Joi,
28.03.2024
Partial Noros
Acum
18°C

Prima instituție care va bloca roțile mașinilor parcate aiurea: ”Sperăm să oprim abuzurile”

Prima instituție care va bloca roțile mașinilor parcate aiurea: ”Sperăm să oprim abuzurile”

Parcarea Sălii Transilvania are un nou regulament de funcționare care introduce – în premieră pentru o instituție publică din Sibiu – sancțiunea sub forma blocării roților mașinilor care nu respectă regulile.

Regulamentul parcării de pe strada Octavian Goga nr. 1 a fost modificat prin votul consilierilor județeni la propunerea conducerii Sălii Transilvania. ”Toți cei care sunt indisciplinați vor avea roțile blocate: ai parcat, fără drept, pe locurile persoanelor cu dizabilități? Am blocat roțile. Ai parcat pe zona hașurată de la intrarea în parcare, acolo unde sunt numai Porsche și BMW-uri și nu pot intra autocarele? Am blocat roțile!”, arată Adrian Bibu, directorul Serviciului public ”Sala Transilvania”, din subordinea Consiliului Județean Sibiu.

”Dorința noastră nu este de a bloca roțile, ci de a opri abuzurile”, Adrian Bibu, directorul Sălii Transilvania

Blocarea roților celor care nu respectă regulile va fi făcută de către angajații Sălii. Iar pentru deblocare, taxa percepută va fi de 300 de lei. Este nevoie de o astfel de măsură coercitivă, deoarece sunt destule cazuri în care modul în care parchează unii șoferi îi afectează pe ceilalți, arată Adrian Bibu. ”Foarte des se întâmplă situații în care se impun astfel de măsuri. De exemplu: parcarea este aproape goală, cu multe locuri disponibile, dar șoferii vin și parchează pe locurile persoanelor cu nevoi speciale, deoarece sunt mai apropiate de bar sau de intrarea în sală. Deci o sfidare totală, mai ales că acolo vin persoane cu dizabilități și își găsesc locurile ocupate. Iar aceste persoane nu pot parca în altă parte, deoarece au nevoie de locuri cu spații mai mari, pentru a deschide portierele și așa mai departe”.

Parcarea Sălii Transilvania. Sursa foto: Google Street View Parcarea Sălii Transilvania. Sursa foto: Google Street View

Roți blocate și pentru cei care ”uită” de mașini

Blocarea roților va fi măsura adoptată și pentru cei care lasă mașinile ”pe inelul de incendiu”, dar și în cazul mașinilor care stau mai mult de 24 de ore. Noul regulament prevede că perioada maximă de parcare este de 12 ore pentru cei care aleg să plătească prin SMS și de 24 de ore pentru cei care aleg celelalte metode de plată. Parcarea mașinii pentru o perioadă mai lungă de 24 de ore este permisă numai în baza unui acord scris, eliberat ca urmare a depunerii unei cereri scrise. Adrian Bibu explică și de ce a fost nevoie de o astfel de prevedere. ”Vin mulți care vând mașini. Aduc mașinile în parcare la Sala Transilvania o săptămână-două, până când le schimbă numerele. Apoi vin cu o altă mașină, cu șofer. Intră cu aceasta în parcare, se suie la volanul mașinii care a stat la noi în parcare două săptămâni și ies fără să plătească, «lipindu-se» de spatele mașinii cu care au venit. Fac asta în primele zece minute, când parcarea este gratuită”, descrie directorul Sălii.

Taxa de parcare rămâne de doi lei pe oră, pentru cele 140 de locuri amenajate. Această taxă poate fi plătită fie în numerar sau cu cardul, la automatele instalate în zonă, fie prin SMS, fie prin intermediul aplicațiilor pentru telefoanele mobile.

Sala Transilvania este prima din Sibiu care introduce măsura blocării roților mașinilor parcate neregulamentar. Această măsură mai este utilizată, în ultima perioadă, și de către reprezentanții unor lanțuri de magazine precum Lidl sau Penny Market, pentru a-i descuraja pe cei care nu le sunt clienți și folosesc parcările aferente spațiilor comerciale pentru perioade mai lungi de două ore.

Abonează-te la canalul de WhatsApp al Turnul Sfatului pentru a afla în timp real știrile relevante de la Sibiu: accesează linkul de aici și apasă opțiunea Follow (Urmăriți).

Traian Deleanu

de Traian Deleanu

Investigații, Administrație
Telefon:
0740 039 148
E-mail: traian[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

9 comentarii

Klaus

Acum 4 ani

Hopefully this is repeated across the city as well. 300 lei won't inconvenience some people that much, maybe keep the wheel lock on for the whole day before releasing the car. Probably need to think again about dealing with cars that are left for week as 300 lei is a cheap parking ticket for such an amount of time :) good initiative!
Raspunde

Snob

Acum 4 ani

Bravo Adi! Era si cazul. Sper sa copieze cat mai multe institutii practica asta.
Raspunde

contedeluna

Acum 4 ani

Excelenta idee, ar trebui implementata in tot orasul. Numarul de soferi care parcheaza cu nesimtire oriunde-i taie capul a crescut foarte mult si riscam sa ajungem in situatia Bucurestiului, un exemplu nefericit de oras cu trotuare populate de masini in loc de oameni.
Raspunde

Comentariu ascuns din cauza ratingului negativ. Dacă totuși doriți să citiți comentariul, click aici.

Nelutu

Acum 4 ani

Aici este vorba de cei care parcheaza , mai bine zis blocheaza accesul masinilor ( intersectii , curti etc.. ) Cine va bloca rotile masinilor primariei din zona pietonala ? Cine va spune ca in P-ta Mare mersul pe bicicleta ete interzis ? De ce tolerati unor asa zis ecologisti , deci ,,unora" cu trotinete , biciclete, sa ,,patruleze " pe centru ? In ce tara traiesc de trebuie sa cer voie , sa dau telefon sa ma lase sa vin acasa cu masina ? Tu , om de rînd din Sibiu la cine dai telefon sa poti veni acasa cu masina ? Ce card , ce cuvinte folosești ? Eu am ales sa ,,munceasca " in interesul comunitatii !!! Ei vin la serviciu cu masina pîna in primarie , iar eu , prostul , parchez unde apuc ! Cum de nu va e rusine , cum de mai apucati ziua de mîine ? Voi stati 8 ore la serviciu , dar eu vin acasa 24 de ore ! Am sa va pun pun muzica in timpul liber al meu , asa cum puneti voi , dar in timp ce voi ,,munciti" . ! Sa vedeti si voi cum este ! Dar .... va voi pune muzica educativa , gen Pink Floyd , Queen , ZZ Top . Totul la standard , aprobat de lege , la decibelii legali . Am inteles ca aveti si aparate de masurat . Dupa care ma voi muta cu masina in fata casei fiecarui din conducerea primariei. Incep cu Lazaret !
Raspunde

Bobby

Acum 4 ani

De ce nu mai multe locuri de parcare in oras ?
Raspunde

Anonim

Acum 4 ani

Foarte buna decizia,felicitari
Raspunde

Nemilosu

Acum 4 ani

Sa vad eu angajatul salii Transilvania care blocheaza roata la vreun interlop. La fel, pe aia de la ridicari de la primarie, ca ridica masinile interopilor de pe Alba Iulia sau Pta Cibin.
Raspunde

mihai

Acum 4 ani

Am mai tot vazut pe acolo un porsche alb. ala e parcat si prin centru, tot bagat pe stradute fara taxa de parcare. Cat de rupt in "spate" poti sa fii sa te maronesti pe tine cand e de platit taxa de parcare?
Raspunde

Dreptate socială!

Acum 4 ani

”Toți cei care sunt indisciplinați vor avea roțile blocate: ai parcat, fără drept, pe locurile persoanelor cu dizabilități? Am blocat roțile. Ai parcat pe zona hașurată de la intrarea în parcare, acolo unde sunt numai Porsche și BMW-uri și nu pot intra autocarele? Am blocat roțile!” Pornind de la declarația de mai sus vin cu câteva întrebări: Cum doamne iartă-mă faci tu funcțional un loc pt persoane cu dizabilități blocând roțile, sau cum eliberezi intrarea în parcare a autocarelor dacă mașina parcată neregulamentar are roțile blocate? Cum fraților? Există un serviciu de ridicări auto....ar trebui încurajată dezvoltarea acestui serviciu, eventual angajarea unui polițist comunitar în permanență la Sala Transilvania...etc. Măsura asta este pur electorală și nu are nici un fel de rol de prevenție, de repunere funcțională a locurilor de parcare în beneficiul cetățenilor și nici o logică solidă. Concluzia: soluția ridicării autoturismelor și amendarea și mai drastică a celor lipsiți de bun simț este singura viabilă pentru purtătorii de mașini scumpe.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus