Miercuri,
26.01.2022
Ceata
Acum
-7°C

Olimpiada Mărginimii - patru probe sportive pentru elevii sibieni. „Miza este să scoatem copiii la mișcare”

Olimpiada Mărginimii - patru probe sportive pentru elevii sibieni. „Miza este să scoatem copiii la mișcare”

În fiecare an, în ajunul sau de Ziua Armatei Române, elevii care învață în școlile din Mărginimea Sibiului se adună la o acțiune sportivă complexă - Olimpiada Mărginimii. Aceștia formează echipe, care sunt împărțite în funcție de categoria de vârstă, iar la final cei mai buni primesc diplome și cupe.

Olimpiada Mărginimii se organizează de peste 20 de ani. Profesorul Mircea Mânzat, unul dintre organizatorii competițiilor, spune că elevii se întrec la patru probe - fotbal, baschet, cros și tenis de masă. „Probele se desfășoară în fiecare an între elevii de la școlile din satele din Mărginime, pe 25 octombrie, în ajunul sau de Ziua Armatei. Participă elevi din clasele gimnaziale; facem și pentru cei de liceu, dar sunt mai puțini”, ne-a explicat profesorul.

În acest an evenimentul va avea loc pe data de 25 octombrie 2019, începând cu ora 08:00, după. Echipele care doresc să se înscrie în competiții sunt rugați să confirme participarea până pe data de 18 octombrie la număr de telefon 0269553327 sau e-mail grscsaliste@yahoo.com.

În medie, la Olimpiada Mărginimii se formează 12 echipe participante, care sunt împărțite după categorii de vârstă - clasele I-II, clasele III-IV, clasele V-VI și clasele VII-VIII; separat fete-băieți.

„Toate probele au loc în Săliște, la Liceul Tehnologic „Ioan Lupaș”. Crosul se face pe centrul orașului, unde se oprește circulația timp de jumtăate de oră, apoi ne mutăm la terenul de sport, la sala de sport. Pe terenul de fotbal se organizează două terenuri mai mici, mai avem două terenuri sintetice. Baschetul se joacă la liceu, dar nu prea sunt condiții bune acolo. Vom vedea cum va fi în acest an - dacă vor fi multe echipe poate ne vom muta la sala mare de sport a orașului”, ne-a spus Mircea Mânzat.

Potrivit organizatorului, competițiile sportive sunt susținute de Primărie și în ultimii ani de Asociația Mărginenilor, iar bugetul concursului este de aproximativ 3.000 de lei - bani cu care sunt cumpărate cupele, diplomele, apa, ceai etc.: „Miza este să scoatem copiii la mișcare”

Ion Surdu

de Ion Surdu

Redactor

Comentarii

0 comentarii

Anuleaza raspuns

Lasa un comentariu

Toate comentariile sunt moderate înainte de postarea pe site, pentru a elimina limbajul agresiv de pe această platformă. Mulțumim. Adresa ta de email nu va fi publicată.

Sus