Duminică,
23.01.2022
Ninsori Usoare
Acum
-3°C

În cinci școli din Sibiu elevii vor avea apă potabilă de la dozator

În cinci școli din Sibiu elevii vor avea apă potabilă de la dozator

În cinci instituții de învățământ din Sibiu au fost momentane dozatoare de apă potabilă racordate la rețeaua publică de distribuție. Aparatele au fost montate în școlile cu peste 6.300 de elevi, care vor avea posibilitatea să contribuie la reducerea cantității de PET-uri.

La începutul anului școlar, elevii din cinci instituții de învățământ din municipiul Sibiu au găsit pe holuri dozatoare de apă potabilă racordate la rețeaua publică de distribuție. Aparatele oferă elevilor apă rece și proaspătă, asigurându-le necesarul de hidratare în timpul petrecut la școală.

Dozatoarele au fost montate și donate de Apă Canal Sibiu următoarelor instituții școlare - Colegiul ”Gheorghe Lazăr”, Colegiul ”Octavian Goga”, Liceul ”Onisifor Ghibu”, Școala ”Regina Maria” și Școala Gimnazială 18.

Dozator (1)

Aparatele sunt realizate din inox alimentar, sunt prevăzute cu sisteme de filtrare și răcire a apei și au în dotare un robinet pentru umplerea recipientelor precum și un buton - ventil pentru băut.

În cele cinci școli dotate cu dozatoare de apă învață peste 6.300 de elevi care, pe lângă faptul că au la dispoziție apă proaspătă și și răcită, vor avea posibilitatea să contribuie la reducerea cantității de PET-uri, nemaifiind nevoiți să-și aducă de acasă apă în sticle care, de cele mai multe ori, sunt din plastic. O statistică arată faptul că, în medie, unul din cinci elevi aruncă, zilnic,  la gunoi, o sticlă de tip PET.

Prin montarea dozatoarelor în școli, Apă Canal Sibiu SA dorește să marcheze 125 de ani de activitate în folosul comunității, contribuind la îmbunătățirea condițiilor de trai și de mediu.

Comentarii

2 comentarii

parinte

Acum 2 ani

la scoala NICOLAE IORGA CARE E CEA MAI MARE DIN MUNICIPIU PE CAND ?
Raspunde

John

Acum 2 ani

@parinte Cica sunt scoli care au refuzat. Poate trebuie intrebat directorul...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus