Vineri,
19.04.2024
Ceata
Acum
3°C

Nicu Ștefănuță se dezice de Andrei Caramitru. ”Cred că rolul unui politician nu este acela de a inflama”

Nicu Ștefănuță se dezice de Andrei Caramitru. ”Cred că rolul unui politician nu este acela de a inflama”

Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță a reacționat la declarațiile colegului său de partid, Andrei Caramitru, care îa împărțit jurnaliștii în trei categorii: ”cei buni”, ”sclavii” și ”sclavii independenți”.

”Afirmațiile colegului de partid Andrei Caramitru, prin care face anumite generalizări și aduce insulte unei părți a presei, nu mă reprezintă. Cred în libertatea de expresie ca fundament al democrației. Cred în libertatea presei, ca element central al funcționării sistemului de control al politicului. Nu mă reprezintă nici limbajul inflamator, deși și el face parte din registrul libertății de expresie. Cred însă că rolul unui politician nu este acela de a inflama, de a generaliza, de a lucra cu categorii opace. Consider că politicianul trebuie să lucreze în spiritul diversității și al respectului pentru echilibrul puterilor în stat, precum și în înțelegere cu principiul controlului reciproc al puterilor în democrație. USR este ferm atașat acestor valori democratice. Trebuie să răspundem așteptărilor românilor: oferirea unei alternative credibile, profund democratice la guvernare, precum și oprirea instabilității și incompetenței perpetuate la conducerea țării”, susține Nicu Ștefănuță într-o postare pe pagina sa de Facebook.
Andrei Caramitru, fost consilier al preşedintelui USR, iar în prezent membru în comisia USR-PLUS care elaborează programul de guvernare al alianţei, a adus, luni, insulte şi atacuri la adresa unor jurnalişti, precum "coprofagi", "cretin", "jeg uman". După ce a fost criticat de mai multe voci din media, Andrei Caramitru a revenit cu o nouă postare în care spune că „e aşa de frumos sa vezi cum se deconspira reţeaua in timp real” şi încheie cu „hiene cu ochi albaştri”, transmite news.ro. ”
„Exista 3 tipuri de jurnalişti la noi: Cei buni şi independenţi, care vin cu analize deştepte, care critică inteligent si cu argumente (am un respect enorm pentru ei); Sclavii (Gâdea, Badea etc) - care fac propaganda deşănţată, dar măcar e pe faţă şi asumată; Dar mai e o categorie - (3) sclavii infiltraţi (se fac că sunt de fapt anti-sistem şi independenţi ca sa aibă audienţă printre noi, si se activează “când trebuie / când li se spune” ca sa decrebilizeze idei şi oameni). Ăştia sunt cei mai răi. Coprofagii”, a scris Caramitru pe pagina sa de Facebook.
El o include în ultima categorie pe jurnalista Sidonia Bogdan şi, înainte de a posta o captură cu un comentariu al acesteia critic la adresa lui, mai scrie: „Oameni buni - priviţi mizeria in formă umană. Ăştia sunt. Ăştia ne fac un rău mai mare decât oricine. Ăstia sunt instrumentele mafiei”.

La unul dintre comentarii, Andrei Caramitru spune şi despre jurnalistul Ovidiu Vanghele că este „alt cretin”, „din categoria 3”. După câteva ore, timp în care mai multe voci din media au criticat ieşirea lui Andrei Caramitru, acesta a revenit cu o nouă postare: „Ce frumos. Am răspuns şi eu - in sfârşit - la atacurile personale aberante si pline de minciuni ale unei jalnice aşa zis «ziariste». Şi - subit - sar in sus încă câţiva sa o apere. Deci ai dreptul sa ataci pe oricine, fără nici o dovadă, sa minti efectiv public. Nu e aşa - asta nu înseamnă jurnalism. E aşa de frumos sa vezi cum se deconspira reţeaua in timp real. Minunat. Mai rasfirati mai băieţi, mai răsfiraţi. Ca se vede de pe luna cine sunteţi. Hiene cu ochi albaştri”.

În aprilie, el şi-a cerut scuze după ce mai mulţi parlamentari USR s-au delimitat de afirmaţiile sale în care a făcut referiri nepotrivite la Holocaust şi după ce inclusiv ambasadorul Israelului a reacţionat.

Sursa foto: Nicu Ștefănuță/Facebook

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

8 comentarii

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Lori Bunea

Acum 4 ani

Cine este Nicu Stefanoaie? O fi vreun pesedist, n-am auzit de el... Andrei Caramitru este reprezentantul nostru, cei care nu mai vrem corupti in functii publice si pesedisti pe planeta! Sibienii sustin Andrei Caramitru!
Raspunde

Lola

Acum 4 ani

Vorbeste in numele tau, nu al tuturor sibienilor. Desi sunt sibianca, nu il sustin pe dl. Andrei Caramitru.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Alzara 1918

Acum 4 ani

Unde a greșit A Caramitru in această clasificare a ziariștilor ?
Raspunde

IOO

Acum 4 ani

Ce sens (gramatical) are fraza asta "Europarlamentarul sibian Nicu Ștefănuță a reacționat la declarațiile sale de partid, Andrei Caramitru, care împărțea..."
Raspunde

Piticu

Acum 4 ani

Unde ai citit tu, fraza de care vorbești ?
Raspunde

Iooo

Acum 4 ani

Mai nou, daca esti persoana publica si spui adevarul dureros o sa fi spalat de toata presa si mai ales de colegii de partid. In interiorul partidului toti sunt de acord cu el, dar public se dezic ca deh, nimeni nu vrea sa piarda voturi. Am ajuns intr-o tara in care unii se simt jigniti de adevar.
Raspunde

gica

Acum 4 ani

Stefanuta, ce a facut si ce mai face taticul tau? Cind erai student la Viena, din ce bani a platit taticul pentru baiat?
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus