Vineri,
29.03.2024
Cer Senin
Acum
14°C

Handbalul sibian, la 98 de ani: „Organizăm înscrieri la grupele de handbal fete și băieți”

Handbalul sibian, la 98 de ani: „Organizăm înscrieri la grupele de handbal fete și băieți”

Handbal Club Sportiv și Clubul Sportiv Școlar Sibiu vor duce tradiția handbalului mai departe. Au început înscrierile la grupele de copii, pentru băieți și fete cu vârste între 8 și 14. Anul acesta se împlinesc 98 de ani de la aducerea handbalului în România, la Sibiu. Handbal Club Sibiu și Clubul Sportiv Școlar Sibiu vor să continue tradiția handbalului Sibian. La 98 de ani de la aducerea handbalului în România, la Sibiu, demersurile pentru ca acest sport să fie practicat cât mai mult de tânăra generație sunt în plină desfășurare.

„Ne dorim să creștem școala de handbal pe care o avem la Sibiu și să le oferim, astfel, posibilitatea cât mai multor copii să facă sport. În prezent, avem mai multe grupe de copii și juniori care practică handbalul la un nivel avansat și sperăm ca, prin această acțiune, să atragem și alți doritori. Ne mândrim cu faptul că suntem orașul care a dat României handbalul, respectăm istoria acestui sport și ne dorim să îl valorificăm cât mai mult. Organizăm înscrieri la grupele de handbal fete și băieți, cu vârste cuprinse între 8 și 14 ani”, a declarat Matei Damian, președintele Handbal Club Sibiu.
Handbal Club Sibiu și Clubul Sportiv Școlar Sibiu au demarat o campanie de conștientizare asupra nevoii copiilor de a face sport, pe care îi invită, cu mic, cu mare, la cursuri de handbal. Pentru detalii privind înscrierile, părinții sunt rugați să îl contacteze pe profesorul Matei Damian, la numărul de telefon 0744470425. Jocul de handbal a fost adus în România acum aproape 100 de ani. Primul meci de handbal din țara noastră a avut loc în anul 1921, la Sibiu, pe Stadionul Central, între Colegiul Brukenthal și Liceul de Fete Evanghelic, actualul Liceu Agricol. La vremea aceea, profesorul de educație fizică Wilhelm Binder s-a întors din Germania cu un vis împlinit, acela de a-i învăța pe tinerii din Sibiu un nou sport - handbalul. Astfel, Sibiul nu este doar un oraș cu o echipă de handbal. Este orașul cu primii jucători, primul antrenor, primul arbitru și primul meci de handbal.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus