CNAIR menține termenul estimat pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici, prin hotărâre de Guvern, pentru segmentul de autostradă Sibiu-Făgăraș, adică până la sfârșitul acestui an, spune ministrul Transporturilor Răzvan Cuc.
La începutul acestui an, CNAIR a anunțat că Studiul de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu-Făgăraș va fi revizuit cu bani europeni, solicitând finanțare nerambursabilă în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020. Se întâmpla la 3 ani după semnarea contractului de revizuire.
Au urmat pe parcursul acestui an mai multe discuții, dar fără mari rezultate. În luna mai ministrul Cuc spunea: „contractul pentru revizuirea Studiului de Fezabilitate este în curs de derulare” și că „termenul contractual de finalizare a proiectului ”Revizuire Studiu de Fezabilitate pentru Autostrada Sibiu – Făgăraș” este 8 august 2019”.
http://www.turnulsfatului.ro/2019/05/30/autostrada-sibiu-brasov-ce-s-a-nascut-mort-nu-are-cum-sa-moara/
Într-o nouă informație prezentată recent în Parlament, ministrul Transporturilor nu amintește nimic despre derularea acestui contract de revizuire a studiului de fezabilitate, însă vorbește despre studiul de traseu, analiza multicriterială - care „este în curs de analiză și avizare în cadrul CNAIR”. După acest lucru ar urma să fie depusă și notificarea de mediu privind intenția de realizara a proiectului.
Potrivit ministrului, în prezent, „se efectuează investigații de teren pe zonele rămase neacoperite sau care necesită detaliere”. Oficialul de la Transporturi a detaliat stadiul lucrărilor de drum:
Autostrada - stadiu 85%Ministrul nu a răspuns dacă a fost aprobată varianta finală a autostrăzii și nici unde va începe aceasta, la Veștem sau la Boița. Răzvan Cuc nu a menționat nici care este stadiul de realizarea a studiului geotehnic, nici dacă finalizarea studiului de fezabilitate care include și obținerea acordului de mediu este realizabilă în trimestrul al III-lea din anul curent. În schimb, s-a arătat optimist de faptul că „CNAIR menține termenul estimat pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici prin hotprâre de Guvern” în trimestrul al IV-lea.Noduri rutiere - stadiu 90%
Relocări - stadiu 100%
Poduri-viaducte, pasaje - stadiu 75%
Pasaje, noduri rutiere - stadiu 75%
Dotări autostradă - 65%
Siguranța circulației rutiere - stadiu 85%
Lucrări de consolidare - stadiu 85%
Lucrări hidrotehnice - stadiu 85%
Utilități - 50%.
Amintim că întârzierea începerii realizării acestui proiect i-a determinat pe mai mulți primari din localitățile din județele Sibiu și Brașov, care nu mai cred că statul va construi prea curând o autostradă sau un drum expres între cele două municipii reședință de județ, să-și încerce altfel norocul. În luna februarie a acestui an aceștia au anunțat că vor să construiască un drum de mare viteză care să unească Mândra (jud. Brașov) și Șelimbăr (jud. Sibiu) cu bani europeni, în cadrul Microregiunii Țara Făgărașului.
http://www.turnulsfatului.ro/2019/02/26/strategie-de-2-miliarde-de-euro-sibienii-si-brasovenii-nu-mai-asteapta-ca-statul-sa-faca-autostrada-sibiu-brasov/
Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download
Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube
Tag-uri: Programului Operaţional Infras , Microregiunii Țara Făgărașului , Răzvan Cuc , Transporturilor Răzvan Cuc , autostrada Sibiu - Pitești , Revizuire Studiu
Vizualizari: 21124
Ultimele comentarii
Acum 4 ore
Sibian Neimbecil
Acum 4 ore
Fly Mărjinimea
Acum 4 ore
Uiliam Șeicspir von Hermanndorf
Acum 4 ore
Rammstein
Acum 5 ore
Marioara