Președinta Consiliului Județean Sibiu se arată foarte mulțumită de Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, acum când mai este mai puțin de jumătate de an până la finalizarea lui. ”Văd că oamenii sunt foarte mulțumiți. De câte ori merg în teren am grijă să-i întreb pe cei cu care interacționez și merg destul de des și sunt foarte OK cu ce se întâmplă cu Regiunea Gastronomică”, a declarat Cîmpean în cadrul unei emisiuni Turnul Sfatului TV.
Pe cei care contestă programul, Cîmpean îi trimite să citească ce și-a asumat Consorțiul Sibiu Regiune Gastronomică 2019. ”Aș avea pretenția de la cei care vorbesc despre Regiunea Gastronomică să analizeze puțin documentele inițiale. Să ia feed-back de la cei care derulează aceste programe și în alte părți din Europa, pentru că spre exemplu Diane Dodd, care este președinta IGECAT a aplaudat fiecare inițiativă pe care am avut-o și unele lucruri chiar vrea să le preia. Spre exemplu, noi am introdus producători... Ce vedem noi în regiunea Gastronomică, nu vedem numai evenimente gastronomice. Nu e ca Sibiu Capitală Culturală, unde despre asta discutăm, evenimente culturale. Din afară, așa pare, pentru că nu se aprofundează subiectul, pentru că vrem să vedem din afară, nici nu vreau să aprofundez subiectul... Noi vedem un program prin care vrem să creștem producătorii locali, să-i punem în legătură cu restaurantele. Asta îmi doresc eu de la Regiune Gastronomică”, a declarat Daniela Cîmpean.
https://youtu.be/B77Jwf6iarQ
Întrebată în timpul emisiunii dacă există la nivelul Consorțiului o listă cu toți producătorii din Sibiu, care să fie la dispoziția proprietarilor de restaurante, de exemplu, Daniela Cîmpean a explicat că această listă este în curs de realizare.
Cotizații de 345.000 lei în 2019
Programul Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019 este finanțate de trei din cele șapte instituții care formează consorțiul cu același nume. În acest an, Consiliul Județean Sibiu a achitat până acum 105.000 lei către Agenția Județeană de Turism Sibiu. Anul trecut, Primăria Mediaș a virat 180.000 de lei, iar în anul 2019 - 135.000 de lei. Primăria Sibiu a anunțat că în calitate de membru în Consorțiul care gestionează Programul Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019, plătește o cotizație lunară către Asociația Județeană de Turism Sibiu în cuantum de 15.000 de lei pe lună, pentru activitățile desfășurate în scopul Programului Sibiu, Regiune Gastronomică Europeană 2019. ”La aceste sume se adaugă cele alocate de Primăria Sibiu pentru evenimente culturale cofinanțate prin Agenda Culturală și prin Agenda Comunității 2019: aproximativ 1,6 milioane lei în 25 de proiecte gastronomice și alte 1,8 milioane lei în 31 de proiecte care au o componentă gastronomică. Trebuie precizat și faptul că în 2018, o avanpremieră a anului 2019 dedicat culturii gastronomice, Primăria Sibiu a alocat peste 1,4 milioane de lei pentru proiecte gastronomice menite să ridice interesul publicului pentru cultura gastronomică locală în perspectiva titlului de Regiune Gastronomică Europeană. Încă aproape de 1 milion de lei au fost investiți în 2018 în proiecte care aveau o componentă gastronomică”, se arată într-o informare primită de la Primăria Sibiu.
În consecință, banii virați în conturile AJTS, în acest an, pentru acest program, de la cele trei instituții este de 345.000 lei.
Ceilalți membrii ai Consorțiului sunt Eugen Iordănescu, directorul general al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Sibiu, Ioan Bondrea, rectorul Universității Lucian Blaga, gl.bg. Ghiță Bârsan, comandantul Academiei Forțelor Terestre ”Nicolae Bălcescu” și Alin Chipăilă, președintele Asociației Județene de Turism Sibiu.
Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).
Tag-uri: Asociației Județene , Consiliul Judetean Sibiu , Primăria Sibiu , Primăria Mediaș , Turnul Sfatului , Agenda Culturală , Diane Dodd , La Agenţia Judeţeană , Agricultură Sibiu , Daniela Cîmpean , Academiei Forțelor Terestre , Universităţii Lucian Blaga , Ioan Bondrea , Sibiu Capitală Culturală Europ , Asociaţia Judeţeană , Alin Chipăilă , Regiune Gastronomică Europeană , Regiunea Gastronomică , Turism Sibiu , Ghiță Bârsan , Agenda Comunității , Eugen Iordănescu , Programul Sibiu Regiune Gastro , sibiu regiune gastronomica eur , Bulevardul Nicolae Bălcescu , Pentru Sibiu , Programului Sibiu Capitală Cul , Banca Mediașului
Vizualizari: 4800
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Cosmin
Acum 4 ore
Pastor marginas
Acum 4 ore
Pastor marginas
Acum 4 ore
BumBum
Acum 5 ore
Mioara