Sâmbătă,
17.04.2021
Cer Senin
Acum
11°C

Trif, dezamăgit de administrația locală. ”Aștept o implicare, în special pentru zona stațiunii Păltiniș”

Trif, dezamăgit de administrația locală. ”Aștept o implicare, în special pentru zona stațiunii Păltiniș”

Ministrul Turismului, Bogdan Trif, se declară dezamăgit că finanțări de zeci de milioane de euro au ajuns în alte județe decât Sibiul. Liderul PSD Sibiu pune această situație pe seama lipsei de implicare a Primăriei Sibiu și a conducerii Consiliului Județean Sibiu. "Am semnat, în calitate de ministru al Turismului, la începutul acestui an, contractul pentru pârtia pentru sanie de vară de la Borsec și astăzi lucrările sunt finalizate în proporție de 50%. La Maramureș, acum aproximativ două luni, am semnat contractul de finanțare în valoare de aproximativ 22 de milioane de euro, pentru pârtia de schi de la Borșa, iar astăzi utilajele sunt pe teren și lucrările sunt în toi. Din păcate, până la ora actuală, pentru județul Sibiu, nu a fost depus niciun proiect de anvergură la Ministerul Turismului. Aștept o implicare, în special pentru zona stațiunii Păltiniș, din partea Consiliului Județean, a primăriei Municipiului Sibiu și a celorlalte UAT-uri care au teren în zonă. Proiectele trebuie concepute și scrise de autoritățile locale, iar finanțarea este asigurată de Ministerul Turismului, în cazul stațiunii Păltiniș în proporție de 90%. Am văzut cum accesează banii ministerului alte autorități locale din alte județe, deci, se poate și la noi în Sibiu, doar să se dorească acest lucru!", anunță Trif.

Singurul parteneriat existent între Ministerul Turismului și administrația județeană este cel legat de Sibiu Regiune Gastronomică Europeană 2019, însă chiar și așa, social-democratul s-a plâns că această colaborare a fost posibilă după multe insistențe. ”Semnarea acestui parteneriat a fost o misiune dificilă pentru colegii mei din minister, care au fost nevoiţi să revină de mai multe ori cu adrese prin care să-i tot reamintească doamnei preşedinte care are de semnat un act pentru promovarea Sibiului", spunea Trif la sfârșitul anului trecut.

Cu toate acestea, parteneriatul nu înseamnă decât preluarea logoului programului la târgurile de turism la care participă Ministerul Turismului.

Alin Bratu

de Alin Bratu

Politic
Telefon:
0745 590 991

alin[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Ciuciu

Acum 1 an

nu trece o saptamana fara sa faca reclama Nulitatea
Raspunde

Alberto Tomba

Acum 1 an

Oare Dragnea nu te-a pus ministru că să construiești domeniul schiabil Bâlea-Capra? Ai făcut ceva?Răspunde...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus