Sâmbătă,
01.10.2022
Cer Senin
Acum
13°C

Târgul de Crăciun din Piața Mare se deschide în 15 noiembrie: „Vom aduce mai multe noutăți față de anul trecut”

Târgul de Crăciun din Piața Mare se deschide în 15 noiembrie: „Vom aduce mai multe noutăți față de anul trecut”

Târgul de Crăciun din Sibiu se va inaugura vineri, 15 noiembrie cu un concert de Crăciun. Vor fi montate 110 căsuțe, un patinoar și un brad artificial. Acesta cântărește peste 11 tone și are aproape 24 de metri înălțime, el urmând a fi montat în mijlocul Pieței Mari. Mai multe detalii despre bradul achiziționat de Primăria Municipiului Sibiu găsiți aici.

Expozanții din căsuțele din Piața Mare au fost stabiliți, concursul fiind lansat încă din luna mai. Toate cele 110 căsuțe sunt contractate în proporție de 100%, dintre acestea 30% vor fi expozanți noi, anunță organizatorii.

„Sibiul are singurul târg stabilit cu atât de mult timp înainte din punct de vedere al expozanților, din acest motiv ne permitem să faci o selecție mai dură, iar expozanții să fie din ce în ce mai interesanți”, spune Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun.
iluminat Targ Craciun Sibiu (3)

Concerte mai mari, cu artiști cunoscuți vor fi organizate numai pentru evenimentele speciale de pe parcursul târgului. La inaugurare va fi un astfel de concert special. Pentru turiști evenimentele cu artiști cunoscuți nu reprezintă un criteriu pentru participarea la Târgul de Crăciun din Sibiu, spun organizatorii. „Vizibilitatea târgului a crescut de când în prim-plan au ieșit căsuțele și atmosfera de târg, în defavoarea concertelor”, detaliază Andrei Drăgan.

Atelierul lui Moș Crăciun continuă, fiind una dintre cele mai vizitate căsuțe și distracția copiilor. Începând din luna noiembrie se vor putea face rezervări on-line. Organizatorii au pregătit ateliere de creație pentru copii între 5 și 9 ani, precum atelier de lumânări, atelier de preparat biscuiți, atelier de pictat turtă dulce și atelier de creație folosind piese termoadezive.

Amenajarea Târgului de Crăciun va dura două săptămâni, timp în care vor fi montante căsuțele, patinoarul și bradul cu toate decorațiunile. Patinoarul va fi același ca în 2018 din motive de spațiu. „Considerăm patinoarul ca fiind mărimea ideală pentru Piața Mare, nu am avea loc de unul mai mare”, explică Andrei.

targ craciun sibiu lumini sarbatori patinoar

Organizatorii promit proiecte mai mari, ample și interesante. De asemenea, spun că turiștii, sibienii și copiii vor avea parte de mai multe surprize și noutăți semnificative.

„Momentan nu aș vrea să divulgăm mai multe, dar cu siguranță vom aduce mai multe noutăți față de anul trecut”, conchide Andrei Drăgan.

Ai fost martorul unui eveniment care crezi că ar merita să fie prezentat în ziar?
Folosește modulul de sesizări din TS App, aplicația de mobil Turnul Sfatului, iar noi vom prelua și aprofunda subiectul.
Descarcă aplicația de aici: https://tsfatului.app.link/download

Urmăriți-ne pe Instagram / Facebook / YouTube

Denisa Laicauf

de Denisa Laicauf

Denisa Laicauf Reporter 0744196362

Comentarii

5 comentarii

un sibian

Acum 2 ani

targul de Craciun este egal cu zero daca nu se instaleaza un brad adevarat si se aduce iar vreo hidosenie metalica
Raspunde

IOO

Acum 2 ani

hai ca puteti deschide si de la 1 Noiembrie ... Ba chiar 15 octombrie daca va straduiti
Raspunde

Jacobus Hentmanisse

Acum 2 ani

Mult. mult prea devreme, practic pierde esenta si farmecul. Sta pe cap ca targul de la obor. Ce as mai rade la deschidere sa fie seara vreo 25grade Celsius
Raspunde

Axxy

Acum 2 ani

Si 100 de casute erau prea multe...acum sunt 110. De ce? E prea sufocata Piata Mare. 50 de casute sunt super suficiente, mai ales ca in 30% din ele nu se respecta specificul sarbatorilor de iarna si sunt pline de chinezarii... nu ramane suficient spatiu pentru vizitatori... mai ales ca vor fi concerte. Ne vom inghesui ca sa zarim un colt de scena...
Raspunde

Viena chici............

Acum 2 ani

La patinuar preturile au fost foarte mari coroborat cu patinuarul de la Habermann sau din Selimbar. Poate reusiti sa faceti ceva in acest sens si poate gasiti o modalitate sa-i platiti pe cei de Riff sa stea acasa anul asta, ca lesina fetele. La cat a costat bradul mai mult ca sigur a fost facut de Celentano si Firicel intr-o pauza de masa.
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus