Vineri,
30.07.2021
Cer Senin
Acum
25°C

Opt copii au fost operați pro bono, la Sibiu. Cel mai grav caz, un bebeluș din Șura Mare

Opt copii au fost operați pro bono, la Sibiu. Cel mai grav caz, un bebeluș din Șura Mare

Un bebeluș de doar șase luni din Sibiu a fost operat cu succes de medicii de la Polisano-Medlife, împreună cu o echipă de specialiști din Germania, în cadrul programului pro bono dedicat intervențiilor chirurgicale pe copii cu malformații cardiace congenitale grave. Alți șapte copilași au fost salvați săptămâna aceasta prin același program.

Opt copii cu vârsta cuprinsă între 5 luni și 11 ani, care suferă de malformații cardiace congenitale grave și provin din familii cu situații materiale modeste, au fost operați săptămâna aceasta de o echipă de medici sibieni, alături de specialiști veniți în premieră din Germania. Printre aceștia se numără și un bebeluș din județul Sibiu, în vârstă de doar șase luni, care a fost adăugat listei aproape în ultimul moment. Din fericire, micuțul a fost operat și acum se află pe drumul spre recuperare.

„De această dată am avut mai mulți băieței decât fetițe, sunt copilași un pic mai măricei decât la ultima sesiune unde am avut o mare majoritatea sugari. Am avut și acum cazuri complexe, cum este primul caz din această tură, care nu este încă recuperat. Este vorba despre un băiețel de șase luni, venit de la Tg. Mureș, în cazul căruia așteptăm să își recupereze funcția renală și va rămâne un pic mai mult la spital, sperăm că fără dializă. Băiețelul e chiar din județul Sibiu, din Șura Mare. Toți copiii sunt stabili în momentul de față și se simt din ce în ce mai bine. Micuții provin din mai multe județe, majoritatea din Transilvania, și toți din familii reprezentând cazuri sociale”, spune Cătălina Costache, directorul executiv al Fundației Polisano.
Potrivit reprezentanților programului, motivul pentru care copilașul sibian a fost operat aici și nu la Tg. Mureș este că serviciul de chirurgie cardiovasculară pediatrică de la Mureș este momentan închis și deși băiețelul se afla pe listă acolo, cazul era foarte grav și nu mai suferea amânare.

De la stânga la dreapta: dr. Frank Ulhemann, director medical la Spitalul Olga Stuttgart, dr. Ioannis Tzanavaros, șef departament Chirurgie Cardiacă la Spital Olga Stuttgart și dr. Victor Costache, șef secție Chirurgie Cardiovasculară De la stânga la dreapta: dr. Frank Ulhemann, director medical la Spitalul Olga Stuttgart, dr. Ioannis Tzanavaros, șef departament Chirurgie Cardiacă la Spital Olga Stuttgart și dr. Victor Costache, șef secție Chirurgie Cardiovasculară

O nouă echipă se alătură programului sibian

Cu ocazia celor 8 operații, medicii sibieni se bucură oficial și de un nou ajutor. Intervențiile chirurgicale au fost realizate cu sprijinul unei echipe medicale din Stuttgart, Hanovra și Leipzig – Germania. „Avem plăcerea să anunțăm, în premieră pentru România, crearea unui parteneriat instituțional între centrele de Chirurgie Cardiovasculară Pediatrică din Stuttgart și Hanovra, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu, Primăria municipiului Sibiu și Spitalul European Polisano-Medlife, în vederea tratării în Sibiu a cât mai multor copii cu boli cardiace congenitale”, transmite dr. Victor Costache, coordonatorul programului.

Până în prezent, un număr de 131 de operații au fost realizate la Sibiu, pe copii cu malformații cardiace congenitale grave, toate intervențiile fiind finanțate din fonduri private. Medicii sibieni, alături de cei aduși din străinătate, operează gratuit, fondurile fiind așadar necesare doar pentru materiale.

 

Cristina Bălău

de Cristina Bălău

Eveniment, Cultură 
Telefon:
0770 962 946
E-mail: cristina[at]turnulsfatului.ro

Comentarii

1 comentarii

Tomuta

Acum 1 an

Bravo D-lui Costache! Un gest foarte nobil din partea unei institutii private! Omul indiferent unde activeaza el daca este om, sfinteste locul!
Raspunde
Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus