Marţi,
12.11.2024
Innorat
Acum
2°C

Directoarea Colegiului Național „Octavian Goga”: ”Nu îi educăm pe elevi, ci facem educație cu ei, o educație riguroasă”

Directoarea Colegiului Național „Octavian Goga”: ”Nu îi educăm pe elevi, ci facem educație cu ei, o educație riguroasă”

Colegiul Național „Octavian Goga” este unul dintre liceele de frunte din județul Sibiu, cu rezultate vizibile la examenele naționale, cu precădere la bacalaureat, unde rata de promovabilitate a fost de 100%. Pentru a șasea oară consecutiv, Colegiul Național „Octavian Goga” din Sibiu a căpătat distincția de „Școală Europeană”, ca să amintim două din performanțele recente ale acestei școli de elită.

Un nou început de an școlar la Colegiul Național „Octavian Goga” poate fi rezumat prin emoție și bucurie. Copii s-au adunat în jurul învățătorilor și al diriginților, fericiți de revedere și pregătiți să descopere lucruri noi și interesante. Din echipa managerială al colegiului fac parte profesor Laura Dumitru, profesor Ducu Luminița și profesor Alexandra Tischer, noul director adjunct.

„Ne dorim ca și anul acesta să păstrăm un standard ridicat, având în vedere rezultatele de la bacalaureatul din vară. Una dintre elevele noastre, șefa de promoție, Cârstina Miruna, s-a clasat în vârful ierarhiei elevilor, absolvind clasa a XII-a cu media generală 10 și examenul de bacalaureat cu media 9,93. De asemenea, vom consolida parteneriatul eficient și echitabil pe care îl avem între comunitatea locală, instituțiile reprezentative, profesori, elevi și părinți”, a declarat Alexandra Tischer, directorul adjunct al colegiului.
Ca planuri actuale și de viitor, Colegiul Național „Octavian Goga” continuă proiectele internaționale și naționale care au fost începute în urmă cu un an, precum Erasmus, Concursul Național „Octavian Goga sau Ecoul cântecului pătimirii noastre în mileniul III”, Concursul Național „Radu Stanca –Pașii poetului prin burgul medieval” și altele. De asemenea, încep pregătirile pentru noile proiecte europene. Proiectul Erasmus „STEAM ICT, CODING, ROBOTICS” va reuni elevi și cadre didactice din Grecia, Turcia, Italia, Polonia și România. Proiectul se va desfășura pe o perioadă de doi ani,  tema principală a proiectului vizând aspecte ecologice. Prin acest proiect se va realiza și consolida, o dată în plus, dimensiunea europeană a educației care se practică în acest colegiu.
„Școlile excepționale sunt mereu creative în felul în care se conectează cu acele comunități extinse din care fac parte; sunt nuclee de învățare pentru întreaga comunitate. Nu îi educăm pe elevi, ci facem educație cu ei, o educație riguroasă, personalizată și care să-i implice”, a declarat Laura Dumitru, director al CNOG.
Lucrările de amenajare a spațiului vor fi extinse pentru îmbunătățirea bazei materiale. În program intră lucrările de amenajare a mansardei, în vederea transformării ei în spațiu pentru laboratoare moderne, proiecte care se desfășoară în parteneriat cu Primăria Sibiu. Preocuparea pentru modernizarea spațiului de învățare s-au concretizat și printr-un proiect de amenajare a unei săli de clasă, unde a fost instalată o tablă inteligentă și un colț de lectură, toate acestea fiind posibile prin implicarea Asociației Tinerii Pedagogi din Sibiu și Universității „Lucian Blaga” din Sibiu.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus