Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
17°C

O nouă trecere de pietoni ”cheamă la plebiscit” vecinii. ”Ne-a luat șapte-opt locuri de parcare”

O nouă trecere de pietoni ”cheamă la plebiscit” vecinii. ”Ne-a luat șapte-opt locuri de parcare”

Amenajată la cererea administrației de locatari, o trecere de pietoni din cartierul Vasile Aaron a împărțit locuitorii zonei în două: între cei care consideră că e o idee bună și cei care strâng semnături pentru a o îndepărta.

Trecerea de pietoni a fost amenajată de reprezentanții administrației locale în urmă cu câteva zile, peste strada Oncești, între blocurile cu numerele 16 și 17. Trecerea a fost marcată cu vopsea roșie și, pe ambele sensuri, înainte de zebră au fost hașurate spații pe asfalt pentru a interzice parcarea mașinilor. ”Acum, să îmi spuneți dumneavoastră unde ați mai văzut o trecere de pietoni între două blocuri? De asta avem nevoie, de trecere de pietoni ca să traversăm de la o scară la alta?”, își încep pledoariile unii dintre vecini.

trecere pietoni oncesti 1

O parte s-au adresat deja reprezentanții Administrației Domeniului Public din cadrul Primăriei Sibiu. ”Acea trecere de pietoni a fost amenajată la solicitarea președintelui asociației de proprietari. Că el face ce vrea, se pare, pe aici. Iar Primăria a amenajat trecerea și ne-a tăiat șapte sau opt locuri de parcare. Căci au și hașurat cu zece metri înainte de trecere, de o parte și de alta. Iar la celelalte treceri de pe stradă, cele din capăt, nu e niciun metru pătrat hașurat înainte de treceri. Cei de la Primăriei ne-au spus să întocmim o listă de semnături, cei care suntem împotrivă, și să le-o ducem, c-apoi vor lua o nouă decizie”, spune o altă vecină din bloc.

Toți oamenii se știu între ei, prin urmare nu vor să își ”dea numele la ziar”. ”Știți de ce e bună trecerea aceasta? Căci oamenii de la blocurile de mai sus, dinspre Semaforului, trec pe aici să își ducă gunoiul. Și vizavi mai e și biserica, merge lumea la biserică, are nevoie de trecere de pietoni. Cu ocazia asta mai încetinesc și mașinile, că oricum circulă unii ca nebunii pe aici”, povestește un alt locatar, susținător al trecerii de pietoni.

trecere pietoni oncesti 3

De la sub umbra unui copac, de pe o bancă, un vecin mai în vârstă face semn către o mașină parcată în fața lui. ”Asta e a treia mașină a unui vecin de-al nostru. N-a mai mișcat-o de două săptămâni, că el și soția se plimbă cu celelalte două. Și ca ei mai sunt cu două sau trei mașini. Pe aceștia îi doare trecerea de pietoni, că nu mai au unde să își lase la doi metri de scară mașina”.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

13 comentarii

Doru

Acum 4 ani

Dobitocilor, e si normal sa nu fie locuri de parcare inainte si dupa trecere, altfel masinile n-ar observa pietonii. DAAA. Ar fi si ilegal sa nu fie asa. Eu sunt de parere ca unde sunt si unde ar trebui sa mai fie zone de-astea hasurate, inainte de treceri, sa faca scuaruri cu verdeata si borduri de 25-30 de cm.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

wut

Acum 4 ani

made in rromania, made in sibiu, gandit cu "posteriorul" :)
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

Postati sau nu postati comentariul?
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

cand m-am luptat sa nu se faca biserica, pe voi va durea undeva

Acum 4 ani

sa va spalati pe cap cu petian, ca el a vrut trecere. sclavii de la asociatie, doar au executat ordinul. daca urmariti in oras la fiecare biserica este trecere, asa ca ce credeti ca faceti cu lista de semnaturi? poate sa va cunoasca petian mai bine pe toti...
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Muc the little

Acum 4 ani

Ce lipsa acuta de probleme au unii! Ce se mai plictisesc! De cand e ilegal sau imoral sa ai mai multe masini? De cand e ilegal sau imoral sa faci ( ca si admistratie publica ) o trecere de pietoni? Aia cu masini ( una sau mai multe ) sa se descurca cum pot. Iar aia care traverseaza strada sa o faca prin locul destinat. Simplu. Viata merge mai departe. Atat in Vasile Aaron cat si in Tokyo, Kuala Lumpur sau Dolhasca. ..
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

Nu este rau sa se faca treceri de pietoni dar nu unde sa executat si mai ales nu la cererea unui presedinte de Asociatie care nu s-a consultat cu locatarii. Cred ca Administratia Domeniului Public din cadrul Primariei trebuie sa lamuresca locatarii care este cea mai buna solutie de amplasare a trecerii: la sugestia presedintelui de Asociatie sau la studiul facut de specialistii serviciului.Prin amplasarea trecerii de pietoni sau pierdut 7 locuri de parcare, lucru care a nemultumit locatarii. In zona respectiva nu sunt scoli pentru a se amplasa indicatoare cu trecere copii.
Raspunde

Marius

Acum 4 ani

mihai: "sau pierdut 7 locuri de parcare" - esti unul dintre cei cu mai multe masini decat clase?
Raspunde

Dani Mihai

Acum 4 ani

Mihai... nu stiu daca ai sesizat, dar exista un loc de joaca pentru copii in imediata apropiere a trecerii de pietoni.
Raspunde

kokos

Acum 4 ani

Nu este ilegal sau imoral sa ai mai multe masini , este imoral sa ai pretentia ca primaria sa-ti asigure loc de parcare pentru toate in detrimentul trecerilor pt. pietoni(in cazul asta) sau al spatiilor verzi in alte cazuri.
Raspunde

E nevoie și de cetățeni europeni nu doar de o capitală.

Acum 4 ani

În zonă era nevoie de o trecere de pietoni. PUNCT. Cât despre locurile de parcare este clar că investițiile în parcări supra și subterane trebuie să vină din impozitarea unor locuri de parcare rezidențiale ca în orice alte orașe europene. Doare dar nu am pus noi coada la prună și trebuie să ne civilizam și noi.
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

Marius eu am numai o masina, dar abordarea ta da dovada de om cu foarte multe clase.
Raspunde

sasofilu

Acum 4 ani

foarte bine facuta trecerea, m-am nascut acolo, stiu ce vorbesc
Raspunde

Dani Mihai

Acum 4 ani

De mentionat ar fi si faptul ca in zona respectiva este un loc de joaca pentru copii. Exista trafic pietonal intens. Deci se impune o trecere de pietoni.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus