Miercuri,
05.10.2022
Cer Senin
Acum
5°C

Concluziile Gărzii de Mediu, după cazul asfaltului „aruncat în Cibin”: Nimeni nu a greșit

Concluziile Gărzii de Mediu, după cazul asfaltului „aruncat în Cibin”: Nimeni nu a greșit

După ce un sibian a semnalizat faptul că mai mult material asfaltic decopertat ar fi fost aruncat de un utilaj direct în albia Râului Cibin, mai multe echipaje ale Gărzii Naționale de Mediu au fost trimise la fața locului. În urma cercetărilor, oficialii GNM au transmis reporterilor că materialul ar fi fost aruncat de fapt pe un drum neasfaltat care trece pe sub pod și se află aproape de albia râului, nu direct în apele Cibinului. În plus, toată zona a fost curățată. Primarul localității de care aparține zona spune că s-ar fi bucurat ca cineva să fi oferit acel material asfaltic de bună voie, în loc să-l fi aruncat.

Un sibian a postat la începutul lunii iulie, pe Facebook, un scurt video în care surprindea un utilaj ce se debarasa de material asfaltic în natură, de pe DN1 tronsonul de drum Veștem-Bradu. Potrivit celui care a realizat filmarea, materialul asfaltic s-ar fi dus direct în albia râului Cibin. Specialiștii Gărzii de Mediu au fost trimiși în teren, după mai multe sesizări venite și din partea internauților care au văzut filmarea, totul încheindu-se cu concluzia că materialul nu ar fi fost de fapt aruncat în albia râului, ci pe un drum neasfaltat din imediata vecinătate.

„În locația verificată s-a constatat faptul că parte din materialul asfaltic decopertat a fost depozitat la distanță de cca. 50 m de râul Cibin, pe un drum neamenajat care face legătura între terenurile agricole situate de partea stângă și dreaptă a podului rutier, drum care subtraversează podul rutier și nu în cursul de apă, așa cum este precizat în articolul publicat”, au transmis oficialii Gărzii de Mediu, către Turnul Sfatului.
Prin urmare, fapta nu există și nimeni nu se face vinovat de nimic.

Articolul inițial poate fi citit mai jos:

http://www.turnulsfatului.ro/2019/07/11/video-material-asfaltic-aruncat-in-raul-cibin-garda-de-mediu-sibiu-acel-material-putea-fi-reutilizat/

Contactat de reporterul TS, Marius Grecu, primarul localității Șelimbăr, de care aparține tronsonul în cauză, spune că o astfel de activitate este neconformă. Totodată, edilul spune că este păcat de materialul care se pierde în acest fel.

„Am fost în teren, exact la zona semnalată de dumneavoastră, dar nu mai există nimic. Cu siguranță, după ce întreaga situație a ajuns în atenția mai multor instituții, a fost făcută și curățarea zonei respective. E păcat că astfel de materiale de pierd așa, nouă ne-ar fi fost de folos”, spune Marius Grecu. Primarul a transmis redacției și o serie de fotografii atașate mai jos.

WhatsApp Image 2019-07-30 at 7.35.38 PM WhatsApp Image 2019-07-30 at 7.35.40 PM

„Vă rugăm să aveți amabilitatea de a verifica și dvs.”

Concluziile verificărilor au fost trimise redacției de reprezentanții Gărzii de Mediu, fără a fi menționată vreo măsură luată împotriva celor care s-au debarasat de materialul asfaltic decopertat sau, în cazul în care o măsură nu a fost necesară, o motivație în acest sens.

Atașăm mai jos întregul răspuns al Gărzii de Mediu.

WhatsApp Image 2019-07-29 at 3.23.17 PM

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

6 comentarii

Carmen

Acum 3 ani

Stat mafiot! Chiar aveți impresia că cei de la Hidroconstrucția puteau fi amendați de cei de la Mediu? Ahahaha Păi băieții ăștia exploatează fără rușine balast din albia oltului de ani de zile și folosesc materialul la lucrări de infrastructură fără să plătească nici o redevență. Pretextul este amenajarea albiei pentru hidrocentrala aia care este un alt mare tun. Inaugurată cu fast acum 2 ani și nefuncțională, ruginesc toate în ea. Ăștia contribuie cu bani grei la fel ca toți ceilalți care exploatează din Olt! Materialul ăla frezat poluează nu doar dacă este aruncat în apă. Aici i-a filmat cineva dar în alte locuri credeți că fac altfel. Repet, stat mafiot și firmă de mafioți. Ce să te aștepți?
Raspunde

Iooo

Acum 3 ani

Deci, putem "depozita" materiale de constructii oriunde atata timp cat nu ajunge in rauri?
Raspunde

Pepe

Acum 3 ani

Tot ce se intampla la noi e de bine, restul lumii ar trebui sa ia exemplu, ceea ce fac euopenii este gresit, doar la romani este totul ca la carte. Sistemul de valori romanesc este un etalon!
Raspunde

Coruptie Cumetrie

Acum 3 ani

Adica sa arunci materiale reciclabile si care contin bitum in rau sau pe un teren e in regula pentru garda de mediu ?! Probabil s-au inteles la o mica spaguta sau erau prieteni de spagi de demult cu firma respectiva. Asta e Romania ! O alta institutie de carton, plina cu corputi angajati "la stat" sa stea, sa isi ia salariile, spagile si sa culeaga beneficiile, in general... de competenta, munca, dedicatie, eficienta, bun simt nu poate fi vorba. Sunteti si voi la fel de inutili, corupti si criminali ca aia de la 112 sau Caracal. Sper sa vina vremea intr-o buna zi sa debarcati din Sibiu, toate pungile astea cu puroi, cu centrul la Bucuresti, pentru ca sunteti gretosi peste masura... niste burtosi inutili angajati pe pile si care nu sunt buni de nimic, aduceti doar mizerie si scarba pe oriunde va aflati.
Raspunde

Till Eulenspiegel

Acum 3 ani

Articol initial TS-11 iulie.Solicitare TS-10 iulie(????).Reactie rapida Garda-11 iulie.Raspuns competent-18 iulie.Articol final TS-1 august.Concluzii:Podul e mai lung decit Cibinul de lat .Acest Apolodor de Marginime ar trebui numit urgent Ministru.
Raspunde

Garda de Mizerie

Acum 3 ani

Garda de mizerie tine cu mizeria si coruptia, ce credeati ? Doar n-or sa-si amendeze fiii sau amantele angajate la firma care are contracte cu statul ! Mai degraba va demosntreaza ca pestii mananca asfalt si ca apa din Cibin e de fapt bitum, deci ei fac un bine naturii.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus