Joi,
13.06.2024
Fulgere Cu Ploi Usoare
Acum
20°C

A doua comună care se bate cu Sibiul în modernizarea străzilor. Primarul: ”până la bani sunt toate”

A doua comună care se bate cu Sibiul în modernizarea străzilor. Primarul: ”până la bani sunt toate”

Primarul Ilie Berghezan a semnat un contract în valoare de 8,5 milioane de lei, fără TVA, pentru asfaltarea tuturor străzilor din comuna Ludoș. Este a doua comună care lansează un proiect de asfaltare ”all inclusive”.

Toate cele 20 de străzi ale comunei Ludoș, una dintre localitățile cu cele mai mici venituri proprii din județ, urmează a fi asfaltate în cadrul unui contract cu o valoare de 8,51 de milioane de lei, fără TVA. Contractul a fost atribuit de către primăria din localitate asocierii formată din firmele Total NSA AG Construct SRL din Săliște, Repcons din Sibiu și Terra Building, din Orlat. La licitația pentru această lucrare a mai participat și societatea Dual Districon, din Sibiu. Cele 20 de străzi care urmează a fi modernizate, alături de trotuare, au o lungime totalăpă de 5,95 de km. Iar termenul de finalizare a lucrărilor este de doi ani de la emiterea ordinului de începere a lucrărilor.

Lucrările de asfaltare ar urma să înceapă din această toamnă, arată primarul comunei, Ilie Berghezan. ”Tot ceea ce înseamnă străzile comunei Ludoș va fi asfaltat. Urmează să predăm amplasamentul și să parcurgem și celelalte premergătoare demarării lucrărilor. Să sperăm că vom reuși să ducem și la bun sfârșit, căci până la bani sunt toate”, spune Ioan Berghezan. Sursa de finanțare a acestui proiect o reprezintă bugetul de stat, prin celebrul Programul național de dezvoltare locală (PNDL).

Comuna Ludoș este una dintre unitățile teritorial-administrative cu cele mai mici venituri din județul Sibiu. De exemplu, încasările din taxele și impozitele locale nu acoperă nici măcar valoarea totală a salariilor din Primărie.

Nu banii sunt problema, ci seriozitatea constructorilor

Tot prin PNDL este finanțat un proiect asemănător, de asfaltare a tuturor străzilor din comună, și în Vurpăr. Primăria de aici a semnat contractul de asfaltare încă de acum un an, dar evoluția lucrărilor nu este cea dorită. Aici, contractul în valoare de 15 milioane de lei, fără TVA, a fost atribuit asocierii formată din firmele sibiene Trans Grup Agapia SRL și Comtram SA. ”Până acum, cei de la Trans Grup au pregătit pentru asfaltare patru străzi. Acum, de curând, s-au apucat și cei de la Comtram de două străzi. Se lucrează, dar mai încet. Nu avem probleme cu banii, dar nici nu am avut prea multe facturi de plătit, încă”, arată Cornel Aldea, viceprimarul Vurpărului. Contractul prevede ca cele 35 de străzi ale Vurpărului să fie modernizate cel târziu la finele anului viitor.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus