Marţi,
17.05.2022
Acum
0°C

Președintele Klaus Iohannis:  Românii vor stat de drept, o justiție dreaptă, vor consolidarea și continuarea luptei împotriva corupției

Președintele Klaus Iohannis:  Românii vor stat de drept, o justiție dreaptă, vor consolidarea și continuarea luptei împotriva corupției

Preşedintele Klaus Iohannis a anunțat, marți, în timpul ceremoniei de primire a şefilor de misiuni şi consulii generali la Palatul Cotroceni că românii au explicat extrem de clar cum vor să arate viitorul țării. ”România are o democrație solidă. România are o democrație consolidată, prin referendumul care s-a ținut pe 26 mai a.c. și care a adus un răspuns foarte clar al românilor pentru democrație, pentru o cale pro-europeană, pentru o abordare solidă transatlantică, pentru un stat de drept, pentru o justiție dreaptă, pentru consolidarea și continuarea luptei împotriva corupției”, a declarat Iohannis. ”România este o democrație consolidată, în care Constituția este respectată și, indiferent de soluția găsită, România va rămâne un partener serios, predictibil, credibil, angajat în demersurile comune care sunt în curs”, a continuat președintele.

”La Sibiu am trăit un moment istoric”

”Declarația de la Sibiu va rămâne un reper relevant, a spus președintele, referindu-se la ”momentul de vârf” al politicii externe în plan european al României, Summitul de la Sibiu. ”Momentul de vârf al acțiunii noastre în plan european a fost Summitul nostru de la Sibiu din 9 mai anul curent. Am trăit un moment istoric la care, alături de ceilalți lideri europeni, am reafirmat voința comună și unitatea statelor membre în jurul valorilor și valorilor comune pe care UE le reprezintă. Declarația de la Sibiu va rămâne un reper relevant. Cel mai important mesaj al declarației e confirmarea voinței noastre de a continua împreună proiectul european. De asemenea, România și-a dovedit angajamentul profund față de consolidarea relației transatlantice. Am depus eforturi serioase pentru proiectarea unei agende pozitive UE- SUA și aprofundarea dialogului dintre cele două părți pe teme unde există abordări diferite”, a anunțat Klaus Iohannis.

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

11 comentarii

Draga Johan

Acum 2 ani

Romanii vor o Romanie Europeana, nu una africana, indiana sau braziliana, cum multe orase sau zone ale Europei de Vest au devenit. Nu cred ca au votat Romanii sau vor vota vreodata, cum nu au facut-o nici Olandezii sau Germanii, sa vina afircanii, musulmanii sau indienii peste ei. Asteau au fost politicile inconstiente, criminale ale stangistilor europeni la care ne-am inchinat de atata vreme ! Cresteti demografia romanilor, nu chemati invadatori, aia e datoria voastra, sa ne aparati de invazii nu sa ne bagati pe gat, cum au patit de exemplu francezii, toti neavenitii !!! Romanii vor o Romanie a europenilor, nu o Somalie, un Sudan sau o Indie. Orice alta discutie, pe langa asta e egala cu sub zero, draga Johan.
Raspunde

Criss

Acum 2 ani

Sa speram ca ori se va trezi UE ori ceva se va intampla, pentru ca asa ceva e abominabil... Daca unora le plac bastinasii... sa emigreze in tarile lor, nu sa ne sclaveasca pe noi, sa platim taxe pentru a-si creste neavenitii cate 7 copii, ca in Franta, ca asa vom ajunge daca nu ne trezim cum au patit si ei.
Raspunde

Lori Bunea

Acum 2 ani

Noi nu vrem sa ne conduca merchel sau alti sasalai! Vrem sa iesim din europa daca ne mai sclavesc astia!
Raspunde

kokos

Acum 2 ani

Perfect , voi astia care vreti sa iesiti din Europa puteti emigra in Coreea de Nord!
Raspunde

cetateanul neturmentat

Acum 2 ani

Si mai vor un ambasador cu numele Klaus care sa ne reprezinte...
Raspunde

@@@

Acum 2 ani

Pentru tara si popor Johannis - ambasador!
Raspunde

Deutsche Welle

Acum 2 ani

Uschi von der Leyen este persoana care duce Uniunea Europeana pe drumul cel bun ! dupa multe incercari mai putin ortodoxe din partea lui Juncker - bine ca am scapat de el :)
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus