Duminică,
14.07.2024
Cer Senin
Acum
24°C

Gusturile verii: Cel mai mare proțap din România

Gusturile verii: Cel mai mare proțap din România

Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 împreună cu Masters of Flames Culinary Division vă invită la cel mai important eveniment culinar al verii, manifestare dedicată preparatelor din acest anotimp, podusului local, participanților dornici de a degusta combinațiile savuroase ale sezonului cald.

Manifestarea va cuprinde o serie de momente și acțiuni care vor avea un singur scop comun, promovarea gastronomiei și a produselor regionale. În cadrul programului zilnic se vor distinge cele mai reprezentative zone de interes: gastronomia internațională realizată de către Chef Marius Rafa și cea locală exprimată printr-un show de bucătărie ciobănească autentică, Restaurantul Pop Up în care invitatul special al evenimentului, Celebrity Chef Giorgio Diana împreună cu mai mulți Maeștri Bucătari, ospătari profesioniști și somelieri vor pregăti zilnic în fața publicului câte un meniu Fine Dining compus din 5 feluri! Punctul culminant al proiectului va fi în ziua de sâmbătă, 10 august 2019, când echipa Masters of Flames va realiza un reord național inedit: Cel mai mare proțap pe care se vor prăji simultan 16 carcase de oaie! Proțapul va avea o lungime de 30 metri liniari, va fi alimentat cu aproximativ 500 kg de cărbune, iar în jurul lui va găti o echipă formată din 20 de bucătari. În fiecare seară programul va cuprinde câte un concert de muzică după cum urmează: vineri, 9 august 2019, începând cu orele 21,00 va concerta formația Compact B, sâmbătă, 10 august 2019, începând cu orele 21,00 va concerta formația Iris, iar duminică, 11 august 2019, începând cu orele 21,00 va concerta formația Cargo.

Încadrându-se în linia rigorilor presupuse de un eveniment de înaltã clasã, “Gusturile Verii” este menit  să “hrănească” cele mai “ flămânde” de cunoaștere suflete, să aducă viziunea unei hrăniri sănătoase la îndemâna unui public larg!

“Gusturile Verii” face parte din suita celebrării anotimpurilor ( Gusturile Primăverii, ale Toamnei și Iernii) cu bogățiile gastronomice presupuse de acestea: fructe, legume, ierburi, cărnuri și brânzeturi. O instruire corectă în privința folosirii amestecurilor ingredientelor poate conduce la o nouă perspectivă asupra alimentației noastre! Aceste evenimente au fost gândite să aducă sibienilor noi perspective, noi “gusturi” pe mesele lor. Produsul local joacă un rol esențial în povestea redescoperirii universului culinar zonal, acestuia i se adaugă prezentarea celor care își dau osteneala de a aduce în casele locuitorilor urbei cele mai alese delicatese ale pământului, rezultat al muncii și științei ancestrale!

Comensalismul este un alt fapt important în viața comunității! Asemenea rugăciunilor rostite în grup, mâncatul împreună este împărtășirea unei taine, un timp de calitate petrecut alături de cei dragi, de necunoscuți care vibrează la aceleași principii, bucuria de a degusta și de a te lăsa condus spre alte dimensiuni ale spiritului.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Stefan Dobre

de Stefan Dobre

Administrație
Telefon:
0724 605 815

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus