Luni,
15.04.2024
Cer Senin
Acum
27°C

BNR lansează bancnota de 20 de lei. Cu Ecaterina Teodoroiu

BNR lansează bancnota de 20 de lei. Cu Ecaterina Teodoroiu

Banca Națională a României pregătește lansarea bancnotei de 20 de lei, care o va avea pe Ecaterina Teodoroiu imprimată pe ea.

”Consiliul de Administraţie al Băncii Naţionale a României (BNR) a decis, în şedinţa din 30 iulie, lansarea în circulaţie, în cursul anului 2020, a unei bancnote care va avea pe una dintre feţe portretul Ecaterinei Teodoroiu, eroina căzută în luptă în timpul Primului Război Mondial. Bancnota va avea valoarea nominală de 20 de lei. Această valoare nominală a mai fost utilizată în istoria emisiunilor de bancnote româneşti şi se regăseşte printre cele aflate în circulaţie în zona euro”, arată un comunicat al BNR.

Alegerea imaginii Ecaterinei Teodoroiu are o dublă semnificaţie, informează banca centrală.

”Banca Naţională a României susţine astfel preocupările pentru consolidarea egalităţii de gen, în linie cu iniţiativele altor bănci centrale din lume. De asemenea, BNR marchează încă o dată împlinirea Centenarului României Mari, onorând imaginea unui erou al Marelui Război de Reîntregire”, mai precizează BNR.

BNR va face publice în curând macheta bancnotei, elementele de siguranţă şi identificare, precum şi data exactă a lansării în circulaţie.

”Consiliul de Administraţie al BNR consideră că promovarea imaginii unei femei pe o bancnotă cu putere circulatorie este un demers care răspunde unui interes public legitim - de promovare a personalităţilor feminine - ce a găsit o largă susţinere în societatea românească. Banca Naţională a răspuns încă de anul trecut acestui demers prin alegerea imaginii Reginei Maria pentru bancnota aniversară de colecţie dedicată împlinirii a 100 de ani de la Marea Unire de la 1 Decembrie 1918”, mai arată comunicatul.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

2 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Feminism Rampant

Acum 4 ani

Probabil asa au primit ordin de la globalisti ! Sa puna o femeie, ca nu sunt femei pe banknote, nu mai discutam daca merita sau nu...... s-au tot gandit pe cine sa puna sa respecte ordinele neo liberalilor scelerati care le-au dictat asta si n-au gasit decat pe Teodoroiu...... Probabil Viorica, Firea, Rovana sau Andronescu n-au fost disponibile. Pe cand ne vor obliga oare sa punem un curcubeu gay pe banknote si o poza cu Raed Arafat sau Cioaba ?! Sa ne alaturam si noi miscarii scelerate neoliberale extremiste de sinucidere a descendentilor europeni de pretutindeni.
Raspunde

McD

Acum 4 ani

..ar fi foarte necesare si monezi de 1 leu (aprox. 20 €centi) si 2 lei (cam 40 €centi), mai ales pentru plati la automate: parcare, cafea, racoritoare....monezile mici de 1, 5 bani pot fi retrase din circulatie, oricum nimeni nu le mai foloseste...iar daca calculam valoarea lor in €centi...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus