Vineri,
29.03.2024
Innorat
Acum
15°C

Zona industrială vest nu-i mai ”încape”. O mare companie și-a mutat o parte din activitate în centrul Sibiului

Zona industrială vest nu-i mai ”încape”. O mare companie și-a mutat o parte din activitate în centrul Sibiului

O parte din compartimentele Centrului de cercetare și dezvoltare din cadrul companiei Marquardt s-au mutat în birouri din mijlocul orașului. În primul rând pentru că Marquardt s-a extins pe maximul posibil în spațiul din Zona industrială vest și, în al doilea rând, pentru că genul de activitate derulată de viitorii 300 de angajați ai acestui Centru au nevoie de o altă ”atmosferă de lucru”.

Aproximativ 600.000 de euro au fost investiți până acum și un alt milion de euro urmează să fie investit în prima parte a anului viitor în dotarea și tehnologizarea noilor birouri pe care Marquardt le-a închiriat în centrul Sibiului. Este vorba de procesul de extindere a Centrului de cercetare și dezvoltare (R&D), pentru care compania germană venită la Sibiu în 2006 vizează atingerea unui număr de 300 de angajați până în 2022. În prezent, în cadrul acestui centru lucrează aproximativ 90 de ingineri, între cei aproximativ 2.800 de angajați ai companiei care activează în industria automotive.

Un centru de excelență

“Prima etapă de extindere a început deja: derulăm o campanie de angajare a unui număr mare de ingineri software developers. Dezvoltarea Marquardt este un succes al companiei, însă el aparține în egală măsură și comunității locale, autorităților și partenerilor noștri”, a anunțat Mourad Halilou, general manager al Marquardt Sibiu. Noile birouri ale celui de-al cincilea centru R&D al companiei germane sunt situate în complexul care include și hotelul Ramada. ”După cum știți, nu mai avem spațiu disponibil în Zona industrială vest. În plus, am descoperit că pentru acest tip de job este nevoie de altceva, de spații în interiorul orașului și am găsit această oportunitate”, a mai adăugat managerul general al filialei de la Sibiu.

Mourad Halilou, manager general Marquardt Sibiu Mourad Halilou, manager general Marquardt Sibiu

”Suntem mândri că, de aici, din Sibiu, lucrăm direct cu clienții grupului Marquardt”, a declarat Mourad Halilou. El a apreciat calitatea colaborării cu Universitatea ”Lucian Blaga” din Sibiu, fapt remarcat și de reprezentanții conducerii grupului Marquardt. În cadrul centrului de cercetare de la Sibiu vin atât studenți care învață la Sibiu, cât și absolvenți sibieni ai unor facultăți din alte orașe ale țării. ”Avem o echipă de ingineri foarte bine pregătiți, iar centrul de cercetare este, poate, cel mai modern din zonă. Este o oportunitate pentru dezvoltarea în zona high-tech, iar Marquardt, la Sibiu, va deveni un centru de excelență «Human – Machine Interface»”, a arătat Sorin Brumar, cel care conduce Centrul de cercetare și dezvoltare din cadrul filialei sibiene.

Au adus și ”mașina viitorului”

Odată cu inaugurarea extinderii centrului de cercetare, cei de la Marquardt au prezentat și o parte din contribuțiile lor la ”mașina viitorului”. Mai precis a interioarelor mașinilor din viitor, pentru care Marquardt a dezvoltat o serie de tehnologii și instrumente de bord ”Human – Machine Interface”. Cum ar fi un touch-screen de mari dimensiuni cu o consolă tridimensională, fabricate din sticlă. ”Marquardt este prima companie care produce o suprafață de sticlă de asemenea dimensiune și echipată cu senzoristică electronică interactivă pentru bordul automobilelor”, arată reprezentanții companiei.

Elemente inovatoare sunt și sistemele de reglare a sistemelor din mașină (scaun, oglinzi etc), de acces la diferite compartimente (cum ar fi torpedoul deschis printr-un ”swipe” peste o anumită zonă, care poate fi urmat de cererea unui cod proiectat cu lumină pe bord) sau aplicații luminoase care pot avertiza șoferul asupra faptului că, de exemplu, din spatele mașinii se apropie un alt vehicul (în cazul în care șoferul dorește să coboare din mașină).

13 ani și 185 de milioane de euro

185 de milioane de euro este suma totală a investițiilor realizate în cei 13 ani de când Marquardt a deschis filala din Zona industrială vest, care activează în șase mari domenii: electronică, microcomutatoare, injecție mase plastice, vopsire & laser, asamblare și, respectiv, centrul de cercetare și dezvoltare.

Acest din urmă centru, extins acum, a fost înființat în ianuarie 2008. ”La nivel global, Grupul Marquardt și-a extins portofoliul de produse de la industria automotive înspre domeniile eBikes, al bateriilor electrice și mobilității ecologice. Extinderea globală a Grupului Marquardt se va reflecta și în creșterea structurală Centrului R&D de la Sibiu, între anii 2019 și 2022”, mai arată reprezentanții companiei.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

2 comentarii

Sergiu

Acum 4 ani

Unde in centru?
Raspunde

Je

Acum 4 ani

La hotelul Ramada, e un spatiu de birouri exact la hotel.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus