Sâmbătă,
26.11.2022
Innorat
Acum
5°C

Începe a doua etapă de admitere la universitate. Unde sunt cele mai multe locuri la ULBS

Începe a doua etapă de admitere la universitate. Unde sunt cele mai multe locuri la ULBS

Pentru elevi astăzi începe anul școlar, iar pentru absolvenții de liceu - a doua sesiune de admitere în învățământul superior. Peste 800 de locuri sunt scoase la concurs de facultățile Universității „Lucian Blaga” din Sibiu în a doua etapă de admitere, care se va încheia pe 14 septembrie. Ca excepție, a doua etapă de admitere la Facultatea de Medicină a ULBS se va desfășura cu o săptămână mai târziu.

Cele mai multe locuri disponibile în cea de-a doua etapă de admitere la universitate sunt la Facultatea de Științe Socio-Umane - 400 de locuri. Dintre acestea, 43 sunt locuri fără taxă. Cei interesați pot depune dosarele la adresele de aici.

Facultatea de Ştiinţe Agricole, Industrie Alimentară şi Protecţia Mediului (FȘAIAPM) scoate la concurs 151 locuri (61 buget, 94 taxă). Cele mai multe sunt la specializările Inginerie și management în alimentație publică și agroturism (30) și Biotehnologii în industria alimentară (30).

La Facultatea de Științe mai sunt disponibile 69 de locuri (17 buget, 42 taxă). Cele mai multe, la specializările Ecologie și protecția mediului (24) și Informatică (20).

La cea mai solicitată facultate, cea de Inginerie, au mai rămas 56 de locuri libere. Dacă vor fi ocupate în următoarele zile, toate vor fi finațate de la buget. Dintre acestea, cinci sunt pentru domenii prioritare și unul pentru absolvenții de licee din mediul rural.

Facultatea de Drept a scos la concurs 160 de locuri, dintre care 156 la taxă (98 la specializarea Drept, iar 58 la specializarea Administrație Publică).

La Facultatea de Medicină a doua sesiune de admitere pentru anul universitar 2019-2020 va începe cu o săptămână mai târziu, pe 16 septembrie. Aici vor fi puse în joc 58 de locuri, dintre care 54 cu taxă. Cele mai multe sunt pentru programul de studiu „Farmacie” - 37.

Pe paginile web ale facultăților Litere și Arte, Științe Economice și Teologie nu erau publicate în această dimineață informații cu privire la sesiunea de toamnă a admiterii. Într-un comunicat de presă, ULBS a transmis că pentru studii de licență la Teologie sunt disponibile 51 de locuri, iar la Litere și Arte - 138 de locuri. La Facultatea Științe Economice s-au completat toate locurile.

În total, ULBS a scos la concurs în sesiunea de toamnă 1.088 de locuri pentru studii de licență, dintre care 536 sunt locuri fără taxă. Totodată, universitatea sibiană mai are disponibile 1.035 de locuri pentru studii de master.

Amintim că în sesiunea de vară a admiterii la ULBS au depus dosarele 5.980 de tineri. Mai multe despre prima etapă a admiterii, puteți găsi în articolul „Cele mai dorite facultăți din Sibiu: doi candidați pe un loc”, iar despre taxele de studii din acest an la ULBS - în articolul „Taxe mai mari la ULBS. Cel mai mult cresc la Facultatea de Medicină

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

1 comentarii

Iooo

Acum 3 ani

Eram sigur ca SAIAPM are cele mai multe locuri. O facultate=0!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus