Marţi,
19.03.2024
Innorat
Acum
4°C

Klaus Iohannis, invitat la Casa Albă. ”Sunt chestiuni care trenează, precum Visa Waiver”

Klaus Iohannis, invitat la Casa Albă. ”Sunt chestiuni care trenează, precum Visa Waiver”

Președintele Klaus Iohannis va avea pe agenda de discuții cu președintele american Donald Trump inclusiv problema vizelor, care trenează de multă vreme. „Voi aborda și chestiunea care trenează de multă vreme și nu am de gând să o las neabordată, cea a vizelor”, a anunțat președintele Klaus Iohannis și Donald Trump vor aborda și mai multe teme de interes în legătură cu parteneriatul strategic dintre cele două țări. „Pentru mine e foarte importantă această vizită. E o întâlnire pe care am dorit-o și eu și președintele Trump de ceva vreme. Sunt chestiuni extrem de importante care trebuie reiterate în Parteneriatul Strategic. Aspecte legate de NATO, cheltuielile pentru apărare, relația pe energie, relația economică, relație care e în dezvoltare”, a mai spus Klaus Iohannis. Președintele îi va adresa din nou președintelui american Donald Trump o invitație de a vizita în viitorul apropiat România. „Voi reitera invitația către Trump să vină în România, el are permanent această invitație.”, a spus președintele într-o discuție informală cu jurnaliștii, precizând că este însă puțin probabil ca această vizită să fie concretizată în perioada următoare, din cauza perioadei electorale din ambele state. Totodată, cei doi președinți vor discuta chestiuni legate de înzestrarea armatei și cooperarea militară dintre cele două țări. Într-o discuție informală cu jurnaliștii, Iohannis a susținut că România este dispusă să găzduiască mai multe efective militare americane. „Vor fi discuții în legătură cu înzestrarea armatei. Sunt firme americane care au câștigat licitații și asta e foarte bine.”, a spus șeful statului. „Americanii ne au rugat să creștem efectivele în Afganistan dacă avem posibilitatea. Suntem împreună în Afganistan. România a aprobat în CSAT o creștere a numărului de militari”, le-a spus președintele jurnaliștilor. Acesta a spus că România are disponibilitatea să găzduiască mai multe efective militare în baze de pe teritoriul tării noastre”, a mai spus președintele. Iohannis a mai arătat că SUA sunt îngrijorate că Europa devine prea dependentă energetic de Rusia. El a arătat că mișcarea Exxon Mobil de a ieși din proiectul energetic din Marea Neagră „vine dintr-o politică globală, nu din ceea ce se întâmplă aici”.

Turcan: O vizită extrem de importantă pentru România

Președintele grupului parlamentar PNL din Camera Deputaților, Raluca Turcan, susține că această vizită se înscrie în cursul normal al politicii externe a României. ”Președintele Iohannis arată, încă o dată, că prin profesionalism, perseverență, credibilitate personală și seriozitate se poate ajunge la rezultate notabile în politica externă. În ciuda a tot ce s-a întâmplat în România în ultimii ani, președintele a reușit pe plan internațional să mențină țara noastră în zona statelor care transmit încredere, seriozitate. Prin această vizită se validează încă o dată această proiecție. Îmi doresc să ajungem să trăim acel moment istoric, în care România să aibă pe lângă un președinte recunoscut și validat internațional, cu susținere internațională așa cum are Klaus Iohannism, și un Guvern-partener al președintelui în jurul PNL, precum și cu alți oameni, care să-l susțină prin obiective și valori. Un proiect, care să modernizeze profund România de pe calea aceasta a blocării instituționale totale în detrimentul omului de rând”, a declarat Raluca Turcan.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Dragos

Acum 4 ani

Daaa, o sa mearga el la Trump si o sa rezolve chestiunea cu vizele.. nu o sa lase aceasta problema nerezolvata :)))
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus