Joi,
04.06.2020
Cer Senin
Acum
8°C

Călușerii din Rășinari, la „Românii au talent”. Instructor: „După muzică, după strigături, după bătăi eu zic că a fost bine”

23 Septembrie 2019 15:48

Călușerii din Rășinari, la „Românii au talent”. Instructor: „După muzică, după strigături, după bătăi eu zic că a fost bine”

Cei mai mici membri ai ansamblului „Călușerii din Rășinari” au participat ieri la preselecția concursului „Românii au talent”. Aceștia încă așteaptă un răspuns de la organizatori ca să afle dacă vor evolua în fața juraților de la Pro TV Andi Moisescu, Andra, Mihai Petre și Florin Călinescu.

Marioara și Nicolae Țichindelean sunt instructorii ansamblului din Rășinari. Aceștia au decis să înscrie o mică parte din ansablu la unul dintre cele mai cunoscute show-uri de televiziune din România - Românii au talent. Ieri, aceștia au participat la preselecția concursului, împreună cu cei mai mici membri ai „Călușerilor din Rășinari” - George și Bogdan, în vârstă de 5, respectiv 8 ani. Frații Berindei sunt nepoții instructorilor din Rășinari, iar ca aceștia să nu fie răpuși de emoții, au fost însoțiți de alte cinci perechi mai în vârstă din cadrul ansamblului.

caluserii 3

Marioara Ținchindelean a povestit pentru Turnul Sfatului cum a fost la preselecție, precizând că cei care aleg participanții pentru show-urile de la televizor urmează să-i anunțe dacă i-au ales pe cei doi frați sau nu până la finalul acestei săptămâni.

„Noi am mers cu o învârtită ca la Rășinari, formată din bătute, cu fete băgate pe sub mână, la braț etc. I-am înscris pe frații Berindei la concurs, bineînțeles cu partenerii lor. Iar ca să nu fie singuri să aibă emoții, am mai luat cu noi încă cinci perechi mijlocii, pentru curaj. În total, am mers 14 copii, adică șapte perechi. Dar în concurs vor fi cei doi frați, respectiv două perechi. O pereche de 5 și 4 ani și alta de 8 și 9 ani. Cei din spate au 14-15 ani, până în 18 ani. Nu pot să vă spun ce s-a întâmplat înăuntru, pentru că nu m-au lăsat, am stat la ușă. Atâta știu, din ce am auzit, că trei din cei din juriu - care sunt alte persoane decât cele pe care le cunoaștem de la televizor - au zis „Bravo”. Dar eu nu i-am văzut, nu știu decât din ce am auzit de după ușă și ce ne-au spus copiii.

caluserii 4

Au fost multe ansambluri, unora le spuneau deodată „data viitoare”, adică le spuneau că nu i-au ales, noi încă așteptăm. Până la sfârșitul săptămânii vom avea un răspuns. Dacă nu ne sună până duminică, înseamnă că nu am trecut.

Dacă o să trecem o să fim bucuroși, dacă nu - asta este, poate nu eram destul de pregătiți. Dacă îi vedeam pe copii cum joacă, îmi dădea seama, dar așa după ușă n-ai cum să-ți dai  seama. După muzică, după strigături, după bătăi eu zic că a fost bine”.

caluserii 1

caluserii 2

caluserii 5

Marioara și Nicolae Țichindelean sunt instructori ai ansamblului „Călușerii din Rășinari” de 14 ani. „Înaintea noastră a fost tata timp de 38 de ani. Noi avem foarte mult sprijin de la dl primar. Datorită lui noi facem repetițiile în căminul cultural o dată pe săptămână. Am fost tot datorită lui și în Germania, și în Basarabia, participând la evenimente. Căutăm și sponsori, de anul acesta ne-am făcut o asociație, sperăm să găsim sponsori. Am jucat și eu în ansamblu de la vârsta de 2 ani jumătate. Noi toți suntem o familie. Pentru noi e a doua familie”, a adăugat instructorul ansamblului din Rășinari.

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor
Telefon:
0757201737

Comentarii

6 comentarii

Mio.clontiu

Acum 8 luni

Nu inteleg de ce atata răutate.eu sunt mama celei mai mici din ansamblu.care a jucat la romanii au talent.merg cu ea la repetiții săptămânal și văd cum instructorii.se străduiesc cu acești copii care au habar de joc.nu sunt neam cu instructorii.dar dacă copilul joacă bn si merge la repeți permanent si își dă silința este chemată să participe la toate evenimentele.nu mă laud dar ea este cea mai mică dintre copii.mai sunt dar care merg când au chef.si nu sunt pregătiți pentru a participa la evenimente.fetita mea face repetiții de la ora 18 chenar si până la 21:30.este ceva pentru un copil de 4 ani dar vrea să învețe nu e forțată de nimeni.asa ca lăsați răutatea si fiți alături de copii voștri si la repetiții să vedeți cum se descurcă si apoi vb.
Raspunde

Diana

Acum 8 luni

Sunt niste copiii minunați si extrem de talentați. Înainte de a face un lucru avem.nevoie de talent pentru ca acel lucru sa fie ceva woow... deci ei chiar au talent si sper din tot sufletul sa reușească , iar atunci veti vedea si voi ca nu sunt doar niste simple formații ce vin pe scena , ei pur si simplu au acest talent de a dansa . Baftă copiii!
Raspunde

Cititescu

Acum 8 luni

Sunt copii frumosi si desigur si talentati. Trebuie insa avut in vedere ca aducerea unor formatii mari sunt nepotrivite pentru acest tip de competitie, e totusi un concurs de talente, nu un festival. Intr-un concurs se prezinta CALITAE nu CANTITATE.
Raspunde

Cosmina Țichindelean

Acum 8 luni

Cititescu un răspuns minunat. Se pare că mai există și oamenii care gândesc înainte de a scrie.
Raspunde

Instructorii ansamblului

Acum 8 luni

Bună seara, în primul rând suntem instructori și nu "constructori". Nu au fost "doar neamuri" prezenți cu noi la preselecții. Chiar vă rugăm să precizați "copiii mai mici și mai talentați".
Raspunde

Una care vede

Acum 8 luni

Mai sunt si alti copii f talentați care pot fi promovați....dar aia nu sunt neamuri cu constructorii.... sunt unii chiar mai mici si mai talentați decât cei prezenți la preselecție dar .... merg data viitoare...
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus