Miercuri,
10.08.2022
Ceata
Acum
19°C

Zeci de producători expun ofertele ”condimentate” cu concerte de calitate în Piața Mare la ”Recoltele Toamnei”

Zeci de producători expun ofertele ”condimentate” cu concerte de calitate în Piața Mare la ”Recoltele Toamnei”

Piața Mare este gazdă primitoare timp de trei zile, între 6 și 8 septembrie, pentru o sărbătoare la care recoltele toamnei sunt sărbătorite așa cum se cuvine. Zeci de producători și meșteșugari vă ademenesc cu produse și recoltele din propriile gospodării. Atmosfera este întreținută prin concerte cu Damian Drăghici & Brothers, Alex Calancea și Lupii, precum și de Zdob și Zdub. Copiii au la dispoziție o zonă în care se vor bucura și de jocuri cu roadele toamnei.

Sărbătoare mare în acest final de săptămână în Centrul Sibiului. Piața Mare este în perioada 6-8 septembrie, gazdă primitoare pentru evenimentul ”Recoltele Toamnei”. Acesta aduce în atenția sibienilor și a celor ce ne vizitează orașul, o ofertă de produse locale și gastronomie sibiană, foarte atractivă.

Zeci de agricultori și producători vă ademenesc cu cele mai bune produse precum și cu recoltele acestei toamne. Veți putea găsi aici zacuscă, pâine de casă, legume, fructe sau produse tradiționale pregătite cu migală de producători sibieni.

De la standurile din Piața Mare nu vor lipsi siropurile naturale, plăcintele și prăjiturile de casă, găluștele cu prune precum și multe alte multe bunătății. Atât de popularele mezeluri și brânzeturi sibiene, vor fi la dispoziția doritorilor.

recoltele toamnei afis

 

Mâncăruri gătite ca la Sibiu

Gastronomia locală este bine reprezentată la ”Recoltele Toamnei”, prin mâncăruri și bucate atent pregătite. Varza cu ciolan, cârnații pregătiți în gospodăriile din Mărginimea Sibiului, celebrul bulz ciobănesc, tocănița de oaie, gulașul de vită sau ciorba cu cartofi, sunt doar câteva dintre preparatele culinare cu care sunteți ademeniți ca să mergeți în Piața Mare.

Concerte cu Damian Brothers, Alex Calancea și Zdob și Zdub

Atmosfera muzicală va fi întreținută în fiecare seară de către artiști cunoscuți din țară și Republica Moldova. Vineri, 6 septembrie, pe scenă Damian Drăghici & Brothers, promit un recital electrizant. Sâmbătă, 8 septembrie, la ”Recoltele Toamnei”, vor concerta Alex Calancea și Lupii, iar duminică, pe 8 septembrie, în ultima zi a evenimentului moldovenii de la Zdob și Zdub vă vor încânta cu un spectacol unic. Concertele au loc în fiecare zi de la ora 21.00.

Activități și zonă specială pentru copii

Și cei mici vor avea parte de surprize. O zonă special amenajată pentru copii, va fi la dispoziția acestora, cu o sumedenie de activități și ateliere de distracție și creație. Micii fermieri își vor testa simțurile la activitățiile senzoriale. De asemenea vor crea tablouri cu semnițe și se vor bucura la jocuri cu roadele toamnei.

damian brothers

 

Program activitati copii - “ Recoltele Toamnei “

Atelierul de creatie

11:00 - 13.00 Reciclare creativă

13:00 - 14.00 Tablori cu semințe

14.00 - 15:00 Pauza

15:00 - 16.00 Tablouri cu nisip

16:00 - 17.00 Moriști de vânt

17:00 - 21:00 Tablouri cu semințe, Coronițe de flori, Moriști de vânt, Decorațiuni de toamnă

Labirinit cu activități senzoriale

11:00 - 17.00 Labirint

14.00 - 15:00 Pauza de masă

17:00 - 21.00 Labirint cu activități senzoriale

Jocuri pentru micii fermieri

11:00 - 13.00 Desene din legume și fructe

13:00 - 14:00 Cursa nucilor

14:30 - 15:30 Pauză

15:30 - 17.o0 Cursa nucilor

17:00 - 18:00 Piramida cartofilor

18:00 - 19.00 Sfoara merelor și Campionatul bostanilor

19:00 - 21.00 Desene din legume și fructe

alex calancea

”Recoltele Toamnei” este un eveniment organizat de Asociația Administratorilor de Piețe din România și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria Municipiului Sibiu. Partenerul strategic este Piețe Sibiu. Parteneri de eveniment sunt Patria Bank, Mastercard, Sibiu – Regiune Gastronomică Europeană.  Parteneri media sunt Ora de Sibiu, Turnul Sfatului, Tribuna, Sibiu News, Mesagerul de Sibiu, Hermannstädter Zeitung, Sibiu 100%, Ştiri de Sibiu, Rock FM.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus