Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

Cine e sibianul cu 10.000 de euro ceruți “să rezolve un teren“: Ciocănel, amendat cu 20.000 de lei pentru BMW-ul parcat pe plajă

Cine e sibianul cu 10.000 de euro ceruți “să rezolve un teren“: Ciocănel, amendat cu 20.000 de lei pentru BMW-ul parcat pe plajă

Sibianul reținut de procurori pentru că a cerut o șpagă de 10.000 de euro pentru “a rezolva“ concesionarea unui teren în Șelimbăr este un recidivist. El a devenit “cunoscut“ la nivel național acum trei ani, când a fost amendat cu 20.000 de lei pentru că a intrat cu mașina pe plaja din Mamaia.

Potrivit informațiilor culese de Turnul Sfatului, bărbatul reținut în cursul zilei de miercuri pentru 24 de ore de către procurorii sibieni este Emilian Narcis Ciocănel. El a fost pus sub urmărire penală pentru trafic de influență, urmând a fi prezentat judecătorului de drepturi și libertăți căruia i se va solicita emiterea unui mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile. Potrivit anchetatorilor, Emilian Ciocănel a cerut o mită de 10.000 de euro pentru a interveni pe lângă funcționari ai Primăriei Șelimbăr, care să faciliteze concesiunea în condiții avantajoase a unui teren în cartierul Tineretului din Șelimbăr (detalii aici).

Recidivist

Născut la Avrig, Emilian Narcis Ciocănel este cunoscut în Sibiu sub numele de “Emilian Luș“. Acum în vârstă de 41 de ani, numele său apare și într-un dosar din 2007, aflat pe rolul Judecătoriei Avrig. Dosarul a fost deschis ca urmare a unui rechizitoriu în care procurorii îl acuzau pe Emilian Ciocănel de lovire și alte violențe. “În altă ordine de idei, starea de recidivă postexecutorie nu a fost corect reţinută în sarcina inculpatului Ciocănel Emilian Narcis. Acesta a fost liberat condiţionat la data de 15.03.2005, din executarea unei pedepse de trei ani închisoare, aplicată prin sentinţa penală nr. 397/2004 a Judecătoriei Aiud, rămânându-i un rest neexecutat de 688 zile. Rezultă aşadar, că durata pedepsei aplicate inculpatului a expirat doar în cursul lunii ianuarie 2007. Or, fapta fiind comisă în noaptea de 02/03.12.2006, concluzionăm că a fost săvârşită în stare de recidivă postcondamnatorie“, se arată, printre altele, în sentința dată de Judecătoria Avrig în 2007. Atunci, Emilian Narcis Ciocănel a fost condamnat la plata unei amenzi penale de 4.000 de lei, pentru o bătaie în fața unei discoteci.

Emilian “Luș“ Ciocănel. Foto: contul său de Facebook Emilian “Luș“ Ciocănel. Foto: contul său de Facebook

“Vedetă“

Numele lui Emilian “Luș“ Ciocănel a devenit cunoscut și la nivel național în primăvara lui 2016. Atunci, polițiștii din Mamaia au anunțat că au aplicat o amendă-record de 20.000 de lei sibianului în discuție, pentru că a intrat la plimbare cu mașina sa, un BMW X6, pe plajă. Plimbarea a inclus și o sesiune foto, în care Emilian Ciocănel s-a lăsat fotografiat în fața mașinii sale.

Primarul din Șelimbăr: am implementat programul “antimită“

În comunicatul prin care procurorii din Sibiu anunțau reținerea lui Emilian Ciocănel se precizează și faptul că, în urma cercetărilor, s-a descoperit că acesta avea cunoștințe în rândul funcționarilor din Primăria Șelimbăr. Dar că aceste cunoștințe nu au răspuns la cererile lui Ciocănel.

În acest context, Marius Grecu, primarul comunei Șelimbăr, a emis și el un comunicat de presă în care arată că la nivelul administrației pe care o conduce există implementat un “program antimită“. “Doresc prin acest mesaj să asigur cetățenii, mass-media precum și toate instituțiile interesate că la nivelul instituției pe care o conduc este implementat «Programul antimită», precum și «Codul de etică și conduită al funcționarilor», nefiind semnalat niciun act de asemenea natură așa cum reiese și din comunicatul Parchetului. Nu s-a efectuat niciun act de urmărire/cercetare asupra mea sau a funcționarilor din cadrul Primăriei Șelimbăr. Am încrederea deplină că instituțiile statului își vor face pe deplin datoria“, transmite Marius Grecu.

Primăria pe care o conduce a devenit celebră la nivel național în 2015, când în fotoliul de primar se afla Daniel Maricuța. În toamna acelui an, procurorii DNA au descins la Primăria Șelimbăr, dar și la domiciliile lui Maricuța și ale altor persoane din anturajul său, într-un dosar în care prejudiciile au fost estimate la 114 milioane de euro. Nici până azi, însă, procurorii DNA din cadrul serviciului teritorial Alba Iulia nu au reușit să finalizeze rechizitoriul respectivului dosar.

Sursa foto: Facebook / Emilian Luș

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

12 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Dorin Paraian

Acum 4 ani

Eu las lasa an pace ca habar naveti ce puteti patii daca al enervati!
Raspunde

...

Acum 4 ani

Ce pateai tu daca mergeai la scoala...
Raspunde

cititor

Acum 4 ani

Hai ca m-ai binedispus de dimineata :))) Analfabetul ia apararea cocalarului :)))))))
Raspunde

oIo

Acum 4 ani

ce anume, iti paceaza BMWul in gradina ?
Raspunde

realistul

Acum 4 ani

Mai, Dorine, din cauza unor fricosi ca tine o ducem cum o ducem....
Raspunde

cosmin

Acum 4 ani

Trebuie eradicate aceste grupari interlope, cefe lete, tatuati dezgustator, mie unul imi e sila de aceste personaje care ajung sa faca legea. Atat va spun noi suntem sute de mii ei cativa zeci deci le putem astupa gura.
Raspunde

un sibian

Acum 4 ani

ar trebui arestati si functionarii din primaria Selimbar...cei pe care-i cunoaste "ciocanel"...povesti nemuritoare cu "n-au raspuns"...sa vezi cum raspundeau numai sa nu fi intrat politia pe fir!!!
Raspunde

???

Acum 4 ani

Chiar asa periculos sa fie? Nu exista lege pt. cei ca el?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Ion Vizi

Acum 4 ani

Ce legatura are afacerea pe care o conduce cu fapta? Daca i-ar duce pe toti capu sa deschida numai cafenele si spalatorii auto ne-ar mai vizita strainii sa va umfle buzunarele cu regimu hotelier?
Raspunde

cruduta amatoare de afaceristi cu bani

Acum 4 ani

Prima dintre fotografii e facuta la spa sau in baie? Ce afaceri desfasoara acest domn?
Raspunde

Gibonacles

Acum 4 ani

Sa-l bage la bulau sa aiba PSD-u ce elibera.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus