Sâmbătă,
13.08.2022
Partial Noros
Acum
28°C

Președintele Iohannis prelungește vacanța studenților din Sibiu

Președintele Iohannis prelungește vacanța studenților din Sibiu

Startul anului universitar 2019-2020 în Sibiu a fost dat ieri în Piața Mare. Majoritatea studenților vor începe însă cursurile cu aproape o săptămână mai târziu - luni, 7 octombrie.

Întârzierea începerii cursurilor este justificată prin faptul că Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu este în sărbătoare, celebrând în acest an 50 de ani de la înființare, respectiv în următoarele zile va fi gazda mai multor evenimente, inclusiv va primi vizita șefului statului, Klaus Iohannis.

În mai multe facultăți au fost afișate anunțuri sau studenții au primit mesaje potrivit cărora în perioada 1-4 octombrie este suspendată activitatea didactică. În altele - această săptămână este considerată de orientare și este dedicată studenților din anul I.

Spre exemplu, la Facultatea de Științe Socio-Umane s-a decis ca zilele de 1-4 octombrie să fie considerate zile de consiliere profesională, în special pentru cei care sunt în primul an de studii. La Medicină desfășurarea cursurilor va începe de lunea viitoare - totul „datorită evenimentelor ULBS-50 ani”. Unii studenți de la Inginerie ne-au spus că nu au auzit de o decizie finală în acest sens, dar că „știu că ore nu vor avea loc în această săptămână”.

Am solicitat un comentariu de la conducerea universității sibiene cu privire  la această situație, întrebând dacă este vorba despre o decizie la nivelul ULBS sau a fiecărei facultăți în parte. Din răspunsul primit înțelegem că principalele activități dedicate sărbătoririi a 50 de ani a ULBS vor avea loc în clădirea Facultății de Medicină, acolo unde au ore și studenți de la alte facultăți - Teologie, Inginerie sau Litere și Arte. În plus, în Sibiu este așteptat președintele Klaus Iohannis.

Nu este o decizie generală pe ULBS, ci fiecare facultate va decide ce urmează sa facă. Asta în condițiile în care joi și vineri spațiile de la Facultatea de Medicină nu vor fi disponibile din cauza manifestărilor dedicate ULBS 50, iar prezența președintelui Iohannis va duce la restricționarea accesului în clădire”, ne-a spus Teodor Boantă, purtătorul de cuvânt al președintelui. „Sunt făcultăți care nu au cursuri la Medicină și atunci este posibil să decidă că totul se va desfășura normal. Sau, cum este cazul la Socio-Umane, vor fi activități de orientare, în special cu cei intrați în anul I”, a precizat Boantă.
Potrivit Legii educației naționale, anul universitar începe, de regulă, în prima zi lucrătoare a lunii octombrie, include două semestre şi se finalizează la 30 septembrie din anul calendaristic următor. Structura anului universitar se aprobă de către senatul universitar. Senatul ULBS a aprobat structura anului universitar în ședința din 6 iunie 2019, potrivit căruia activitățile didactice din semstrul I au loc în perioada 1 octombrie - 22 decembrie 2019.

rsz_ulbs_structura_anului_universitar

Conform programului activităților cu ocazia ULBS-50, vineri dimineața președintele Klaus Iohannis va avea o întâlnire cu Biroul permanent al Consiliului Național al Rectorilor în Sala Senatului a ULBS.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus