Marţi,
30.11.2021
Innorat
Acum
0°C

„Clădirea Telefoanelor” devine HuB13, cu prima microberărie din centrul istoric. Investiție de jumătate de milion de euro

„Clădirea Telefoanelor” devine HuB13, cu prima microberărie din centrul istoric. Investiție de jumătate de milion de euro

De câteva zile, pe Bulevardul Nicolae Bălcescu s-a deschis prima microberărie din centrul istoric al Sibiului. Înglobată sub brandul HuB13, berea produsă aici este comercializată proaspătă, la draft, într-un restaurant tocmai inaugurat și pe o terasă liniștită, aflată la doi pași de agitația Corso-ului sibian.

Proiectul primei microberării din centrul istoric al Sibiului a avut nevoie de aproape doi ani de ”fermentare”, timp în care au fost achiziționate utilaje de ultimă generație din străinătate, în urma unei analize amănunțite a pieței internaționale, iar un maestru berar german a venit la Sibiu și a stabilit rețetele exacte după care se fabrică în prezent trei sortimente de bere B13: Lager, Pils și Dark.

”Această microberărie a venit în întâmpinarea pieței berii, care de la an la an crește, se diversifică și se maturizează treptat. Cota de piață a berii craft crește constant în România, motiv pentru care i-am acordat o atenție sporită acestui proiect. Rezultatul final în reprezintă o bere vie, nepasteurizată, nefiltrată, creată din patru ingrediente simple, naturale: malț, drojdie, hamei și apă”, a declarat pentru Turnul Sfatului, Mircea Pop, partener în această afacere. Pentru început, aici se produc 1500 de litri de bere pe lună.
Investiția totală se ridică la aproximativ 500.000 de euro, bani care au mers atât microberărie cât și în amenajarea unui nou restaurant în centrul Sibiului. Se numește Ribs&Beer și se află la subsolul imobilului cunoscut popular în Sibiu drept ”Clădirea Telefoanelor” de pe Bulevardul Bălcescu nr. 13. Pentru a ajunge în restaurant, clienții trec obligatoriu prin fața microberăriei și pot vedea în direct cum se produce berea.

ribbs & beer B13 bere artizanala (17)

”Meniul este unul specific de restaurant pentru berărie, cu accent pe coastele la cuptor și rețete special gândite pentru sortimentele de bere pe care le oferim. Ca să vă dau un exemplu, avem coaste transilvănene afumate pregătite ore în șir la cuptor, servite cu inele de ceapă roșie, dar și aripioare de porc pe varză călită, diferite sortimente de cârnați și ștrudel cu brânză sărată sau cu mere”, mai spune Mircea Pop.

ribbs & beer B13 bere artizanala (8)

Alături de microberărie și restaurant, din conceptul HuB13 mai face parte și o terasă de vară, inaugurată chiar în vecinătatea intrării în clădire. Berea se poate consuma pe loc la țap, halbă sau cal, dar se poate lua la plecare și acasă la tetrapack îmbuteliata la sticlă.

ribbs & beer B13 bere artizanala (4)

ribbs & beer B13 bere artizanala (3) ribbs & beer B13 bere artizanala (5) ribbs & beer B13 bere artizanala (12) ribbs & beer B13 bere artizanala (16) ribbs & beer B13 bere artizanala (28) ribbs & beer B13 bere artizanala (25) ribbs & beer B13 bere artizanala (23)

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

9 comentarii

Ovi

Acum 2 ani

Berea este extrem de buna . Am rămas profund impresionat de investiție . Se vede ca sunt oameni cu bani care au investit acolo . Oare cine sunt patronii ?
Raspunde

Mhircia

Acum 2 ani

Nelutzu Tatu
Raspunde

dancp2

Acum 2 ani

johannis cu ai lui iubitii neamului
Raspunde

yyy

Acum 2 ani

acum niste ani buni, tipul asta, mircea pop, era un bidon a lui carabulea prin care cumpara diverse afaceri da rnu la vedere. prin el luase o gramada de spatii pe Mihai Viteazul si era bagat la inaintare si in alte locuri. s-ar putea sa se plictiseasca nea ilie si sa isi fexeze muschii putin
Raspunde

Un oarecare

Acum 2 ani

”Cădirea Telefoanelor”, Bulevardul... Tot mai matura piata asta a ...presei
Raspunde

din Sibiu

Acum 2 ani

Cu siguranta o sa comand niste "aripioare de porc pe varză călită"
Raspunde

Când o zbura porcu'

Acum 2 ani

Vezi de alege cu grijă, să fie un porc bine jumulit
Raspunde

Ion M

Acum 2 ani

Nu au copiat deloc Fabrica de Bere de la Cluj. Felicitari!
Raspunde

Omg

Acum 2 ani

Nici Fabrica de bere din Cluj nu a copiat pe nimeni.... Mai ieși și tu prin lume și o sa vezi astfel de berarii in aproape toate orașele! Forum de frustrați , asta a devenit TS!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus