lucrări de reparații și investiții în valoare totală de 6,5 milioane lei.

La jumătatea acestui an, mai exact pe 6 iunie Senatul ULBS a aprobat „Programul lucrărilor de investiții și reparații pe anul 2019”. Acesta include mai multe priorități, iar potrivit rectorului instituției toate punctele vor fi realizate.

Cele mai mari sume sunt prevăzute pentru dotarea instituției, fiind vorba de un program de achiziționare de echipamente, calculatoare etc. În document nu se menționează despre cantitatea acestora și structurile care au nevoie sau vor beneficia de astfel de echipamente, însă se precizează că valoarea totală care va fi investită este de 3,7 milioane de lei, dintre care 3,2 milioane de lei reprezintă venituri proprii ale universității. De asemenea, se planifică lucrări de peste 1,6 milioane de lei la mai multe spații de învățământ: lucrări de înlocuire învelitoare la Centrul Teritorial Mediaș; lucrări de desființare a construcției Corp Pavilion B din incinta clădirii Facultății de Drept; lucrări de montaj și punere în funcțiune a grupului electrogene din incinta clădirii Facultății de Inginerie; lucrări de reparații finisaje de pe holul Facultății de ȘAIAPM; lucrări de montaj și punere în funcțiune a unui sistem de irigare la Ferma Didactică Rusciori.

Cea mai importantă investiție însă, după părerea rectorului ULBS, Ioan Bondrea, este reabilitarea clădirii în care va funcționa un nou cămin studențesc al universității - Căminul nr. 6. Amintim că imobilul a fost preluat în administrarea instituției de la Primăria Sibiu în anul 2017, acolo funcționând Grupul Școlar de Construcții.

„Am făcut un proiect de refacere a căminului. Vrem să terminăm acel cămin studențesc, ca anul viitor, în toamnă, să poată găzdui studenți”, ne-a spus rectorul Ioan Bondrea.
Totodată, se promite și reabilitarea centralei termice și a sistemului de încălzire a Căminului nr. 4, pentru intervenția la cele două edificii fiind necesară suma de 766.000 lei. Potrivit conducătorului ULBS însă, reabilitarea noului cămin va mai avea nevoie de bani. „Va trebui să suplimentăm, sper că ne va ajuta și ministerul”, a precizat rectorul.

În programul de investiții și reparații al ULBS pe anul 2019 se mai menționează despre elaborarea unor documentații care să permită demararea studiilor de fezabilitate pentru unele obiective. Printre acestea se numără elaborarea proiectului de plan urbanistic zonal (PUZ) pentru construirea unei clădiri în curtea Facultății de Drept care să servească drept „spații de învățământ și de cercetare”.

Investiții necesare, necuprinse în programul pentru anul 2019

Pe lângă cele menționate, administrația ULBS recunoaște că instituția mai are nevoie de investiții, care vor intra pe rând în cadrul programelor de finanțare, iar unele sunt tergiversate din cauze care nu țin de universitate.

Potrivit rectorului Ioan Bondrea, printre investițiile majore necuprinse în programul de investiții pe anul 2019 se numără Sala de sport, pentru care se așteaptă o hotărâre de guvern; reconfigurarea etajelor 4 și 5, corp II și III la Facultatea de Inginerie; lucrări de reabilitare, modernizare, extindere și echipare a infrastructurii educaționale la Ferma de la Rusciori, estimate la peste 17 milioane de lei; precum și reabilitarea, extinderea și dotarea infrastructurii  educaționale pentru Facultatea de Litere și Arte, lucrări estimate la aproape 16 milioane de lei.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

3 comentarii

CitizenX

Acum 3 ani

Super. Poate iau in calcul si schimbarea mobilierului (bancile) care sunt ceva instrumente de tortura medievala.
Raspunde

Gigel frone

Acum 3 ani

Atatea investitii si totusi baile facultatii de medicina inca nu sunt dotate cu minimun de strict necesar, cum ar fi sapun lichid si hartie igienica.
Raspunde

Ovidiu

Acum 2 ani

La ce calitate are înv. sibian merita toate investițiile, calitate O
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus